Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

FOTO&LIVE. Începe a patra săptămână de grevă la Electrolux! #Electroluxrezist

A patra săptămână de grevă a muncitorilor de la Electrolux a început în această dimineaţă. Protestatarii s-au adunat în faţa fabricii pentru a discuta cu liderii sindicali şi a afla noutăţi de la ei, însă aceştia nu au avut ce să le mai spună din moment ce conducerea fabricii nu i-a invitat la o nouă rundă de negocieri.

Secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a anunţat că în fondul de solidaritate, deschis de Cartel Afla, s-au adunat până acum 13.220 de lei şi urmează să mai intre 5.000 de lei de la Cartel Alfa Prahova şi 500 de lei de la filiala din Botoşani.

Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, i-a îndemnat pe sindicalişti să trimită pe facebook mesaje către ambasada Suediei la Bucureşti cu mesajul #Electroluxrezist cu scopul de a atrage atenţia asupra acestui subiect.

La final, muncitorii au spus că nu renunţă la grevă şi se vor întâlni marţi dimineaţa din nou în faţa fabricii.

 

FOTO&LIVE. Marş de amploare al muncitorilor de la Electrolux

 

 

5 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Săraci oameni nu o sa rezolve nimic ,,,,,,păcat ca sint bătaie de joc

  2. hingeru Răspunde

    mergeti pana la ambasada, sau pana in Suedia 🙂 cineva tare bate joc de ei. Nu cred ca nu gasesc unu destept, sau una (nu ca Dancila ) care sa le tina partea si sa faca ce trebuie pt a castiga ceva in plus.

  3. cârcotaş Răspunde

    Greva asta este un reper în lupta sindicală de la noi.Din păcate liderii ăştia de sindicat sunt total le dinafară.I-aţi auzit să pomenească de contracte încălcate?Nu!Ei au agenda lor în loc să bată la uşa politicienilor să traseze cumva o agendă de aliniere a salariilor cu cele din UE.Altfel totul e praf,iar la mijloc sunt bieţii oameni.

  4. Adrian Cozma Răspunde

    Ce vor zice liderii de sindicat cand vor fi sistate investitiile in fabrica ? Mai e doar un pas!

  5. Grigorash Di Nicu Răspunde

    Foarte bine. Sa nu cedeze. Fabrica face o gramada de bani, actiunile companiei sunt la un varf istoric. Iar ei se lauda ca salariul mediu al unui lucrator e cu 70% peste minim (adica pe undeva pe la 2100 ron), asta in conditiile in care “mediu” e ridicat de cei cativa platiti bine, iar restu’, cu munca grea, platiti prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.