Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Amenințări din Rusia la adresa României: ”Racheta Sarmat nu va cere permisiunea de zbor”

Șeful programului spațial rusesc, Dmitri Rogozin, amenință într-un mesaj publicat pe Twitter mai multe țări est-europene, printre care și România, după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a putut să călătorească în Serbia pentru că țările europene vecine și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă la Belgrad, informează Digi24.

Potrivit cotidianului sârb Vecernje Novosti, este vorba de trei ţări vecine Serbiei: Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

În mesajul său, Rogozin amenință și România cu rachetele nucleare Sarmat.

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Serghei Lavrov urma să aibă la Belgrad întrevederi cu preşedinte sârb, cu omologul său Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirije. Ministrul rus de externe este vizat din 25 februarie, la o zi după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, de sancţiuni ale UE, la fel ca preşedintele rus Vladimir Puti

Ministerul Transporturilor a anunțat, la solicitarea Hotnews, că Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) ”nu a primit nicio solicitare din partea autorităților din Federația Rusă pentru ca aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov să tranziteze spațiul aerian al României. Ca și celelalte state membre ale Uniunii Europene, România aplică aceleași măsuri impuse de Comisia Europeană”.

 

13 comentarii

  1. abc Răspunde

    Iar a uitat să-și ia pastilele cu litiu? Paranoia te halesc? Și omul ăsta a colaborat decenii la SSI cu americanii și cu restul? Înseamnă că nu putem avea încredere în ei veci că ne mint fără să clipească!

  2. Altu Răspunde

    Dă -o Doamne în Parlamentul și Guvernul României,a , și la Cotroceni, să nu rămână urmă de ei.

    • Kuka Răspunde

      Doamne dă, și să zică “bomba Jo estet Budapest!”!

      • Ciuciu Răspunde

        Foarte probabil ca si Budapesta are un SARMAT pusa la o parte. Dar Bucuresti 100 %.

        • gogu Răspunde

          Te inseli , ungurii au o politica mai practica si mai realista : mai bine sa fii prieten cu toata lumea , ai mai multe avantaje ,inclusiv economice , decat sa fi cascador cu gura…..
          Ei cumpara cel mai ieftin gaz si petrol de la rusi…..
          Interesanta ura asta a romanilor pe rusi , toate razboaiele romanilor din 1877 incoace au fost castigate cu ajutorul rusilor.
          Prin contrast , ungurii de la 1848 incoace , inclusiv 1956 le-au pierdut.Dar nu bat din gura degeaba , poporul are de castigat , in timp ce noi avem printre cele mai mari preturi la energie , inflatie , luam imprumut flux comtinu….

          • glumetzu

            Romanul e fudul si-n sant , si in curu gol….si de 40 de de ani zice : mai rau sa nu fie !

          • Kuka

            Ungurii au o politică DUPLICITARĂ!
            Ling pe toată lumea în cur până obțin ce vor, apoi îi rugucesc în cur!

  3. Maier Răspunde

    Ne apară Adrian Cozma de rachete!

  4. România reală Răspunde

    @Kuka, ungurii măcar au o politică pentru nația proprie pe când noi nu avem deloc așa ceva și ne băgăm singuri capul sub ghilotină. Și mai și chicotim că ce cuminți suntem pentru UE ori NATO!

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Eu sunt curios daca Ungaria ar avea de ales UE sau Rusia ce ar face? Acum sunt in UE-Shengen-NATO ,dar sunt de partea rusilor!!!!! Ce partener este asta? Daca ar pierde toate avantajele UE-Shengen-NATO un detrimentul pretului mai mare la petrol si gaze ar mai proceda ca acum? Daca da ,sunt sigur ca rusii in 48 ore sunt in Budapesta. Atunci sa-i vad daca le convine si daca le da benzina si gaz gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.