Ultima actualizare: azi, 12:08

Locale

Șofer implicat într-un accident a refuzat prelevarea de probe biologice din cauza fricii de ace

Un bărbat din Satu Mare, șofer de profesie, a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare după ce a refuzat prelevarea de probe biologice în urma unui accident rutier soldat cu o victimă. Șoferul, aflat la volanul unui autoturism pe bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare, a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens, lovind un alt vehicul.

După testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice, însă acesta a refuzat, invocând o fobie severă de ace. Potrivit declarațiilor sale, teama de ace îl împiedică să suporte prelevarea de sânge, precizând că a fost diagnosticat cu această afecțiune în anul 2015.

Instanța a apreciat că, deși bărbatul a depus la dosar dovezi medicale care atestă fobia, aceasta nu constituie o justificare suficientă pentru a evita prelevarea de probe, având în vedere că recoltarea sângelui s-ar fi făcut sub supraveghere medicală adecvată.

Judecătoria Satu Mare a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 2 ani, bărbatul fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și să frecventeze un program de reintegrare socială.

Un comentariu

  1. no big deal. Răspunde

    cu suspendare?
    verde la…………șpriț in muie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.