Ultima actualizare: azi, 14:53

Locale

Chinezii au cumpărat fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit

Chinezii au cumpărat fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit. Este vorba de grupul chinez Inner Mongolia Mengtai Group care achiziționează compania Alu Menziken de la grupul elvețian Montana Aerospace, informează profit.ro. 

Potrivit sursei citate, Mengtai Group este axat pe producția și distribuția de energie, agricultură și aluminiu. Alu Menziken Extrusion AG a fost achiziționată de Mengtai Germany GmbH, o filială deținută integral de Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd.

În noiembrie 2017, Alu Menziken a împrumutat 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru noua fabrică la Medieșu Aurit din județul Satu Mare, care produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

12 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    E clar atunci. Alu Menziken și-a scos banii din subvențiile căpătate de la stat cu vârf și îndesat iar acum pasează totul de-a gata la chineji cu tot cu pod nou și tot ce le-a vrut suflețelul. Nu știu UE ce zice la asta că după mine nu prea e în regulă. 🤔

  2. Feri Poker Răspunde

    Probabil un an -doi și gata !

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Mai mult ca sigur. Se achiziționează concurența apoi dacă vor îi scot de pe piață. Dar eu nu pricep cum se poate vinde ditamai o megaturnătorie care face componante de aviație tocmai hăpt la chineji! Cu logica asta la ruși ce le dăm? Sau la iranieni? Serios acum.

  3. Notorius B.I.G Răspunde

    Fabrică de pile ca toate fabrici din Romania.
    Lingăi care a ajuns la birouri au adus pilele lor.
    Cei care au diplomă nici măcar nu sunt sunate.
    FABRICI CARE ANGAJEAZA PE PILE:DRM,Zolner(degeaba vorbeşti 2 limbi străine au obraz să-ți spună că m9mentan nu este loc pt tine) interesant că angajează toți analfabeți),autonet(firmă cu amgajate cu pile)

  4. DRM Răspunde

    Tiganca trasa in baia DRM in timp de schimb ajunge din sef de echipă maistra permită să bate joc de angajați.
    Degeaba este reclamată pilista este luată în apărare iar cel care a reclamat pică de prost.

  5. Gheorghe Răspunde

    Ce rai,ce invidiosi sunt unii.Ce daca femeia ,,se trage “bine si cu folos?
    Arici(p..da)arici,tu mi-ai dat servici,
    Tu mi-ai dat bilet la mare,
    Tu meriti sa stai la soare”zicea una care ,,dadea bine”si acum era pe litoral la nudisti unde isi bronza,,ariciul”.Stiu si eu o droaie de pupinur-isti fara studii si cu limba fina care au ajuns in niste posturi de nu visau never ca vor ajunge,fara studii si mai rau fara profesie adevarata.
    Am ceva colegi de la aluminiu care-mi spuneau despre ,,profesionalismul”” fatucilor de prin satele alaturate care fac pe sefele rupandu-si limba cu o engleza de topor dar care vin si fac garagara si instructie cu oricine.Asta este politica,,prost sa fii noroc sa ai”.La drm(sexmayer)este praf si pulbere.Toate cozile de topor si cazaturile sunt folosite de sefi pe post de caini de paza si de asmutit pentru oricine iese din front.

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Am lucrat la Alu Menziken . 80% din productie era rebut. Nu stiu cum o supravietuit atatia ani. Numai piese Scrap.

  7. Dorel Răspunde

    Na ca se duce pe apa sambetei inca una din ‘oportunitatile’ de Satmar. Marii investitori straini…

  8. Ionut Răspunde

    George nui invidie dar adevărul.
    Persoane cu 8 clsse ajung la DRM maistre csre au fost dați afară si din Unio că nu au făcut nici acolo față ajung maistrii si se cred dumnezeu.

    • Gheorghe Răspunde

      …Mai ionut,eu ziceam asa la misto.pana la urma nu cred ca este o fabrica unde sa imbatranesti,poti sa le spui pa si pusi ,sa-ti cauti alt drum daca nu iti place acolo.Iti spun eu ca merita.Cel mai mare regret pe care il poti avea la pensie este ca ai stat zeci de ani la un loc de munca de c,,at si ti-a fost sef un prapadit muuuult mai nepregatit decat tine.Schimba vere pana mai poti.In satmar sunt cel putin 4-5 locuri de munca mai bune decat la drx…..Unii nu le vad ca-s fricosi si conservatori.

  9. Bia Răspunde

    Stimați concetățeni!!
    Aceasta așa zisa investiție pentru binele județului și and!!este de fapt o mare combinație a celor care erau atunci la butoane!!
    Habar nu aveți ce banii au încasat aceste gunoaie !!bineinteles după ce au “returnat”tva conform înțelegerii prealabile!!
    Și iată ca și au scos banii cu chinezii!!
    Dar uitați-vă atenți în spatele afacerii !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.