Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO. Weekend de foc pentru pompierii sătmăreni: 17 incendii în două zile

Weekend de foc pentru pompieri. În perioada 12 – 13 martie, pompierii sătmăreni au executat 17 intervenții pentru stingerea incendiilor.

În data de 12.03.2022, la ora 12:59, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, pe str. Aurel Vlaicu, din municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat 4 subofiteri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, cu posibilitate de propagare la 5 autovehicule. Reacția promptă a pompierilor a salvat cele 5 autovehicule de flăcările incendiului.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. A ars vegetația uscată pe aproximativ 500 de metri pătrați.

În data de 12.03.2022, la ora 13:03, pompierii negreșteni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în Negrești-Oaș.

La fața locului s-au deplasat 1 maistru militar și 7 subofiteri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 12.03.2022, la ora 14:29, pompierii negreșteni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Certeze.

La fața locului s-au deplasat 1 maistru militar și 7 subofiteri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 600de metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Au ars aproximativ 300 kg de fân și 600 de metri pătrați de vegetație uscată.

În data de 12.03.2022, la ora 14:30, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Căuaș.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, cu 13 subofiteri și 5 pompieri voluntari din cadrul SVSU Căuaș. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați din anexă, iar în interiorul curții ardea vegetația uscată pe aproximativ 0.3 hectare. Concomitent cu intervenția pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat pentru limitarea propagării acestuia.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic provenit de la o tigară. Au ars structura din lemn a anexei și materialele combustibile depozitate în interior și 0.5 hectare de vegetație uscată.

În data de 12.03.2022, la ora 14:59, pompierii careieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Cig.

La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Punctului de Lucru Tășnad. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ un hectar.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. A ars un hectar de vegetație uscată, însă forțele profesioniste au salvat un lan de porumb situat în imediata vecinătate.

În data de 12.03.2022, la ora 15:08, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, pe str. Aurel Vlaicu, din municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat 4 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 12.03.2022, la ora 15:24, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la o șură, în localitatea Pomi.
La fața locului s-au deplasat 1 ofițer și 7 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și 4 pompieri voluntari din cadrul SVSU Pomi. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați din acoperiș, iar în interiorul curții ardea vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

Concomitent cu intervenția pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat pentru limitarea propagării incendiului la o casă de locuit situată în imediata vecinătate. Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului focul deschis în spații deschise.

Au ars structura din lemn a șurii și aproximativ 10 baloți de fân depozitați în interior și 50 de metri pătrați de de vegetație uscată.

În data de 12.03.2022, la ora 15:40, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în satul Ghirold.

La fața locului s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și 4 pompieri voluntari din cadrul SVSU Moftin. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 0,6 hectare.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Au ars 1,5 hectare de vegetație uscată.

În data de 12.03.2022, la ora 16:32, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Botiz.

La fața locului s-au deplasat 4 subofiteri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și 2 pompieri voluntari din cadrul SVSU Botiz. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 1.5 hectare.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 12.03.2022, la ora 17:11, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la un operator economic, în mun. Carei.

La fața locului s-au deplasat 3 ofițeri (inspectorul șef Lt. col. Buzduga Sergiu Marius, comandantul Detașamentului Carei Lt.col. Mateș Dumitru și șeful centrului operational col. Pop Ioan) și 37 de subofițeri cu 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă (6 din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, iar în sprijin au intervenit o autospecială de la Satu Mare și 2 autospeciale de la Bihor) și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și Satu Mare.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără și degajare mare de fum pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați . Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului un scurtcircuit electric, la un cablu/conductor defect sau neizolat corespunzător, localizat în interiorul halei.

Au ars: 60 de anvelope de camion, o autoutilitară, un autocamion, un stivuitor, aparatura de centrat roți, 800 de litri de ulei de motor, aparatura elevator, 2 compresoare, 2 paleți cu furtune (din cauciuc), un încărcător și alte piese auto.

S-au degradat: birourile pe aproximativ 250 de metri pătrați și aparatura din ele și o semiremorcă frigorifică. Au fost salvate birourile de pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, autocamioanele parcate în spatele halei și o hală din imediata vecinătate.

În data de 12.03.2022, la ora 19:52, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Moftinu Mare.

La fața locului s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.  Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ un hectar.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. A ars un hectar de vegetație uscată.

În data de 12.03.2022, la ora 20:10, pompierii negreșteni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Negrești Oaș.

La fața locului s-au deplasat 1 ofițer, 1 maistru militar și 5 subofiteri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 12.03.2022, la ora 22:58, pompierii negreșteni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Orașu Nou.

La fața locului s-au deplasat 1 ofițer, 1 maistru militar și 10 subofiteri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 1 hectar.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 13.03.2022, la ora 13:02, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, pe str. Aurel Vlaicu, din municipiul Satu Mare.

La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 13.03.2022, la ora 16:40, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Sătmărel.

La fața locului s-au deplasat 10 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 4 hectare.

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 13.03.2022, la ora 19:14, pompierii negreșteni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Orașu Nou.

La fața locului s-au deplasat 1 ofițer, 1 maistru militar și 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș, de asemenea au fost prezente și 3 echipaje de la Serviciul Salvamont.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 2 hectar. Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise. Nu au fost înregistrate pagube materiale.

În data de 13.03.2022, la ora 20:17, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la o șură, în localitatea Cărășeu.
La fața locului s-au deplasat 9 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și 9 pompieri voluntari din cadrul SVSU Cărășeu.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la șura și grajdul gospodăriei pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați cu posibilitate de propagare la o casă de locuit situată în imediata vecinătate. Concomitent cu intervenția pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat pentru limitarea propagării incendiului la casa de locuit.

Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului un scurt circuit electric la un cablu/conductor defect sau neizolat corespunzător.

Au ars: sura, grajdul și materialele combustibile depozitate în interiorul acestora. S-au degradat: acoperișul terasei de la casă pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, 2 geamuri, o ușă și vasul de expansiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.