Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

Ministerul Dezvoltării dublează finanțarea pentru construcția podului de la ștrand

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației dublează suma alocată pentru construcția Podului peste Someș – amplasament str. Ștrandului. Astfel, suma inițială asigurată de Ministerul Dezvoltării a fost de 81,34 milioane de lei, iar acum la această sumă se mai alocă 80 de milioane de lei pentru construcția podului peste râul Someș.

,,Ministerul Dezvoltării susține investițiile comunităților locale și, prin această măsură, sprijinim dezvoltarea localităților. Ministerul a dublat finanțarea pentru Podul peste Someș din Satu Mare”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Primarul Kereskényi Gábor a afirmat că Ministerul Dezvoltării va asigura astfel aproape 80% din valoarea proiectului. „Construcția Podului peste Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani, un proiect eșuat în 2016. Am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

De altfel, ministrul Dezvoltării a vizitat în mai multe rânduri șantierul podului de la Satu Mare, declarând că investiția este una importantă. ,,Avem resursele necesare financiare pentru a finanţa acest pod şi ne dorim să fie şi o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a spus Cseke Attila.

,,Avem un parteneriat solid cu ministrul Cseke Attila. Pentru acest proiect, dar și pentru cele care urmează să le implmentăm: bazinul de înot și cele două creșe”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

De numele lui Cseke Attila se leagă și cele mai importante investiții din sistemul sanitar din Satu Mare, în perioada în care a ocupat funcția de ministru al Sănătății: reabilitarea Spitalului de Boli Contagioase, UPU Satu Mare, Secția de Oncologie, Ambulatoriul de Specialiate, Computerul Tomograf.

15 comentarii

  1. Rares Răspunde

    Multumim deputatului Cristescu!
    Aaaaa scuze, nu borfasul a rezolvat ci UDMR-ul 😉
    Felicitari Gaborel!
    Cainii latra… caravana trece!

  2. Lili Răspunde

    Asta ne arata, daca mai erau unii nelamuriti, ca acest proiect nu avea asigurata finantarea integrala.
    Nici acum sursele de finantare si valoarea totala a investitiei nu sunt cunoscute cu exactitate!
    Asta nu inseamna ca nu este benefica construirea acestui pod dar ce rusine ne va mananca daca nu il putem finaliza!
    Pasarela peste Somes, de la Nepi cand va fi executata? Sau se asteapta sa se reia procedura de la zero sa “traiasca toata lumea”?

  3. Cucu Bau Răspunde

    Ba esti prost ei au inceput fara sa aiba finantarea pentru el? Ce faceau daca nu primeau banii acum ?

  4. Silvia Răspunde

    Felicitari! Sa-l terminati o data sa se termine cu coada de pe LBlaga..

  5. altu fără bmw Răspunde

    @Lili. În cazul celeilalte lucrări mari – varianta de ocolire stadiul de implementare fizică este de 81% iar cea de achitare a plăților este de 68%. Asta dacă vă întrebați de ce se cam stă.🤔🤔🤯
    Cel mai prost manager din țara asta este statul. Putem noi să stăm în cap și să inventăm tot felul de lucruri care să ușureze treaba că imediat apar cam aceleași căpușe și se reinventează permanent.
    În cazul de față teoretic exista un angajament pentru plată dar asta tot vine cu întârziere pe măsura realizării lucrărilor. La care dacă adăugăm și scumpirea materialelor de construcții imediat avem rețeta insuccesului. Bine că s-a mai dat o parte că acum băieții în ajun de an nou pot apăsa iar pixul pe facturi.
    Iar pentru pasarela de la Nepi, @Lili acolo s-a împotmolit treaba din cauza unor adormiți din palat că este legat și de pista de bițigli semifăcută și mai trebe avizul de la Apele Române și nu știu dacă s-a obținut. Nu e o noutate, se știa asta bine încă de la început. Dar e mai ușor să dai vina pe altul sau pe birocrație decât să-ți faci treaba cum trebuie. Nu cred că în mandatul actual va fi ceva. Fii sigură davă Nepi se ocupa de treabă deja trebuia făcute lucrări de întreținere la pasarelă pentru că de mult era gata!

  6. radical2 Răspunde

    Si noua ni se spunea de la primarie inca la inceput ca exista finantare :))). Clar daca jocurile politicie nu ieseau, nu aveam noi niciun pod :)) Noroc ca UDMR a primit minister. Altfel Gabor iesea sifonat rau pe langa ca il sifoneaza “Florisalul” non stop. Normal noi trebuie sa fim multumiti chiar daca stim bine ca la nivel guvernamental nu e etic ce s-a facut. Adica primariile primesc diferit bani in functie de culoarea politica.

    • Sîca Răspunde

      De unde ești sigur, de afirmații..?

      • Sîca Răspunde

        Trebuie să mă înțelegi. Această replică am scris-o de pe planeta Marte. Această alocare de fonduri suplimentare este strict întâmplătoare iar faptul că între timp Timișoara a primit zero lei iar e absolut întâmplătoare!

    • radical2 Răspunde

      Timișoara a primit ceva ,de curând de la PSD ( Grindeanu ) asta unde o plasăm…? . Nu neg… mai sânt anomalii…..problema este …cum se cheltuiesc banii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.