Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Primăria Satu Mare, precizări privind drumul spre Sătmărel. Se caută în continuare soluții

Primăria municipiului Satu Mare face mai multe precizări și încearcă să clarifice problema blocării drumului spre Sătmărel. De asemenea, municipalitatea a ținut să le mulțumească prefectului Radu Roca și președintelui PSD, Mircea Govor.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă:

Contrar unor afirmații eronate aruncate în spațiul public, Primăria Municipiului Satu Mare face următoarele precizări:

  1. Proiectul privind realizarea Variantei de ocolire a Municipiului Satu Mare este un proiect de interes național, devenind ulterior unul de interes european prin faptul că va face legătura cu viitorul Drum Express spre Oar;
  2. Beneficiarul, respectiv administratorul întregi infrastructurii nou construite, cu toate drumurile de legătură și de acces aferente este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere;
  3. Autorizația de construire a fost emisă de către Ministerul Transporturilor;
  4. Proiectul a fost avizat si aprobat de specialiști în siguranța circulației respectându-se Legea nr. 265/2008 republicată privind gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră;
  5. Proiectul a suferit a serie de modificări de la faza Studiu de fezabilitate, fără să fie solicitat acordul Primăriei;
  6. Primăria Municipiului Satu Mare a solicitat CNAIR-lui găsirea unor solutii legale privind rezolvarea problemei, inclusiv revenirea la situația inițială privind circulația pietonilor și a celor care merg cu bicicleta;
  7. Orice modificare a proiectului recepționat, admis și dat în folosință în mare grabă, chiar la presiunea celor care acuma încearcă să profite electoral, s-a făcut cu aprobarea instituțiilor centrale;
  8. Primăria Municipiului încearcă rezolvarea problemei pe căi legale, fără să facă acuzații nefondate la adresa unora sau altora care din această problemă încearcă să obțină capital politic.

Primăria Municipiului Satu Mare transmite mulțumiri celor care s-au alăturat eforturilor instituției de a rezolva problemele ce vizează acest proiect, respectiv prefectului județului Satu Mare, Radu Roca și președintelui PSD, Mircea Govor.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Stau in zona Lunca Sighet. Si eu vreau sa am acces direct la Centura!!!
    Daca nu-mi face dau in judecata Primaria, CNAIR, Prefecture si pe Iohanis si pe Iliescu si blochez circulatia !!!
    🙂
    Acum pe bune pentru un sat, toata lumea se caca pe el? Si ce daca trebuie sa faca 3 km in plus, sa faca!
    Intra pe Centura, face sensul giratoriu si gata.

    • O Răspunde

      Buey geniule neînțeles ce câcat ai vrut să spui în compunerea ta? :)))))

    • comentator Răspunde

      Asta scriu în speranța că poate pricepi.
      Ce ar fi dacă să zicem primăria vrea ceva nu știu ce modernizare și dezvoltare pe infrastructura rutieră pe la tine? Până aici ai priceput? Bine.
      Și ce ar fi dacă ți s-ar promite că astfel nu te blochează apoi noaptea ca hoții pune niște betoane la ambele capete ale străzii tale apoi descurcă-te cum poți? Și cei din Sătmărel vor spune să zicem că ne doare la pluă de soarta ta că cine ești tu cu toată strada ta să pui piedici dezvoltării? Acum ce zici?
      La noi problema e că orice soluție temporară rămâne definitivă. A se vedea în acest sens traficul pietonal de la Burdea. După 7 ani nici acum nu e rezolvată. Dacă oamenii nu făceau scandal poate ziceau careva de la primărie că de fapt le și place așa?
      Tu când încerci să gândești nu te doare????

      • Unul Răspunde

        @comentator, Zic sa nu dramatizam situatia! Nu este nici o drama daca in loc sa stai la bariera treci peste calea ferata si ajungi mai repede la destinatie! Ei ce zici ?

    • Black Răspunde

      Cum ar fi sa stai pe str. Aurel Vlaicu și singura legătură cu orașul să fie pe centură? Să zicem că se închide drumul în dreptul clinicii Sf. Anton și singura rută valabilă ar fi pe centură. Și să ai nevoie și de rovinieta. Și sa nu poți nici cu bicicleta. Și nici pietonal. Acum înțelegi?

  2. Kuka Răspunde

    Vai, Karácsonyi Cipri-anus, ce mooie ți-o dat Gáborka!
    Degeaba amesteci în kkt, n-o să fi primar șohan!

  3. GB Răspunde

    Mai pe românește, după ce a început “să se împută treaba” și să deranjeze pe unii cetățeni/alegători ai urbei finalizarea semicenturii, Primăria Satu Mare ne spune că nu are nici o treabă cu proiectul(maaamăăă… ce se mai poza săptămânal și primarul&citymanagerul cu vizitele pe șantier, iar acum doar comunicate… de presă, nah.. Hate-ul și apostrofarea nu o servim că oricum nu e treaba noastră!) Dar sublim punctează aceștia, doar alții au exploatat electoral situația, ei nu. Dragi politicieni de Satu Mare, toți-dar toți(că ați avut treabă că nu) ați exploatat și exploatați în continuare investiția aceasta. Ce se mai potrivește vorba lui Panait dinainte de inaugurare -:”Succesul are mai mulți părinți, eșecul este mereu orfan”. Maaamăăă… omul a nimerit-o!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.