Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

VIDEO. Părinții Ștefaniei nu au primit actele medicale! Avocat: Nu avem niciun răspuns. Vrem adevărul!

Părinții Ștefaniei, eleva decedată la Unitatea de Primire Urgențe din Satu Mare, cer dreptate! ,,Vrem să aflăm adevărul și mergem până la capăt”, a anunțat avocatul familiei.

Avocatul familiei adolescentei decedate la UPU a vorbit, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, despre demersurile pe care le face echipa sa pentru a afla adevărul în acest caz. El spune că încă nu a primit un răspuns din partea Spitalului Județean. ,,Nu am primit încă actele medicale. Familia vrea să știe de ce și-a înmormântat copilul”.

,,Nu am primit un răspuns de trei săptămâni din partea Spitalului Județean. Vrem să aflăm adevărul, dar sunt probleme în legătură cu documentele medicale și nu știu de ce nu ni se permite accesul la aceste documente. Suntem la cinci săptămâni de la deces, iar noi nu știm ce s-a întâmplat, nu am primit niciun document. (…) Credem că spitalul ne va oferi toată disponibilitatea, dar în acest moment am totuși ușoare dubii. (…) Nu culpabilizăm pe nimeni, nu avem nimic de reproșat personalului medical care își face meseria, dar părinții vor să știe de ce și-au înmormântat copilul”, spune avocatul familiei.

Acesta a vorbit și despre medicul acuzat de la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare.

,,Fiecare medic este evaluat de către spital, de către medicul șef de secție. Am cerut aceste evaluări pe ultimii cinci ani. Vrem să vedem care e calificativul acestui medic. Dacă criteriul de valoare a fost maxim, atunci avem o problemă. Dacă a fost sub nivelul maxim, înseamnă că spitalul știa ce se întâmplă”.

Avocatul îi ajută pro bono pe părinții Ștefaniei și a spus că va face tot posibilul ca adevărul să iasă la iveală.

,,Adevărul va fi aflat, iar eu vă asigură că ne vom duce până la capăt. Trebuie să înceteze acest gen de abordare, de superioritate față de pacient”, a mai spus avocatul familiei.

El a mai precizat că, în data de 28 februarie, părinții vor fi audiați de Colegiul Medicilor și de către organele de poliție.


13 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    Evident se incerca o musamalizare a cazului pentru ca implica multi invinuiti si vor sa reduca raspunderea penala si culpa in sarcina numai a unui tap ispasitor care sa fie pilos si cu conexiuni la clasa politica!!! Incearcarea disperata a conducerii Spitalului Judetean de Urgenta SM si a UPU SM de a musamaliza cazul este pentru nu se afecta imaginea unitatii si a cadrelor sanitare incompetente!!!! In semn de recunostinta pentru activitatea depusa de Spitalului Judetean de Urgenta SM din ultima perioada CJ SM le acorda si stimulente la toate cadrele medicale,numai cate 6000 de lei brut pe luna la fiecare in parte reprezentand contravaloarea a doua salarii minime brute pe economie, adica 4300 lei net pe luna!!! 🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮🤮

  2. ... Răspunde

    Managerul Marc al spitalului ar trebui să știe că prin faptul că tărăgănează anumite lucruri asta mai aruncă o pată pe obrazul instituției. Asta chiar dacă are justificare legală că poate răspunde în 30 de zile. Se pare că nu se conștinetizează acolo gravitatea situației. Consider că încă odată conducerea spitalului demonstrează că știa unele lucruri și vrea să mușamalizeze cât se poate mușamaliza.
    La toți cei care sunt vinovați pentru acest caz nu le doresc altceva decât să pățească la fel cum a pățit din cauza lor sărmana familie. Astea toate doar din incompetență, indolență și nepăsare! De etica medicală nici nu mai pomenesc pentru că aia se pare că este treabă străină pentru ei, ceva în limba chineză.😵😮😰😨🤯🤮 Sincer nu sunt surprins.

  3. Bibi Răspunde

    Miroase a “batistă) pe țambal”!

  4. H&R Răspunde

    Se va prescrie si cu asta-basta.

    • H&R Răspunde

      Cineva sa-mi schimbe scutecul va rog ca iar am facut cachita pe mine si ma mai servesc de acolo. Niami niami

    • bigbrother Răspunde

      Ăsta care te folosești iar de nickul altuia nu știi nici atâta că omorul nu se prescrie??? Nu crezi că ești penibil, jalnic de prost??? De ce mai ții umbră pe aici degeaba???

  5. Mortu Răspunde

    eu in locul parintilor as omora doctorul! oricum nu mai ai ce pierde din moment ce ti-ai pierdut copilul!

    • 3.14 Răspunde

      Exagerezi dar daca eram in locul lor sa stii ca as fi gandit la felca tine, adica nu mai am ce pierde, macar sa crap linistit, ii fac felul. Durerea mare stii care e? Se plang, femeile ca au fost dezbracate si umilite, sunt copiii omorati din cauza incompetentei angajatilor dar nu a fost unul singur, sot sau parinte, care sa ii scoata dintii din gura gunoiului de raul pop (litere mic i). Directorul e acolo bine merci, asistentele tot acolo vor fi, ba mai mult, se vor victimiza si vor urla in presa ca noi generalizam cu toate ca ele sunt lapte si miere. Lasitatea ne reprezinta de aceea ne trateaza si spitalele si politicienii nostri ca pe niste cretini. Ne meritam soarta, ma repet.

  6. Vasile Răspunde

    Îl văd pe domnul arvocat cum își face reclamă de fapt profitând de drama acestor părinți, aș vrea să-l întreb dacă a făcut plângere la parchet pentru infracțiunea de ucidere din culpa.Sa văd dacă are sânge în instalație.

    • ... Răspunde

      E posibil dar nu cred. Mai degrabă așteaptă ceva ori de la spital ori de la colegiul medicilor sau măcar de la DSP ca să atașeze la plângere. Pentru că vezi tu ca să te ia în serios procurorul nu ajunge să zici că tu ai așa o impresie, părerea ta ca aparținător nu ajunge, pui filmul ăla cu protestul de la spital sau like-urile de pe f.book. Altă treabă e că în locul celor care dorm pe margine se putea face după atâta scandal minimum și o autosesizare. Sau adresă oficială de la poliție care să ceară acele acte și nu aparținătorii prin avocat! Că poate se mișcă mai repede! Că totuși a murit o fetiță, nu? Vorba vine dacă nu au nimic de ascuns atunci nu mai bine se disculpă și ei cât mai repede? Dar ca să vezi spitalul nici acum nu a dat drumul la acte!!! În paranteză dacă ești externat de la UPU ți se dă în mână la plecare ce au făcut cu tine în 2 secunde și hâști du-te frate că ne încurci! Acum brusc au uitat asta? Revin la prerea mea este că domnul avocat ar trebui să facă scandal în mass media națională. Cu televiziune și cu tot circul. Pentru că vedeți voi oricând oricine dintre noi poate ajunge în situația acestei familii. Sunt sigur că se trag sfori la greu acum pentru potolirea spiritelor. Ceea ce nu e bine deloc!

  7. ... Răspunde

    Revin doar cu atât că aceea evaluare a cadrelor se face an de an, obligatoriu iar restul actelor se face imediat după ce actul medical s-a consumat. Pentru că vezi Doamne nu poți elibera în cazul de față certificatul de deces și restul pentru ca săraca fată să poate fi înmormântată. Dacă spitalul încă nu a eliberat cele solicitate înseamnă că ori nu s-au făcut atunci ori vor să ascundă ceva. Oricum consider că sunt părtași la catastrofa asta provocată numai și numai din cauza lor!!!! Eu de eram manager sigur demisionam. Dacă nu de altceva măcar de rușine. Și cum trece timpul și nu se întâmplă nimic oamenii pierd și fărâma de încredere pe care o mai au față de spital. Asta se dorește???? În astfel de cazuri se acționează rapid și tumoarea trebuie obligatoriu extirpată până nu infectează și pe ceilalți. Că deja și așa au trecut prea mulți ani fără să se ia măsuri. Spre că cine trebuie citește asta. Că de nu își sapă singur groapa și cade victimă împreună cu presupusul medic care își bate joc sistematic de meserie.
    PS. Oare mai este în concediu și acum????

  8. Beny Kira Răspunde

    Medicii și asistentele de la UPU sunt profesioniști. Avem aici un avocat frustrat, în căutare de publicitate ieftină

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Acum hai să spunem și pe aia că de ce lingi tu acuma? Să povestim noi a cui nevastă lucră pe acolea? Bea un sheps și stai jos! Unu! Ești repetent! Chiar crezi că mai acceptă oamenii batjocura în halul ăsta? Își doresc să exprimentezi și tu ceva asemănător apoi vom vedea ce vei mai zice atunci de cine este profesionist. Avocatul își face meseria și treaba lui este să pună întrebări la care încă nici acum nu a primit răspuns. Tu dacă îți moare din familie cineva și nu primești nici după 5 săptămâni un răspuns clar aplauzi ca un bou???? Că așa s-ar părea. Sau simți că tremură ștacheta la cineva și crezi că lingușeala ta ajută?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.