Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

FOTOGALERIE. Ninge în Satu Mare! Se circulă în condiții de iarnă

Iarna și-a făcut cu adevărat simțită prezența la Satu Mare. Primii fulgi de zăpadă și-au făcut apariția în această după-masă, iar stratul alb a început deja să se contureze pe străzile orașului.

A început să ningă cu fulgi destul de mari în municipiul Satu Mare, dar și în alte localități din județ. Străzile orașului au început să fie acaparate de stratul alb, iar circulația se desfășoară cu adevărat în condiții de iarnă.

Reamintim că specialiștii ANM au emis atenţionări cod galben de ninsori şi vânt puternic în mare parte din țară, valabilă de sâmbătă după amiază până luni dimineaţă, la ora 6.00. Meteorologii anunţă că în centrul, vestul, nordul și nord-estul ţării vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Avertizarea ANM de tip cod galben vizează zona de munte şi intră în vigoare sâmbătă, la ora 18.00, fiind valabilă până luni la ora 6.00. La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla cu peste 90 – 100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

8 comentarii

  1. ... Răspunde

    Urmează bancul zilei – “Noi ne-am pregătit temeinic pentru iarnă, doar că nu ne-am așteptat că va ninge”.?

    • Prieten Răspunde

      Poate ar fi mai bine sa ne pregatim mai temeinic in ale condusului…nu e suficient doar permisul in buzunar!Daca la 2 cm de zapada plangem ca nu putem circula ce facem la 2 m?
      Autoritatile sunt pregatite 100%, dar sa nu aiba cineva impresia ca pentru fiecare masina care circula pe drum va exista un utilaj care sa il escorteze!

      • ... Răspunde

        Astă seara nu a fost nici o mașină cu lamă pe Blaga. Bine că zăpada s-a oprit spre dimineața. Mă gândesc că la facturare va apărea că firma cu contractul de deszăpezire a efectuat lucrări de degajare a zăpezii de pe carosabil. Să vină banu’ la băiatu’! Ibiza, Mallorca venim!!!

        • Prieten Răspunde

          Ai stat tu sa urmaresti ieri toata ziua sa vezi daca si cand trece lama pe Blaga?

          • ...

            Păi am geamul la stradă! Imposibil să nu văd! În cel mai rău caz aud în veselie claxoanele grăbiților din spatele utilajului. Dar … n-am auzit. Oricum dacă împinge lama se vede urma. De nins o nins de la 4 încolo, deci nu am stat să urmăresc faza.

  2. Driver Răspunde

    Cine nu stie sa conduca pe zapada de1 mm, mai bine sa arunce permisul pe foc…

  3. satmarean Răspunde

    cei cu cauciucuri de vara

  4. Popica Răspunde

    Completeaza sondaje online platite
    Sondajele valoreaza între 0.10€ si 2,5€ iar la inregistrare primesti si un bonus
    Inscrie-te aici https://bit.ly/36n9RqN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.