Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

FOTO. Marcaj rutier aiurea chiar în fața sediului Poliției. Ai impresia că mergi pe contrasens

Marcajul rutier din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ Satu Mare) de pe str. Cuza Vodă poate da bătăi de cap șoferilor din trafic. Potrivit indicatorului rutier strada este cu sens unic, dar marcajul rutier spune altceva. Anomalia a fost sesizată de sătmăreni, care ne-au trimis fotografii cu situația în cauză.

Strada Cuza Vodă este cu sens unic, precum și strada adiacentă, Mircea cel Bătrân. Astfel, marcajul rutier de pe șosea nu-și mai are sensul, având în vedere că din contrasens nu poate circula niciun autovehicul.

Este de remarcat faptul că anomalia este exact în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean, respectiv de câțiva ani, iar calitatea vopselei este una chiar bună.

10 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Indicatorul cu sens unic isi face efect doar dupa intersectie, legal pot veni pe “contrasens” doar cei ce ies din curtea blocului din stanga, iesirea dand fix in intersectie, deci inaintea indicatorului cu sens unic. Deci vopseaua e cat se poate de in regula acolo.

    • figaro Răspunde

      Teoretic ai dreptate… dar de ce sa creezi non sensul asta, la o strada care porneste din parc si merge pana la finante cu sens unic? La asta te-ai gandit un pic, rutieristule?

      • Ardelean Răspunde

        Draga Figaro, pt ca daca pui indicator cu sens unic inainte de intersectke atunci nu mai poti face dreapta pe M cel Batran. Altfel, ce sens crezi ca are indicatorul cu oprierea interzisa, care isi face efectul fix zece metri. Dupa care, strada e cu sens unic si se poate parca .

        • N.J. Răspunde

          Dl. Ardelean. Am impresia că ați confundat semnele de circulație ”Sens unic” cu ”Obligatoriu înainte”
          Pentru că de pe orice stradă cu sens unic poți să ieși pe o stradă alăturată (în dreapta sau stânga) cu condiția ca să nu fie restricționată intrare pe strada respectivă, la început de stradă.
          De altfel aceasta semnalizare de ani de zile este acolo, care poate să fie pentru ieșirea din curtea primei clădiri, dar nu prea este corect. Ce s-ar întâmpla dacă la fiecare strada cu sens unic, pentru prima casă de pe stradă, s-ar crea o ieșire contra sensului unic. (de altfel mulți șoferi ies în contrasens din asemenea străzi). Mai de mult, zona cu pricină, era utilizată pentru parcare a lucrătorilor de la poliție. Acum este în general liber.

  2. Ardelean Răspunde

    Satmarenii ce au trimis sesizarile ar trebui sa mai rasfoiasca putin codul rutier….

  3. Ardelean Răspunde

    Indicatoarele sunt valabile fie pana la sfarsitul restrictiei fie pana la prima intersectie. Nu de la parc la finante, sau orice alt fel de repere de genul acesta.

    • Unu' Răspunde

      Nu te obosi, n-ai cu cine …

    • figaro Răspunde

      Crede-ma ca stiu foarte bine ce zici, doar ca e un non sens sa permiti unei iesiri dintr-o curte sa faca dreapta contra sensului unic. Strada respectiva e sens unic de la parc pana la finante. Nu am zic ca nu ai dreptate, am zis doar ca e non sens… citeste cu atentie!

  4. Ardelean Răspunde

    E sens unic de la parc pana la prima zebra de la politie, si apoi sens unic de la indicatorul de care vorbim pana la finante. Intre zebra si indicator nu e valabil sensul unic,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.