Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

FOTO/VIDEO. Victorina Metveev, specializare internațională în Italia: Rețete inovatoare, siguranță alimentară și gusturi care vor cuceri Satu Mare

Victorina Metveev, sătmăreanca pasionată de gastronomie, cunoscută publicului larg după participarea la emisiunea „Chefi la cuțite”, a participat în aceste zile la un curs de perfecționare organizat în Italia, la Arceto, în regiunea Emilia-Romagna. Evenimentul a fost găzduit de PreGel Spa, unul dintre liderii mondiali în industria produselor pentru patiserie, cofetărie și gelaterie.

Formare de top la sursă: inovație, igienă și rețete internaționale

În cadrul cursului, Victorina a avut ocazia să lucreze direct în laboratoarele PreGel, alături de specialiști internaționali. A învățat rețete noi, a testat tehnologii moderne și a aprofundat standardele stricte privind siguranța alimentară.

„Suntem într-un loc unde nu doar că învățăm să gătim, dar învățăm să respectăm cele mai înalte standarde de igienă. Produsele noastre trebuie să fie sigure, fără bacterii, fără adaosuri dăunătoare sau coloranți care nu respectă reglementările europene. Asta înseamnă respect față de client”, a explicat Victorina, aflată în Italia.

Aceasta a subliniat că formarea oferă nu doar know-how actualizat, ci și inspirație pentru a aduce în laboratorul din Satu Mare gusturi și texturi noi, în pas cu trendurile internaționale. „Am venit aici să învăț gusturi moderne, arome care surprind și preparate ce se potrivesc cu cerințele actuale ale consumatorilor. Trebuie să ținem pasul cu schimbările din domeniu și să le oferim clienților noștri produse sănătoase și rafinate”, a completat ea.

Ce urmează pentru clienții din Satu Mare? Deserturi noi și burgeri pentru toți

După această experiență, Victorina va introduce treptat noile preparate testate în Italia – de la prăjituri de sărbătoare, până la deserturi inovatoare și opțiuni vegane sau fără gluten.

Învățăm rețete bune, gustoase, care vor ajunge și pe mesele voastre, mai ales înainte de sărbători. Vom aduce și burgeri speciali pentru vegani, fără gluten – pentru că ne dorim ca toată lumea să se bucure de un gust bun, fără griji”, a transmis ea.

 

@portalsm

Victorina Metveev, specializare internațională în Italia: Rețete inovatoare, siguranță alimentară și gusturi care vor cuceri Satu Mare #satumare #szatmar #victorina #prajituri #sweet

♬ sunet original – portalsm – portalsm

 

24 comentarii

  1. Citizen Răspunde

    Doar atât despre siguranță, igienă si alte cele ca la ornare nu pui fructele cu mâna neprotejată-fără mănuși. Știi și tu bine tanti Victorina asta, sunt alea negre. Sigur ai pe stoc. Pofte bune, cine dorește. 🤢🤮 Nu ești tu singura care știe.

    • 🥱🐏🐏🐏 Răspunde

      Asa-i vazut la tv? Si daca cineva poarta aceleasi manusi in care a transpirat dupa primele minute de folosinta dupa care se mai si rup si mi face o vizita la buda ce zici? E ok?

      • Citizen Răspunde

        Puțin îmi pasă de părerea ta. Ideea este că nici măcar nu se deranjează ca să poarte așa ceva. Pricepi? Și mai vorbeste în articol de igienă etc.

        • 🥱🐏🐏🐏 Răspunde

          Ce te face sa crezi ca cineva e curios de pararea ta? Nu uita un lucru, nu altii sunt de vine pentru esecurile tale.

          • Citizen

            Eu am menționat doar un lucru. Că afirmațiile și faptrle ei se cam bat cap în cap. Reacționând după atâta vreme si reluând o discuție pe care eu nu am dorit-o dovedești că foarte posibil beneficiezi financiar de pe urna afacerii ei. Si dacă tot luăm așa cine este cel care se leagă de celălalt? Nu cumva tu? Aaa, tu nu te legi, tu te simți de-s dreptul dator să faci asta! De eșecuri hai să nu vorbim. Eu în meseria mea nu am nevoie să-mi fac reclamă. Întrebarr. Dscănpe cibeva bsganin spital tu cei vei zice?

  2. Gavril Răspunde

    Tanti Victorina are pile la OPC si la FISC …deci pe ea o doare in cot de legile din romania.

    • Citizen Răspunde

      Puțin îmi pasă de pilele ei. Asta dacă sunt. Măcar m-am lămurit cam cum înțelege ea treburile.

  3. Jeno György Rácz Răspunde

    Și la DSVSA are pile doamna……

  4. Popa Mariana Răspunde

    Nu pot să înțeleg de unde atâta rautate și înverșunare.Vreau să precizeze că nu o cunosc personal pe D-na. Victorina ,dar faptul că vrea ca noi să beneficiem de tot ceea ce este nou în acest domeniu culinar ,cred că este un plus pentru orașul nostru și nu, numai.Întâmplător urmăresc astfel de emisiuni și pe posturile din Belgia și Franța unde sunt cele mai mari nume ale gastronomiei și au fost multe discuții vizavi de purtarea mănușilor în bucătărie.Conform legislației europene și românești privind siguranța alimentară (precum Regulamentul CE 852/2004 privind igiena produselor alimentare), purtarea mănușilor nu este obligatorie în toate situațiile din bucătărie, dar igiena mâinilor este absolut esențială.
    Consider că un Bravo sau Felicitări ar fi mai ok decât să aruncăm cu noroi.Dată fiind legilația în vigoare nu consider că ar avea nevoie de anumite relații ,la unele instituții așa cum se sugerează mai sus.
    Să auzim doar de bine și de lucruri frumoase în orașul nostru și haideți să fim mai buni ,este postul Crăciunului.
    D-nei.Victorina mult succes în tot ceea ce face.

    • Corect Răspunde

      De obicei doar aia comenteaza negativ care nu au realizat nimic in viata. Cine lucreaza in domeniu cunoaste legislatia si masurile de igiena ce trebuie respectate.

      • Gheorghe Răspunde

        Lasati ca am vazut eu multi bagatori in seama care sunt super igienici dar merg si cumpara placinte din porbagajul unor masini infecte sau de prin pravalii inde soarecii sunt la ei acasa.Altii mananca in oras,la restaurant dar daca ar vedea ce umbla noaptea pe acolo n-ar mai hali ,,la local”.Daca nu ne place femeia sau produsele ei nimeni nu ne forteaza sa le cumparam.Foarte simplu poti sa-ti faci,,ceva dulce”acasa.La noi asa functioneaza.Cumpar faina de la moara si face doamna mea tot cea vem nevoie de la clatite pana la cozonacii de sarbatori,ori un salam de biscuiti,cornuri,cosulete totul fara cremele alea scarboase..Avantajul este ca vezi si stii ce pui in ele pe langa faptul ca poti folosi indulcitori altii in afara de zaharul alb.No bine maine vor fi niste papanasi dar trebuie sa vrea si….sefa.Sanatate ….

        • Citizen Răspunde

          Și eu îmi fac acasă așa că nu trebuie explicat. Pe mine mă deranjează această autopromovare când vizibil una zici și altceva faci. Aici nici nu am mai discurtat de prețurile prohibitive practicate de dumneaei și care nu au tangență cu ce pretinde ea. Acest curs e un motiv în plus să mai pună 3-5% în plus. De mine toate astea pot da singuri faliment pentru că eu nici pizza nu comand. Mi-am achiziționat un cuptor și fac atâtea și atunci când vreau. Nu am fost la restaurant (și atunci fiind invitat la ceva eveniment de familie) de 12 ani. Rețelele le am eu, le fac eu, bărbat fiind pentru că știi prea bine că chefii buni majoritatea sunt bărbați. Și doamna mea știe să le facă dar e obsedată de sănătate – tot timpul zice nu pune atâta zahăr, nu pune atât cașcaval etc. Ar fi bună de contabilă sau la aprovizionare la ceva cantină unde tot timpul socotești pe muchie.

        • Citizen Răspunde

          @Gheorghe, și încă atât așa adăuga (era să uit), că era un doctor la DSP, spaima sătmărenilor care umbla peste tot și amenda dar și vămuia tot ce prindea. Acest doctor (Merțan) care nu slăbea în discursuri de igienă și de restul nu vrei să știi ca doctor fiind locuia singur într-o garsonieră la etajul 9 în blocul turn 16 de pe Careiului într-o megamizerie. Cam ceva ce vezi pe Ostrovului. Nici dinți nu mai avea în gură.

          • Gheorghe

            Weekend frumos sa ai.Lasa nu te deranja prea tare ca fiecare cumpara si mananca ce crede de cuviinta,fiecare se gospodareste cum vrea sau cum poate.Fiecare baga la bendeu ce-i place.

  5. 🥱 Răspunde

    Acum ca v-ati lins in dos reciproc puteti merge impreuna linistiti la culcare, ca maine aveti de lucru la facut cozonaci, salamuri de biscuiti….plus maciuca zaharoasa a lui Mos Craciun, vise frumoase!

  6. Citizen Răspunde

    Doar atât aș adăuga ca tot spuneți că dacă critică cineva ceva că e negativist, frustrat etc. Nici de departe. Uite e băiatul cu afacerea cu pâine de casă care a deschis magazin si la piața mare. Jos palaria ce calitate are. Dar ca sa vezi nu se poate comenta. Interesant, nu? Oricum eu știu să-mi aleg produsele de care am nevoiw, produse de calitate. Ia încercați si voi pâinea lui Péli. Este cum era odinioarâ. Si la mine una mare de 2 kile a ținut cum trebuie o săptămână. Nu știu cum pot uni vonduna acele așa zise pâini.

    • 🥱 Răspunde

      Si nu poarta manusi, nu-i bai? 🤣 Oricum si altii fac, nu-i o noutate…

      • Citizen Răspunde

        Prăjitura e prăjitură, pâinea e pâine. No amu’ să te gândești cam unde este diferența! Oare acolo că în una dintre ele este cremă??? Oare asta o fi? 🤔😵‍💫🤪 Eu zic să suni un prieten bun sau eventual cere fifty-fifty. Sau ajutorul publicului? HEPL!!! 🤔😵‍💫🤪 Stsi mă pe fundul tău.🤪🤣🤣🤣🤣🤣

  7. Citizen Răspunde

    Aha. Ce sa mai spun. Nu știi cum sa scoți cănașa. Lasă că nu ține.😵‍💫

  8. Asmodeus Răspunde

    Invidiosilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.