Ultima actualizare: ieri, 21:05
Locale

FOTO& VIDEO. Parada maşinilor de epocă la Satu Mare

Sute de persoane au participat, în astăzi, la cea de-a IV-a ediție a Întâlnirii Clubului ”Drum Bun”. O serie de mașini de epocă, frumoase și costisitoare, au fost admirate de pasionații de mașini Dacia, dar și de cei curioși.

Evenimentul a început la Muzeul Daciei Românești din municipiul Satu Mare, unde, pe fundal de muzică tradițională românească, participanții și-au etalat mașinile, prezentându-le celor prezenți toate detaliile automobilelor.

”Ne-am decis ca în fiecare an să creăm un eveniment, să ne întâlnim toți iubitorii de mașini Dacia și să ne bucurăm de aceste mașini care înainte de 1989 au fost singurele care au circulat pe drumurile românești. Pentru cei care iubesc Dacia, acest eveniment înseamnă foarte mult”, a spus Beniamin Kira, proprietarul Muzeului Daciei Românești.

Momentul culminant a fost cel al paradei automobilelor de epocă, care a avut loc în Piața Libertății. Acolo, zeci de sătmăreni, iubitori de mașini, au luat parte cu entuziasm și admirație la defilarea mașinilor de epocă.

Participanți din 5 țări, respectiv România, Polonia, Ungaria, Austria și Ucraina, au străbătut sute de kilometri pentru a putea participa la ediția din acest an a Întâlnirii Clubului ”Drum Bun”. Grupul polonezilor a avut parte de provocări pe parcursul drumului, aceștia fiind nevoiți, din motive tehnice, să lase o mașină în urmă, însă incidentul nu a fost o piedică pentru ei. Cu zâmbetul pe buze, cu toții au fost prezenți, astăzi, la paradă.

Evenimentul continuă în Țara Oașului, unde organizatorii le vor prezenta invitaților istoria și frumusețea tradiției românești, după care programul se va încheia cu o serie de spectacole de dans și muzică.

Clubul ”Drum Bun”

Clubul „Drum Bun” este asociaţia maşinilor de epocă înfiinţată de polonezi în urmă cu aproximativ 6 ani, filiala de la Satu Mare fiind deschisă în toamna anului 2013, președintele fiind George Negrea.

Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme româneşti Dacia, dar și alte mărci internaționale. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare şi Cracovia colecţionarii de maşini de epocă au o relaţie strânsă şi organizează periodic întâlniri şi expoziţii de vehicule istorice atât în România cât și în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.