Prefectul Altfatter Tamás, alături de Kovacs Robert, director cancelarie și Petru Ardelean, directorul Secției Drumuri Naționale Satu Mare (SDNSM), a verificat astăzi starea parcului auto și a stocurilor aprovizionate în vederea asigurării și menținerii stării de viabilitate a rețelei de drumuri publice naționale la nivelul județului Satu Mare, pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță pentru sezonul de iarnă 2021-2022.
Astăzi au fost verificate trei districte din cele șase prin care se derulează activitatea de deszăpezire la nivelul județului, respectiv Negrești-Oaș, Livada și Satu Mare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a încheiat un contract subsecvent de servicii la Acordul cadru de servicii nr. 20/6024/24.11.2020 cu valabilitate până în anul 2024 cu operatorul economic SC INSTAL ROS SRL.
Utilajele de deszăpezire pregătite pentru intervenție constă în 37 autobasculante cu lamă și răspânditor material antiderapant și 6 încărcătoare (din partea operatorului contractat) și un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional tip Unimog, utilaje proprii ale SDNSM. Materialele antiderapante aprovizionate și stocate în cele 6 districte înseamnă 2383 tone de sare și 33 tone de combustibil.
Prefectul apreciază mobilizarea operatorului și a solicitat directorului SDNSM să nu fim surprinși de fenomene naturale, o verificare permanentă a stării de funcționare a întregului parc auto necesar pentru deszăpezire în acest sezon, o aprovizionare cu material antiderapant și intervenție promptă și de prevenire a înzăpezirii și formării poleiului pe toate sectoarele de drum național.
Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare
… așa că așteptăm ca autoritățile să fie luate prin surprindere și nepregătite. Ca de obicei,🤔😱😱😲
S-au pregatit pentru iarna, dar si pentru zapada?
Văd că știi și tu bancul lui Hofi cu iarna și cu autoritățile: “De iarnă ne-am pregătit dar la ninsoare nu ne-am așteptat”.😱🤪 Se pare că nu se schimbă nimic. Eu i-aș trimite pe ai noștri la recalificare undeva prin Laponia sau Canada. Mulți de-ai noștri chiar nu știu pe ce primesc salariile și nu salarii mici. Că pentru plimbat hârtii mi se pare exagerat de mult!
Da știu, sigur. Mare figură era Hofi Géza.
O metoda sigura de papat banul public.La cata zăpadă (n-)a fost și anul trecut asta este o mâncare de bani.
S-ar putea ca și anul asta sa fie cam la fel.Ca vrem sa recunoaștem sau nu,vremea,temperaturile și precipitațiile s-au modificat simptor în ultimii15-25 de ani.
Nu reușești sa strângi din toată curtea atâta zăpadă încât sa faci un om al zăpezii ca lumea….doar un pitic!
Speram ca în caz de intervenție oportunitatea și profesionalismul sa fie,,la ea acasa”in satmar!
Anul trecut Primăria Satu Mare a plătit către Florisal miliarde de lei cu titlu de contravaloarea lucrărilor de deszăpezire! Pe lângă faptul că abia a nins ceva numai câteva zile, țin minte clar că în momentul ninsorii nu vedeai țipenie de utilaj nici măcar pe arterele principale! Apoi peste câteva zile a început să se topească tot. Atunci pentru ce am plătit și cine verifică dacă utilajele chiar sunt pe stradă? Dacă ești curios poți intra pe google și dă o căutare. E plin netul cu ce bătaie de joc a practicat anul trecut Florisal! De fapt nu mă mir pentru că și salubrizarea ori întreținerea spațiilor verzi se practică în batjocură. De undeva trebuie să iasă profit pentru fonduri pentru investiția în imobiliare în Cluj ori în bărcuțe, nu? Nu observă nimeni dintre cei care ar trebui să observe?
hai ma de ce aburiti lumea, unde-i caruta cu nisip si doi tigani cu lopata?
@ghituca, Nisip? Ești tu dus cu pluta? Ala-i scump mâncați-ași. Descopertă, moloz, resort, pietriș, nah ala da pruncule. Că nu iese banu unde trebuie fătu-miu. Nu bea atâta în plm, mai fă’ pauză între doi deți de rachiu. Trezește-te more!