Cum se schia pe vremuri în județul Satu Mare. Muzeul Județean Satu Mare a postat, pe pagina de Facebook a instituției, câteva imagini de colecție.
,,Incursiunea fotografică în arhiva sufletească a Țării Oașului rostogolește pe pârtia amintirii imagini fotografice de o valoare documentară deosebită. Coborând cu schiuri confecționate din lemn, printre brazi grei de zăpadă și peisaje de poveste la Comja, Groapa Lăzăroaii, Groapa lui Valău, gândul zboară și el nostalgic, prin vâltoarea timpului, înaripându-se de bucuria unui vis devenit realitate: deschiderea pârtiei de schi de la Luna Șes, în Negrești Oaș”, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului Județean Satu Mare.
Fotografiile fac parte din colecția Muzeului Județean Satu Mare și sunt realizate de Ioniță G. Andron în perioada 1938 – 1941, în localitățile Târșolț, Negrești Oaș și Racșa.
Selecție de fotografii: Mihaela Grigorean (oșancă)
Frumos articol. Mai puneti de genul. Sunt binevenite.
Poze faine când încă era zăpadă de zăpadă. Doar că oșenii 99% nu prea schiau, nici bani nu aveau de așa ceva să-și procure echipament. Era socotit și îndeletnicire burghezo-moșierească cum era și tenisul. Ăștia-s mai mult ca sigur ceva grăniceri de pe la Huta. Acolo aveau ceva bază, canton sau cum îi mai zice.