Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Raliul Dakar: Etapa a opta, anulată după ce un motociclist a murit în timpul cursei. Ce spune Mani Gyenes

Raliul Dakar: Etapa a opta, anulată după ce un motociclist a murit în timpul cursei. Organizatorii Raliului Dakar au anunţat că etapa a opta a competiţiei, programată luni, a fost amânată pentru categoriile moto şi quad, ca urmare a decesului lui Paulo Goncalves. Emanuel Gyenes a ținut să transmită un mesaj, în urma acestei tragedii.

Motociclistul portughez Paulo Goncalves, în vârstă de 40 de ani, a decedat duminică în timpul etapei a 7-a a Raliului, după ce a fost victima unei căzături. Pilotul era inconştient şi în stop cardiorespirator la sosirea echipei medicale trimise la faţa locului. După o încercare de reanimare, Goncalves a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a fost constatat decesul său, au indicat organizatorii într-un comunicat.

,,La km 270 am văzut un motociclist de la Hero căzut. Erau deja la sol elicopterele, i-am văzut și motocicleta lui Toby Price. Eu mi-am continuat drumul și la finish am aflat despre ce pilot era vorba și ce s-a întâmplat exact. Paulo Goncalves era un pilot talentat, cu foarte multă experiență. A terminat un Dakar și pe locul doi. Îmi pare foarte rău”, a spus Mani Gyenes.

Goncalves, care a încheiat pe locul 2 ediţia din 2015 şi disputa al treisprezecelea său Dakar, a căzut la kilometrul 276 al specialei. Portughezul a participat prima oară la Raliul Dakar în 2006, iar de patru ori a încheiat în top 10.

Mani Gyenes, în top după 7 etape

După șapte etape disputate la ediția din acest an a Raliului Dakar, Emanuel Gyenes, este pe locul doi la clasa Original și pe locul 31 în clasamentul general, la clasa moto. Sătmăreanul a declarat că etapa a șaptea a reprezentat o adevărată provocare.

,,Etapa 7 Riyadh – Wadi -Al -Dawasir 741 de km în total și 546 km de probă specială, cea mai lungă probă specială din această ediție. O zi în care am mers cu o medie de peste 100 de km/h, motocicleta nu a mers mai mult de 160 -170 de km/h în nisip, dar am făcut un timp bun”, a declarat Mani.

Primul raliu găzduit de Arabia Saudită a debutat sâmbătă, 4 ianuarie, cu startul festiv din Jeddah, și a continuat cu prima probă specială din 5 ianuarie. Sunt programate 12 etape, iar câștigătorii vor fi desemnați în Qiddiyah (17 ianuarie), după ce au parcurs în total 7.856 de kilometri.

Emanuel Gyenes concurează în ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar, purtând pe motocicletă însemnele „Legend” – această distincție este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.

2 comentarii

  1. Ovidiu Răspunde

    O mica corectie: Mani este pe locul 1 la clasa Original by Motul cu un avans confortabil (1h25m) inainte de etapa nr.8. Felicitari si succe in continuare!!!

  2. Victor64 Răspunde

    Bafta Mani,
    Greul acum incepe. Si stim bine ca am dreptate.
    Bafta !
    Sa ai grija de tine si sa te intorci cu bine acasa !
    Tinem pumnii stransi !
    Salutari din Timisoara !
    Go, Mani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.