Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

Pagube de 50 – 60 de mii de euro în urma incidentului cu pompierii din Centrul Nou

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că pagubele rezultate în urma incidentului cu autospeciala pompierilor de la fântâna artezină din Centrul Nou, se ridică la 50 – 60 de mii de euro și că această sumă va fi suportată de asigurator.

Kereskenyi Gabor a precizat că în urma acestui incident, fântâna va fi dată în folosință cu o întârziere de circa două luni.

„Va fi un decalaj de maximum două luni în ceea ce privește plățile, atât executantul cât și acele instituții, a căror angajați au fost implicați în evenimentul nedorit, au asigurare. Deci, executantul are polițe de asigurare în valoare de 500 de mii de lei, dar este  mult îndestulătoare față de paguba care este de aproximativ 50 – 60 de mii de euro. De acum înainte va plăti asiguratorul, urmând să se îndrepte asupra celor care au fost efectiv protagoniștii acelui eveniment. Cert este că municipalitatea nu va plăti niciun ban în plus. Mie îmi pare rău de decalajul în timp, foarte mulți așteptăm deja recepția Centrului Nou, unde acea fântână va fi un punct forte”, a  declarat primarul, astăzi, într-o conferință de presă.

15 comentarii

  1. D. Răspunde

    Dar amenda pentru nesemnalizare a gropii cât este, și sancționarea responsabilului pentru asta.

    • c-block Răspunde

      Știi foarte bine cine este așa că îți dai seama. Sau a fost așa o întrebare retorică din partea ta?
      Toată treaba se putea evita dacă fiecare își făcea treaba cum scrie în lege.

    • Gusti Miștok Răspunde

      Ce semnalizare vrei, pe un santier in lucru?
      Acolo, in mod normal, nu au ce cauta masini!

      • Măi Gusti Răspunde

        Și unde vedeai tu înainte că e șantier în lucru? Unde era asta semnalizat? că de e șantier atunci nu ne plimbăm pe șantier că trebuie ocolit, nu?

      • Măi Gusti Răspunde

        Adică dacă e șantier nici măcar perpedes nu îți cari fizicul prin zonă. Că de aia e șantier.🤔😱😲🥴😨😤🤫

    • Iuliu Files Răspunde

      Ia spune-ne ce firma a executat lucrarea si dupa iti spun cat e amenda.

    • ... Răspunde

      Ce groapa vrei sa fie semnalizata, cand era suprafata plana, asa sunt fantinile arteziene moderne, nu se vede nimic, dar daca se da drumul la apa, iese prin gauri, nu se vad nici macar springlerele.
      Esti de la țară, ca nu stii astea?

      • ... Răspunde

        Iarăși nu e scris de mine asta! Măi nu mai obosești?
        Dar hai să-ți explic pe limba ta! Este o lucrare în care se sapă, se sparge, se bagă conducte, țevi alte lucruri care să-l facă să funcționeze la final??? Este! Atunci asta se cheamă lucrări de construcții-montaj! Ca atare intră sub incidența Legii 50. Și ca atare și ca și urmare a faptului că s-a distrus jucăria primarului (se știe că e ideea lui) atunci nu mai bine se împrejmuiește ca la orice obiect de investiție? Ia încearcă tu să construiești ceva în orașul ăsta fără autorizație de construcție sau fără delimitare cum scrie în lege și vezi și tu ce “felicitare” primești din partea Disciplinei în construcții!!?!? Sau să ocupi tu domeniul public hăpt în centru de-a moca! Te riști? Exact de aia trebuie semnalizat pentru că nu se vede și pentru că e SCUMP!!! SAU NU CONTEAZĂ ARE ORAȘUL DESTUI BANI ȘI CUMPĂRĂM ALTA?
        Dacă este un obiectiv care necesită autorizație de construcție (și necesită, de fapt și are) atunci se aplică prevederile Legii 50 a construcțiilor!!! Asta cu tot ce înseamnă asta! Nu “felicită” nimeni pe executantul lucrărilor? Pentru că era obligația lui. Aaaa, e Tarr? Pardon, atunci nu am zis nimic. Deci ăncă o dată se demonstrează că toți suntem egali doar că unii sunt mai egali decât restul.

    • 3.14 Răspunde

      Este santier in lucru iar pe platou circulatia autovehiculelor nu a fost si nu este permis. Daca intervenea o problema trebuia discutat cu seful de santier, calculata ruta. Asa merg lucrurile intr-o tara civilizata, e atat de simplu.

  2. Lucifer Morningstar Răspunde

    De toată comedia. Dacă se respectau niște prevederi, altfel era deznodământul.

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Păi cam asta-i direcția de mișcare la noi, adică spre tine în jos. Păzește-ți poarta că de vin peste tine nu se știe de ce sunt în stare cu infrastructura iadului!!!

  4. Aalex Răspunde

    Pro si contra exista….sunt cine direct baga bete in roata!

  5. Iuliu Files Răspunde

    Ma gabor de unde satana ai scos suma de 60 de mii pentru cateva dale? Si aici umfli pretul sa ramana de o spaga?

  6. D. Răspunde

    @ … Da la origini o mare parte suntem de la țară, însă unii sunt…….nu mă obosesc mai mult nu meriți.

  7. ... Răspunde

    @D. Nu a fost scris de mine comentariul la care făceai referire. Este unul analfabet pe aici la care plăcerea supremă e să posteze sub nickul altora fel de fel de tâmpenie! De multe ori mă trezesc dimineața și atunci aflu că ce aberații a postat noaptea sub numele meu. Clar e un țăran ordinar! Așa că să nu ai pretenția de la el ca să știe cum arată și cum funcționează o fântână arteziană. El s-a blocat la faza cu buda uscată de lângă coteț. Că nici apă curgătoare nu are acolo. Dar nici nu-i trebuie dacă are niște frunze la îndemână, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.