Ultima actualizare: azi, 19:04
alegeri prezidenţiale Satu Mare
Locale

Alegeri prezidenţiale Satu Mare 2025. S-au deschis secţiile de votare

Alegeri prezidenţiale Satu Mare 2025. Secţiile de votare din judeţul Satu Mare şi din toată ţara s-au deschis în această dimineaţă la ora 7.00. În total, în judeţul Satu Mare sunt aşteptaţi la urne 309.960 de persoane, pe listele electorale din întreaga ţarăă fiind înscrişi 17.988.031 alegători.

Au fost tipărite un număr de 341.647 buletine de vot, 652.490 timbre autocolante (pentru ambele tururi) și 1.700 de ștampile cu mențiunea ”Votat”.

La nivelul județului Satu Mare peste 1100 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne din care 593 de polițiști, 325 de jandarmi, 190 polițiști de frontieră, 101 pompieri și 10 lucrători din cadrul altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizați pentru protecția celor 340 de secții de votare.

Cum poți afla la ce secție de votare să votezi la alegerile prezidențiale 2025 

Românii pot vota la alegerile prezidențiale 2025 la una dintre următoarele secţii de votare deschise în România:

  • în cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, o persoană poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul ori reşedinţa, conform legii;
  • în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare din țară, pe liste suplimentare;
  • în cazul în care se află în străinătate, poate vota la orice secție de votare organizată în străinătate;
  • în cazul în care îndeplineşte funcţia de membru al biroului electoral al secţiei de votare sau de operator de calculator al biroului electoral al secţiei de votare ori asigură menţinerea ordinii, votează la secţia de votare unde îşi desfăşoară activitatea;
  • în cazul în care are mobilitate redusă poate vota la orice secţie de votare care îi asigură accesul la vot.

De ce acte ai nevoie ca să votezi la alegerile prezidențiale 2025

La alegerile prezidențiale 2025, alegătorii pot vota cu un act de identitate valabil în ziua votării, emis de statul român, respectiv:

  • cartea de identitate;
  • cartea electronică de identitate;
  • cartea de identitate provizorie;
  • buletinul de identitate;
  • paşaportul diplomatic;
  • paşaportul diplomatic electronic;
  • paşaportul de serviciu;
  • paşaportul de serviciu electronic;
  • carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Ordinea pe buletinul de vot a celor 11 candidaţi este următoarea:

poziţia 1 – George Nicolae Simion (Alianţa pentru Unirea Românilor);
poziţia 2 – George Crin Laurenţiu Antonescu (Alianţa Electorală România Înainte);
poziţia 3 – Elena Valerica Lasconi (Uniunea Salvaţi România);
poziţia 4 – Cristian Vasile Terheş (Partidul Naţional Conservator Român);
poziţia 5 – Marcela Lavinia Şandru (Partidul Umanist Social Liberal);
poziţia 6 – Victor Viorel Ponta (candidat independent);
poziţia 7 – Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie);
poziţia 8 – Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale);
poziţia 9 – John-Ion Banu-Muscel (candidat independent);
poziţia 10 – Petru Daniel Funeriu (candidat independent);
poziţia 11 – Nicuşor-Daniel Dan (candidat independent).

După cum v-am obişnuit, PortalSM vă ţine la curent cu informaţiile importante din judeţul Satu Mare.
ATENŢIE! Reţelele sociale nu sunt surse sigure de informare! Aveţi mare grijă de unde vă informaţi!

buletin de vot

7 comentarii

  1. Radu Cristescu Răspunde

    Da , unde e Cozma?

  2. Beny Kira Răspunde

    La măta în vizită

  3. C-block Răspunde

    Să ai 35% populație maghiară în județ, vreo 18-20% votanți pesede și cel puțin 15% penele, adică în total cam 70% și tu să ai ca și județ 22% participare la vot la ora asta mi se pare un scor execrabil. Și aici am socotit numai pe cei care teoretic ar vota un anumit candidat. Aici nu fac nici o teorie să se voteze vreun candidat ci numai sesizez foarte slaba mobilizare a oamenilor care nu-i așa la alegerile parlamentare au fost la vot. Iar Oasul se prezintă groaznic ca și participare, tocmai cei care vociferau cel mai tare. Cine mai înțelege? Votul atunci este reprezentativ când votează cât mai mulți altfel pățim cum a fost când s-a votat între Iohannis și Dăncilă, adică abia 40%. Mergeți mă și votați sau să nu audă omul de la voi lamentări 5 ani! Vă costă 10 minute.

    • Votaku Răspunde

      Foarte multi sunt plecati. Osenii in occident si tinerii la Cluj de exemplu. Toti voteaza pe liste suplimentare. Copiii mei voteaza la Cluj. Pe langa oseni mai sunt si alti concetateni plecati din tara. Judetul asta este gol. Du-te numai prin sate, ca nu vezi tipenie de om. De exemplu la Dindestiu Mic sute de case superbe au jaluzelele trase. Toti sunt in Germania. Dar figureaza pe listele electorale.

      • C-block Răspunde

        Știu și asta dar per ansamblu și din alte județe unde este sărăcie lucie s-a plecat pe rupte și totuși stau mult mai bine la procente. Uite un exemplu Hunedoara unde e prăpăd de când cu minele de cărbune închise. Noi avem 30-50000 de cetățeni plecați din județ afară – deci vreo 10% sau puțin mai mult. Ăia pe care nici la recensământ nu i-au prins. Și nu cred că toți care sunt afară merg la vot. Le doare fix undeva. Nu vezi că în diaspora sunt în total vreo 700.000 de votanți? Din 5-6 milioane, majoritatea adulți???? Că sunt mulți plecați se știe dar nici chiar așa. Eu am vrut să zic doar că dacă nu merg la vot (să voteze pe cine vor) apoi să nu vină să țipe că nu le convine ceva. Atât. Vremea e frumoasă și refuz să cred că nu au 10 minute pentru așa ceva.

  4. Max Răspunde

    As vrea sa stiu cum sunt 18 milioane pe listele de votare cand in toata tara nu suntem mai mult de 20 milioane de cetateni, sau asta inseamna can numai ceva peste 1-2 milioane nu au drept de vot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.