Ultima actualizare: azi, 10:16
Locale

Reprezentații marilor companii din IT discută despre talentul românilor

Ministrul digitalizării afirmă că șefii marilor companii din IT, de pe întregul mapamond, discută despre talentul românilor în acest domeniu.

Acesta a afirmat la TVR următoarele: La nivel mondial marea majoritate a șefilor marilor companii din IT vorbesc despre talentele din România. Acest lucru e evident că ne aduce aproape 9% din PIB anual și în același timp este cea mai dinamică piață, cel mai dinamic segment economic pe care îl are România azi. Doar în ultimii 5 ani businessul din IT&C a crescut de 2,5 ori, în ultimii 5 ani până la 6 miliarde euro.

Această industrie s-a dezvoltat foarte mult în țara noastră în ultimii ani. S-a observat o creștere semnificativă a numărului de companii IT deschise în România, de la start-up-uri la filiale ale marilor corporații internaționale. Multe dintre aceste companii oferă servicii de dezvoltare software, consultanță IT, servicii de outsourcing și alte servicii specializate.

În România există foarte mulți tineri talentați. România are o forță de muncă tânără și educată în domeniul IT. Numeroase universități și instituții de învățământ superior oferă programe de specialitate în domeniul informaticii și tehnologiei informației.

În România au existat și există foarte multe investiții străine. Atracția crescută a investitorilor străini în industria IT din România a contribuit semnificativ la dezvoltarea acesteia. Multe firme internaționale au ales să își deschidă centre de dezvoltare și birouri în țară, beneficiind de forța de muncă calificată și de costurile relativ reduse.

Pe lângă talentul tinerilor firmele internaționale au mai fost atrase de costurile reduse pe care le au. Costurile de operare și forța de muncă în România sunt relativ reduse în comparație cu alte țări din Europa de Vest. Aceasta a făcut ca țara să fie atractivă pentru investitorii străini care doresc să deschidă centre de dezvoltare sau să externalizeze serviciile IT.

Se impune să amintim și de infrastructura existentă. Infrastructura IT este bine dezvoltată, accesul la internet este de înaltă viteză, dar și alte facilități tehnologice. Toate au creat un mediu propice pentru creșterea industriei.

Comunitatea IT din România s-a implicat în proiecte de cercetare și dezvoltare, stimulând inovația și aducând contribuții semnificative la progresul tehnologic.

Guvernul român a implementat diverse programe pentru stimularea industriei IT, inclusiv facilități fiscale pentru companii, programe de formare și susținerea start-up-urilor din domeniul tehnologiei.

Serviciile de outsourcing IT au devenit o parte importantă a industriei, atrăgând clienți din întreaga lume datorită calității serviciilor oferite și costurilor competitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.