Ultima actualizare: azi, 16:20
Locale

Coronavirus Satu Mare: 73 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 73 de cazuri noi de coronavirus. În România, în 24 de ore, au fost înregistrate peste 4.000 de îmbolnăviri.

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 7.153 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbați și 38 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani. 80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702. Dintre acestea, 916 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.274.870  teste. Dintre acestea, 10.566 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.089 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.477 la cerere.

 

7 comentarii

  1. gogu the Original Răspunde

    Cand a sarit de la 2 la 5 zilnic ,ni s-a strans stomacul , acum ne-am obisnuit cu 70 zilnic…..
    Atentie ,acestia sunt cei descoperiti ,numarul celor nedescoperiti este de peste 10 ori mai mare !

    • Altu Răspunde

      @Gogule, dacă-i așa e foarte bine. Înseamnă că nu e dracu așa negru. La 700 pe zi, într-o lună sunt 20000, într-un ana trecut aproape tot județul prin boală. Până la urmă tot imunizarea de turmă va fi salvarea, dacă așteptăm noi vaccinuri și tratamente de la marii experți suntem naivi. Ideea e că dintre toate pandemiile care au fost e cel mai puțin mortală,dar altele sunt interesele.

  2. Studiu Francez Răspunde

    “La începutul pandemiei, se mai credea că doar picăturile pe care le eliminăm prin tuse sau strănut sunt principalul mod de transmitere. Însă în prezent știm că strigatul și cântatul în spații interioare, cresc și riscul de infectare. Acest lucru are loc pentru că vorbirea cu voce tare eliberează de 50 de ori mai multe particule încărcate de virus decât atunci când nu vorbim deloc. Acești aerosoli, dacă nu sunt difuzați, împrăștiați prin ventilație, devin din ce în ce mai concentrați, ceea ce crește riscul de infecție. Oamenii de știință au arătat că aceste particule – pe care le eliberăm și în atmosferă atunci când respirăm pur și simplu și care pot scăpa dacă purtăm necorespunzător și masca de protecție – pot infecta persoanele care petrec mai mult de câteva minute pe o rază de cinci metri a unei persoane infectate, în funcție de durata timpului și natura interacțiunii. Situație întâlnită în mod special în școli și universități, dar și în cazul reuniunilor din spații închise, ca în baruri, restaurante sau chiar acasă. “

  3. capsunaru Răspunde

    Aproximativ 31% din focarele de coronavirus înregistrate în Spania sunt produse în special de aceste întâlniri, în special între familie și prieteni.

  4. Info Răspunde

    Oamenii de știință de la Universitatea din Texas au analizat mai bine de 5.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus, în încercarea de a stabili dacă virusul a suferit mutații.

    Potrivit Mirror, în ultima perioadă, virusul SARS-CoV-2 a suferit câteva mutații genetice, iar una dintre ele l-a făcut mai contagios.
    Mai exact, au identificat o mutație, pe care au denumit-o D614G, care ar fi determinat contagiozitatea mai severă a acestui virus. Mai exact, experții susțin că aceasta ar fi de până la 10 ori mai contagioasă în culturi celulare.

    Cum a apărut mutația D614G? Ei bine, experții au stabilit că aceasta a apărut ca urmare a unei schimbări de aminoacizi la nivelul proteinei spike (S), pe care virusul o foloseşte pentru a intra în celulele umane. Proteina spike este importantă deoarece se cuplează la receptorii celulari şi mediază fuzionarea anvelopei virale cu membrana celulei gazdă, permiţând virusului să pătrundă şi să o infecteze. Practic, mutaţia schimbă aminoacidul în poziţia 614, de la D (acid aspartic) în G (glicină), tulpina virusului fiind transformată din D614 în G614.
    De altfel, virusul SARS-CoV-2 a suferit mai multe mutaţii de la începutul pandemiei, experții identificând 285, însă doar această mutaţie, D614G, a devenit dominantă în ultimele luni, fiind în măsură să modifice caracteristicile tulpinii iniţiale.

    • ... Răspunde

      Pentru informare corectă te rog să completezi epistola ta copy-paste cu concluziile cercetătorilor britanici din Burkina Faso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.