Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Alertă alimentară la Carrefour și Kaufland! A fost descoperită o bacterie periculoasă

Alertă alimentară la hypermarketurile Carrefour și Kaufland din România, inclusiv la cele din județul Satu Mare! Bacteria Vibrio Vulnificus a fost descoperită în creveții prefierți.

„Va informam ca datorita prezenței Vibrio vulnificus in materia prima utilizata pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. ( distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a initiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienti a articolului mentionat mai jos, urmare a informatiilor primite de la furnizorul din Franța.

Vă informăm că datorită prezenței Vibrio vulnificus în materia primă utilizată pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. ( distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți
a articolului menționat mai jos, urmare a informațiilor primite de la furnizorul din Franța”, sunt mesajele publicate pe site-ul ANSVSA.

În rândul persoanelor sănătoase, ingestia de V. Vulnificus poate provoca vărsături, diaree și dureri abdominale. Se recomanda persoanelor care detin produsul descris mai sus sa nu le consume ci sa le distruga sau sa le returneze magazinelor de unde au fost cumparate.

Vibrio vulnificus este o specie de bacterii patogene gram-negative, mobile, curbate, în formă de tijă, din genul Vibrio. Prezent în medii marine, cum ar fi estuare, iazuri salamastre sau zone de coastă, V. vulnificus este legat de V. cholerae, agentul cauzator al holerei.

8 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Ganditiva ce este la Santec !!!!👎

  2. Norik Răspunde

    Pai la Santec in magazine parca este un grajd de vite cum mai au autorizatie de functionare?

    • comentator Răspunde

      Si inspectorii este oameni, trebuie sa manance si ei ceva, poate au si ceva rate, mai stii?
      Nu de alta dar fara sa vreau am asistat la astfel de scenete ad-hoc.

      • Santa Fe Răspunde

        Un exemplu concret va rog.

        • comentator Răspunde

          Recomand să umbli cu ochii deschiși pe stradă. Mai ales în prag de sărbători. Atunci reușita practic e garantată.

          • Santa Fe

            Exact cum ma asteptam, nimic concret…asta e o idee generala cum sunt si restu pe care le auzim zilnic…. aceeasi placa invechita.

  3. comentator Răspunde

    Nu e ideea generală. Aș putea să-ți povestesc de n cazuri dar nu e spațiul cuvenit. Înțelegi? Sau să dau nume de persoane care merg și practic vămuiesc piețarii la produse agricole, sau de cei cu ochi albaștri care iau la rând magazinele de pe Cuza? Pur și simplu nu e locul adecvat și nu cred că nu se știe. Doar că nu se vrea. Asta până se întâmplă ceva mare de tot și atunci de musai se intervine și se cercetează. Până adoarme problema și se uită. Aici ar trebui să nu accepte cei care sunt “taxați” și să reclame ei. Și nu e spațiul adecvat oricum pentru că imediat vei sări că să aduc și dovezi. Nu? Ce facem aici? Cercetăm în locul organelor? Eu sugerez la toți să nu accepte. Indiferent de repercursiuni. Astfel de fapte nu te lasă să trăiești pentru că tot revin și revin și revin. Cei în cauză știu la ce mă refer. Asta dacă vrem o țară ca afară. Că de nu? Atunci lasă că-i bine și așa!

  4. Concluzia Răspunde

    Atat timp cat nici varsta pensionarii nu-i mai afecteaza pe cei ajunsi la conducerea institutiilor publice precum si restul valorilor care isi venereaza sefii fiind din aceeasi generatie (epoca de aur), nu va asteptati la vremuri mai bune in privinta asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.