Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

VIDEO/FOTO. Miei foarte ieftini la Satu Mare. Până și sătmărenii spun asta

În acest an, mieii de Paște care se vând în Piața de Vechituri sunt foarte ieftini. Dimineață s-a început cu 11 lei/kg viu la miei, iar la amiază a ajuns la 8 lei. Până și sătmărenii sunt surprinși de prețul foarte mic al mieilor ce urmează a fi sacrificați de Paște vânduți în Piața de vechituri.

Spre exemplu astăzi, de dimineață, ciobanii au cerut 11 lei/kg viu însă i-au vândut la 10 lei. Apoi prețul a continuat să scadă la 9 lei, iar spre orele amiezii chiar la 8 lei. Asta în condițiile în care în Piața de Vechituri nu au fost aduși foarte mulți miei. Aproximativ 500 erau astăzi.

Până și sătmărenii spun că prețul este prea mic.

Este foarte mic prețul. Nu mă așteptam. La prețul ăsta, ce să mai negociezi. Îl iei așa cum e”, ne-a spus unul dintre sătmăreni.

La acest preț, trec bine și mieii. Dacă în primele două zile de când este permisă sacrificarea mieilor (marți și miercuri) au fost vânduți doar 107 miei, astăzi, doar până la ora 11.30 erau sacrificați deja 60. De asemenea, alți 25-30 de miei își așteptau rândul la sacrificat.

Până deseară se estimează că dor fi vânduți peste 200. Măcelarii, car cer 25 de lei pentru un mile, abia pot face față cererilor.

Punctul de sacrificare amenajat în Piața de Vechituri va mai fi deschis mâine, între orele 7.00 și 17.00, precum și sâmbătă, între 7.00 și 13.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.