Adrian Ștef, candidatul ALDE la președinția Consiliului Județean Satu Mare, spune că vrea să revină la șefia județului pentru a continua proiectele începute: ”Vreau să continui proiectele începute în mandatul meu anterior și batjocorite de actuala conducere Consiliului Județean Satu Mare”!, spune Ștef.
Redăm, integral, comunicatul de presă remis de ALDE Satu Mare:
,,La finalul mandatului meu precedent la conducerea județului Satu Mare, inspirat fiind de o lucrare similară a primului prefect liberal al județului din perioada interbelică, dr. Octavian Ardelean, am prezentat o dare de seamă în care am sintetizat toate proiectele și investițiile realizate între anii 2012 – 2016.
Acesta a rămas până azi singurul raport de acest fel prezentat vreodată de vreo autoritate locală sau județeană și constituie și acum nu doar dovada activității mele și a echipei noastre din acel mandat, dar și baza programului cu care mă prezint din nou în fața alegătorilor sătmăreni, având convingerea că-mi vor acorda din nou încrederea pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Satu Mare.
Motivul principal pentru care m-am înscris din nou în competiția electorală este dorința mea de a continua proiectele începute atunci și care ori au fost abandonate ori au fost realizate doar parțial și cu mari întârzieri de către actuala conducere a Consiliului Județean.
În cele ce urmează, doresc să vă prezint un scurt rezumat al acestor proiecte, pe cele mai importante categorii de investiții.
Astfel, în domeniul Sănătății, au fost reabilitate total sau parțial aproape toate secțiile din corpurile de clădire ale Spitalului Județean, inclusiv secția externă de la Tășnad, dar și ambulatoriul (Policlinica Veche) din Satu Mare, precum și ambulatoriul integrat al spitalului orășenesc de la Negrești-Oaș.
În ceea ce privește infrastructura, am asfaltat peste 200 km de drumuri, o bună parte dintre acestea fiind realizate din fonduri europene. Amintesc doar câteva dintre tronsoanele mai importante: Negrești-Oaș – Turț, Tășnad – Marghita, Sanislău – Omboly (Ungaria), Pomi – Borlești, Orașu Nou Vii – limită județ Maramureș, Carei – Cămin, Satu Mare – Viile Satu Mare, Turț – Băbășești, Turț – Batarci etc.
Pe lângă acestea, am reușit să reconstruim podul peste Crasna de la Domănești, datorită unei finanțări de peste 5 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
La finalul mandatului meu, am lăsat moștenire contracte de finanțare sau execuție semnate pentru 200 km din totalul de 821 km de drumuri județene de pe teritoriul județului Satu Mare. De atunci au trecut mai mult de patru ani și e evident că actuala conducere a județului a reușit să finalizeze prea puțin din acele contracte.
Tot în mandatul meu, am modernizat și extins Aeroportul Internațional Satu Mare, cu o finanțare europeană de aproape 12 milioane de euro și am apucat să negociez includerea acestuia pe traseele aeriene ale companiei Wizz Air, primul zbor internațional de la Londra aterizând la Satu Mare imediat după încheierea mandatului meu.
Îmi pare rău că actuala conducere a județului s-a arătat prea puțin interesată de dezvoltarea acestui sector, iar în ultimii patru ani nu au mai atras nici o altă companie aeriană care să opereze zboruri spre alte destinații din Europa, deși tocmai experiența Wizz Air dovedește potențialul uriaș pe care-l are aeroportul sătmărean.
La fel de rău îmi pare și pentru întârzierile nepermis de mari și chiar batjocura cu care a realizat actuala conducere a județului proiectele de investiții în infrastructură pe care le-am lăsat moștenire la finalul mandatului meu, cu finanțare asigurată și contracte semnate.
Cred că e de ajuns să amintesc doar de calvarul prin care trec și acum locuitorii satelor de pe traseul deja celebrei Autostrăzi a Codrului, dar la fel pot să amintesc și de tronsonul de doar 4 km al drumului dintre Carei și Căpleni, pe care n-au fost în stare să-l reabiliteze în patru ani de zile!
În domeniul social, am inaugurat, printre altele, centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități de pe strada George Călinescu, am reabilitat centrul de plasament ”Floare de Colț” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de pe Drumul Botizului, dar am înființat și căminul pentru vârstnici de la Viile Satu Mare.
În mandatul meu, Consiliul Județean Satu Mare a devenit membru asociat în cele patru Grupuri de Acțiune Locală din județ cu o cotizație anuală, pentru fiecare grupă în parte, de 150.000 lei pe an, scopul fiind de a susține activitatea acestora în vederea atragerii de fonduri europene, dar și de a înființat centre de depozitare, de prelucrare și valorificarea produselor agricole obținute de fermieri. Un alt scop al acestui demers este acela de a susține GAL-urile în negocierile cu marile lanțuri de magazine.
Am promovat dezvoltarea turismului sătmărean, atât prin înființarea Centrului de Informare Turistică, care din păcate a fost desfiinţat de actuala conducere a Consiliului Judeţean, cât și prin numeroase proiecte transfrontaliere demarate împreună cu parteneri din Ungaria sau participarea la cele mai importante târguri de turism din Europa. Pe vremea aceea, oferta turistică a județului Satu Mare era prezentă în revistele de pe toate aeronavele Tarom și Wizz Air de pe toate traseele aeriene europene.
În mandatul meu nu a trecut nici o lună în care să nu fi sprijinit financiar sau logistic proiecte sau activități culturale şi sportive de mare impact. Ajunge să amintesc doar de Zilele Județului Satu Mare, edițiile anuale ale Caravanei Culturii Sătmărene, Mitingul Aviatic, precum și toate festivalurile tradiționale anuale, toate acestea ne mai fiind organizate de actuala conducere, dar proiectele de care sunt mândru în mod special sunt reabilitările caselor memoriale Ady Endre și Vasile Lucaciu.
La fel am procedat și cu sportul sătmărean, sprijinind financiar echipa fanion a județului, Olimpia, care astăzi nu mai există, dar și sportivi care ne-au făcut mândri în competiții internaționale. Sătmărenii își mai amintesc de motocicleta nouă pe care am achiziționat-o pentru riderul Mani Gyenes pentru a ne reprezenta la Raliul Dakar, o atitudine foarte diferită în comparație cu dezinteresul total al actualei conduceri a județului.
Sper ca după 27 septembrie să readucem împreună atitudinea potrivită nu doar în conducerea județului, ci în fiecare domeniu dintre cele enumerate mai sus, fiindcă doar așa vom putea să asigurăm dezvoltarea sustenabilă, pe termen lung, a întregului județ Satu Mare.”
ia-o pe brigy si roiu!
Cred ca-i singurul competitor care conteaza pt PATAKI Ceilalti doar ca sa fie . Sa dea bine la democratie .
Pacat ca nu are suficient sprijin .
Pomenești că ți-e dor de Brighi?
Băi Stef ai prins covidu de coadă , vezi daca nu porti mască .