Ultima actualizare: azi, 18:50
Naţionale

FOTO. S-a redeschis cea mai frumoasă și sălbatică peșteră din vestul României!

S-a redeschis, recent, cea mai frumoasă și sălbatică peșteră din vestul României. Este vorba despre peştera Comarnic, cel mai important obiectiv de pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, care a fost redeschisă în această vară. 

Peștera este rezervație speologică din 1947 și este situată în inima Munților Banatului, la jumătatea distanței dintre Reșița şi Anina, în apropierea confluenței pârâului Comarnic cu râul Caraş.

Peștera este a doua ca lungime din Banat (6.201 metri), fiind întrecută ca întindere doar de Peștera Buhui (6.547 metri). Are două intrări principale, una în amonte (în direcţia sud-est), la o altitudine de 473 metri, pe unde pătrunde şi pârâul Ponicova, şi o a doua, în aval (la nord), situată pe versantul Navesu Mic, la altitudinea de 443 metri, din imediata apropiere a Cantonului Comarnic, conform apuseni.info.

Obiectivul turistic poate fi vizitat zilnic, nu doar în weekend. Turul peşterii durează aproximativ două ore, iar turiştii  au acces doar la nivelul superior, cel „uscat”.

„În permanență vor fi unul sau doi rangeri care vor asigura ghidajul și în timpul săptămânii nu doar în weekend, doar orarul de vizitare trebuie respectat. Pe zi sunt trei intrări începând cu ora 10:30, ora 13:00 şi 15:30. Grupul minim este de cinci persoane. Taxa de vizitare pentru un adult este 20 lei, iar pentru un copil de 10 lei. Pentru asta noi asigurăm cască, lumină şi un pliant informativ. Dacă sunt trei persoane și vor să intre și nu mai vor să aștepte pe alții ca să formeze un grup de minimum cinci persoane, vor achita contravaloarea de 100 de lei și se vor putea bucura de vizită, de toate explicațiile pe care le oferă ghidul. Peștera are o lungime totală de peste 6 km, iar traseul vizitabil este de 1,5 km unde turiştii pot vedea săli, formațiuni, stalactite, stalacmite, coloane şi tot felul de formațiuni la care li s-au dat denumiri și care se aseamănă, dar şi bazine care s-au format natural”, a explicat, la deschiderea obiectivului, pentru Radio Reşiţa, directorul ariei protejate din Caraş-Severin, Nicolae Ifca.

Un comentariu

  1. Cristi Răspunde

    Nume, locatie Google maps, dejeaba scrieti articol daca nu sunt informatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.