Ultima actualizare: azi, 15:58
Locale

Dezastru la simulare. Peste jumătate din elevi au luat sub 5

Dezastru la simularea Evaluării Naționale 2019. Peste jumătate dintre elevii sătmăreni din clasele a VII-a și a VIII-a nu au obținut nota de trecere. Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale.

Pe clase, sinteza datelor se prezintă după cum urmează:

Clasa a VIII-a

La simularea susținută de elevii claselor a VIII-a, 1157 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 46,67% din cei 2479 de elevi prezenți la toate probele.

Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 58,50% la Limba și literatura română, respectiv 30,73% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 79,57% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 81,67%.

Clasa a VII-a

La simularea susținută de elevii claselor a VII-a, 1083 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 42,93% din cei 2523 de elevi prezenți la toate probele.

Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 51,49% la Limba și literatura română, respectiv 34,03% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 61,80% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 72,73%.

În situația analizată pe discipline sunt incluși și elevii care nu au participat la toate probele. Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

7 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Păi știind elevii că nu se trec notele în catalog, nici nu e de mirare!

  2. x-ulescu Răspunde

    firmele au nevoie de muncitori fara multa carte sa-i poata prosti cum vor…..

    • Unu' Răspunde

      Firmele au nevoie de personal calificat și bine pregătit, de prostovani aveți nevoie voi, politicienii. că sunt docili și ușor manipulabili!
      Dacă lucrai măcar câteva ore în viața ta, știai asta!
      Dar să fii tăietor de frunze la câini și lipitor de afișe în campanie, este suficient un prostovan ca tine!

      • x-ulescu Răspunde

        tocmai a fost unu in satu mare sa stranga semnaturi de la prostovani..de aia cum esti tu

  3. Ioan Răspunde

    Este al nuștiu câtelea an în care avem aceste rezultate. Nimeni nu vede ca materia este prea multa, prea greoaie? Elevii sunt pierduți pe drum. doar acei elevi reușesc sa facă fata care merg la ore în privat….

    • Norick Răspunde

      Mai adauga langa materia multa si greoaie , o cantitate masiva de facebook , ,instagram, xbox si play station…:-)))…

  4. Dezastru Răspunde

    Programa de învățământ a ajuns o aberatie. In clasa a 6-a se dau temă de casă probleme de olimpiada, cu câte 12 necunoscute. Un copil care reuseste sa rezolve 8 probleme din 14 (peste jumătate din ele si toate de un punctaj relativ apropiat) ia nota 4,60….in ziua de azi trebuie sa fie genii ca sa obtina un 7 prăpădit! Plus meditatii saptamanale! Nu are nimeni pretentia la genialiate, insa copii mediocri nu sunt notati nici macar cu 5! Un sistem defect, condus de idioți cu o majoritate de dascăli sfertodocti, cu pretentii de doctoranzi, angrenati intr-o competiție aberantă cu proprii lor elevi, carora nu reusesc sa le explice nimic, iar părinții scot bani grei din buzunar pe meditatii in privat, menite sa compenseze incompetenta unui intreg sistem inept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.