Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Florisal a pierdut! Licitaţia pentru salubrizare, câştigată de AVE Bihor

Florisal a pierdut! Licitaţia pentru salubrizare, câştigată de AVE Bihor.

“În urma evaluării ofertelor depuse pentru procedura de achiziție publică pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a fost declarată câștigătoare oferta depusă de firma AVE Bihor.

Împotriva deciziei, se poate formula contestație până în data de 13.02.2020. Noul contract va impune operatorului de salubritate utilaje și dotări moderne prin care va crește calitatea serviciilor executate atât pentru municipalitate, cât și pentru populație”, a transmis Primăria Satu Mare.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

La licitaţie s-au înscris Florisal şi asocierea SC AVE BIHOR SRL- SC RDE HARGHITA SRL.

 

27 comentarii

  1. bla Răspunde

    Posibil sa ramana in istorie aceasta data de 07.02.2020. Propun o statiuie cu un utilaj de salubrizare in pozitie de cadere libera, sau ceva asemanator cu Zidu Berlinului . Sau chiar un tomberon ingropat intr-un morman de gunoi si jumate pe langa, in speranta ca a fost ultimul

    • Altu Răspunde

      Nu te bucura prea repede, să vedem și neamurile lui Gabor ce pot,apoi să comentam.

      • bla Răspunde

        Momentan ma bucur ca avem sansa va vedem si alte firme . Daca nu fac curat dupa ei, sa nu prinda radacini pe-aici 😀

        • Altu Răspunde

          E binevenita schimbarea nimic de zis ,mai rău nu cred că se poate dar să nu avem surprize. La noi în România când se schimbă ceva numai în rău, în bine foarte rar. Chestia e că toate firmele astea câștigă pe filieră politica, înainte erau pesediste acum udemeriste. Ex ,Tarr care câștigă tot ce mișcă în județ, înainte era Tehnic Assist

          • observator

            Radio șanț povestea acum o vreme că Tarr încerca să cumpere Florisal. Până la urmă și asta e o soluție. Oricum ce serviciu presta Florisal era bătaie de joc. Să vedem ce iese. Trebuie băgați bani puternic pentru că infrastructura de colectare în care Florisal trebuia să investească și nu a făcut mai nimic este la pământ. Anticipez că ne așteaptă scumpiri serioase.

      • y Răspunde

        Deocamdată să vedem ce va face Florisal pentru că au ceva în spate. Sau pe cineva. Altfel nu își permiteau această bătaie de joc la adresa noastră. Oricum era de așteptat pentru că ce făceau nu se poate numi serviciu de salubrizare. Să vedem contestația (mai mult ca sigur), vezi și cazul podului 3.

  2. Nimeni Răspunde

    In astfel de cazuri primeaza considerentele politice si clientelare si nu calitatea serviciilor. Ca se poate justifica dupa aceea una sau alta nu e prea greu. Oricum risca si conducerea primariei sa dea serviciile de salubrizare unora din alt judet mai ales, la ce se doreste sa se realizeze. Masinile au si ele o pondere in aceasta activitate dar sunt multi alti factori importanti. Un singur utilizator daca nu este servit imediat iti face reclamatie, cunoasterea amanuntita a orasului este obligatorie. Sa speram ca cei de la Ave care inca nu s-au pregatit inca vor fi capabili sa serveasca pe toata lumea municipiului. Eu le doresc mult succes pentru ca va fi al naibi de greu.

  3. Obiectiv Răspunde

    Tuturor rautaciosilor care acuma urla ca bine ca au castigat ungurii si clientela politica……. tin sa va anunt ca era licitatie publica, putea sa depuna oferta ORICINE, orice firma din Moldova sau Oltenia, nu era restrictionat. Sa ne bucuram ca pe langa Florisal s-a gasit macar inca un competitor. Nu se inghesuie firmele de ce nu s-au inghesuit nici ptr al 3-lea pod, unde tot 2 oferte erau, nici ptr pasarela pietonala unde de 3 – ori s-a publicat fara succes…… problema reala nu e ca e la putere partidul X saz Y, unguru sau romanu….. problema e cu resursa umana….. au ajuns firmele sa nu mai aiba oameni suficienti ptr asemenea lucrari de anvergura.

    • Altu Răspunde

      De ce Tehnic Asist câștiga toate lucrările din județ,pt că erau competenți,vezi ce s-a întâmplat cu Autostrada Codrului? Nu au oameni, să de-a salarii nu bătaie de joc. Că văd că asta bagă în mentalitatea oamenilor, românul nu vrea să muncească,nu spune nimeni că nu vrea să muncească pe 1500 Ron. Asta se vrea la noi, preturi cain occident,salarii de sclavi, bine nu pt toți bugetarii sunt stăpânii și ei sunt protejați.

  4. Nimeni Răspunde

    @Obiectiv. Fiind vorba de un serviciu atat de important eu cred ca putem sa ne exprimam parerea despre el, ca parem mai rautaciosi sau mai draguti e o chestiune de subiectivitate. Din cate stiu eu au dorit si alte firme sa participe la licitatie dar cand au vazut cerintele impuse de primarie s-au retras. Oricum firma castigatoare trebuia sa fie agreata de primarie pentru ca activitatea de salubrizare fiind foarte complexa impune acest lucru. Macar din acest punct de vedere deducem ca Florisalul nu a fost agreata. Asta este, acum lucrurile sunt pe alt drum, vom vedea ce va fi. Daca noul prestator se va achita de sarcini vom fi multumiti, aparatul primariei fiind subtire toata responsabilitatea va cadea pe umerii acestuia. Nu stii niciodata de unde sare iepurele, numai ca iepurele acesta bihorean nu va fi iertat de cetatenii satmareni daca nu se va achita de datoria ceruta.

    • Obiectiv Răspunde

      @Nimeni: daca tu ai asemenea informatii, poate ne spui si noua care au fost acele cerinte a primariei care nu puteau fi indeplinite de atatea consortii mari din tara, numai de catre florisal si o firma din Salonta 😉 Poate te referi la cerinta de Euro 3 😉

      • Altu Răspunde

        Poate să pună de exemplu, experiență în domeniu de 15 ani, firma mai nouă nu poate îndeplini cerinta. Du-te și te angajează în administrația publică,pun la angajare condiție 5 ani de experiență,tu daca nu faci parte din sistem nu ai nici o șansă , poți avea 10 facultăți și doctorate. Nu știu ce nu înțelegi,e foarte simplu

  5. Alin Răspunde

    Mana lui Govor…..

  6. GB Răspunde

    Faptul că s-a sfârşit “mariajul” cu Florisal este îmbucurător deoarece toţi ştim, simţim, mirosim şi plătim de mult acest serviciu execrabil prestat de foarte mulţi ani. În sfârşit Kăutătordepoftă poate bifa o realizare a mandatului concretă(care a fost şi o promisiune forte a campaniei electorale). Târziu şi greu a fost dovedit nenea Puşcaş, dar tipul le rezolvă pe toate, că de era după Kăutătordepoftă şi mai ales consilierii juridici din Primărie am fi mirosit mult şi bine această firmă de gunoi! Dar istoria ne spune că principalii călăi ai noştri au fost acei bezmetici aleşi locali care au privatizat firma Primăriei, oferindud-o lui Puşcaş, şi au cadorisit-o cu un contract beton, de tip “băieţi deştepţi”. Mă da nu vă e ruşine? Nu simţiţi aşa o jenă(reumatism) la mânuţa cu care aţi votat? Aiai, tare mi-e nebunilor că s-a meritat pentru voi, aţi avut şi de tratament şi de altele. Noroc cu UE că ne impune selecţia gunoaielor şi dispăreţi în istoria urâtă care aţi făcut-o.

  7. Nimeni Răspunde

    @Obiectiv. La cum cunosc eu populatia municipiului din toata salubrizarea impusa se va alege praful. Problemele vor apare imediat cand noile cerinte vor trebui implementate. Discutam atunci despre asta.

  8. Nimeni Răspunde

    @GB. Nu cred ca firmelor de salubrizare din Paris li s-au cerut unele cerinte din caietul de sarcini…din cate stiu eu Parisul e tot in UE.

  9. Nimeni Răspunde

    @bla. Munca de salubrizare este una dura, continua, pretinde multa rutina, mare capacitate de efort, etc. Nu cu poeti strangi si duci gunoiul. E vorba de un serviciu pentru un oras mare, cu zeci de mii de locuitori, mii de firme si entitati publice. Nefiind implicat e usor de vorbit.

  10. Nimeni Răspunde

    @y. Despre Florisal ne putem da toti cu parerea fiindca de ani de zile presteaza acest serviciu. Totusi, e cam mult entuziasm, cred eu, pentru o firma care nu incheiat macar un contract in municipiul nostru, nu a dus inca vreo pubela, nu a angajat un sofer inca si a doua zi s-a razgandit si a hotarat sa te lase balta, nu a impartit inca un sac menajer si cate si mai cate.

    • y Răspunde

      De acord. Am zis să-i credităm în prima fază. Nu știu cum se vor achita pentru că e vorba de parc auto și utilaje moderne, oameni echipați, bază întreținere și multe-multe. Ar trebui enumerate pe pagini întregi. Pe lângă know how mai e vorba și de realizarea punctelor de colectare obligatoriu selective, asta înseamnă bani investiți și nu puțini. Nu bătaia asta de joc umed-uscat inventată de Florisal, tolerată de autoritățile din domeniu și care nu este nicăieri în legislație. Speranța moare ultima. Tare mi-e cum spui și tu că se vor apuca să recruteze țiganii cu vechime de la Florisal și apoi după noi potopul. Măcar dispar tractoarele și vechiturile Florisal. Prevăd o tranziție tulbure. Câștigătorul încă poate fi contestat, contract nu e încă dar cel vechi e expirat deja de o lună și ceva și sunt ani cu alegeri locale și generale așa că …… Ăștia cu contracte publice trebuie să fie bine “înfipte” pe lângă cel care are pâinea și cuțitul, iar asta se poate schimba prin vot.

  11. Nimeni Răspunde

    @Altu. Se poate mai rau, te asigur de asta si-ti dau si un scenariu posibil. Noua firma incepe sa angajeze personal, probabil vor pleca unii de la Florisal, acesta din urma ramanand cu personal incomplet nu se va putea achita de sarcinile de colectare iar orasul ramane nesalubrizat. Lucrurile nu sunt asa de simple.

    • Obiectiv Răspunde

      @Nimeni, tu numai tot presupui ca cine stie ce solicitari erau catre candidati…celalalt destept @Altu, daca nu cumva esti tot tu scrie de criterii de participare cu 15 ani, tu CREZI!!!! atentie, CREZI, NU STII -ca in Paris nu este caiet de sarcini….Fratele meu, sfatuiesc sa crezi doar in Dzeu, iar daca vine vorba de lucruri concrete, pune mana si citeste acel caiet de sarcini despre care ai atatea fantezii parca ar fi un roman erotic….e public, gasesti pe situl primariei. Eu cred ca esti un frustrat de la Florisal care acuma tremura cand dupa somnul cel de moarte ati fost treziti la realitate :). Pace

  12. y Răspunde

    Pentru cei care se agită pentru “suflețelul” celui care presupus a câștigat licitația. În caietul de sarcini obligațiile prevăzute nu pot fi altele decât cele din legislația națională transpuse din Directivele Europene. Nimic altceva. Din care foarte-foarte multe trebuiau deja făcute de către fostul prestator și primărie iar actualul doar trebuia să le preia prin proces verbal (nu în proprietate).

  13. Nimeni Răspunde

    @Obiectiv, @y. Pace…si Prietenie. Gunoi placut in continuare!

    • y Răspunde

      Adică gunoiul să fie cu noi? Sau gunoierii sunt cu noi? ??
      Nu-mi bat eu capul cu chestia asta. Deja sunt prea mic și ramolit pentru așa ceva. Mai mult ca sigur va fi o învălmășeală pe treaba asta tot anul cel puțin. KEVIÉP să fie cu noi, știu eu de ce spun asta. Weekend plăcut.

  14. Nimeni Răspunde

    @y. Weekend placut si tie. Atat doar vreau sa-ti mai spun ca n-am vrut sa se spuna mai tarziu ca NIMENI n-a comentat NIMIC.

  15. Nha Răspunde

    Toata iscusinta va fi sa-i puna pe angajati sa faca treaba mai buna , tinand cont ca , probabil , vor prelia din personalul florisal . Resursa umana conteaza cel mai mult .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.