Încă 200 de cuiburi de păsări amplasate în pădurea Noroieni

15 februarie 2013 | 7 comentarii

Observând succesul acțiunii de anul trecut, specialiști ai Ocolului Silvic Satu Mare și ai Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare pe parcursul acestei săptămâni au instalat din nou cuiburi artificiale în Pădurea Noroieni.  

ciub pasare Noroieni

Cuib de pasăre

Între Ocolul Silvic Satu Mare și Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare există o cooperare foarte strânsă. Acest lucru este dovedit de acțiunea, care s-a demarat anul trecut și s-a continuat și în acest an, dar și de alte programe.

Acțiunea de anul trecut putem considera ca un program pilot, care a îndeplinit rezultatele așteptate. În primăvara anului 2012 cele două organizații au amplasat 80 de cuiburi artificiale în Pădurea Noroieni, astfel sprijinind reproducerea păsărilor cântătoare precum, vrabia de câmp, pițigoiul albastru, pițigoiul mare și muscarul gulerat. Cuiburile au fost ocupate într-un procent ridicat. Speciile de păsări enumerate mai sus se hrănesc cu insecte și cu larve, astfel curăță pădurea în mod natural de dăunători. Le putem considera niște arme biologice împotriva insectelor. Astfel nu va fi necesară folosirea chimicalelor, care sunt dăunătoare și otrăvitoare pentru fiecare specie de insectă, inclusiv pentru cele protejate.

În acest an au fost amplasate 200 de cuiburi, crescând astfel șansa păsărilor de a se reproduce și protejând pădurile noastre valoroase. 

 

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (7)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. satmarean spune:

  Le-au amplasat asa pline de pui? ;)

 2. felicitari lucratorilor Ocolului Silvic Satu Mare!

 3. felicitari lucratorilor Ocolului Silvic Satu Mare!

 4. Seletye David spune:

  Toata stima … e bine ca gandesc in acest fel !!!!

 5. Seletye David spune:

  Toata stima … e bine ca gandesc in acest fel !!!!

 6. Maria Bereczi spune:

  Köszönettel!!!! Nagyszeruuuuu!!!!!!!!!!!!!

 7. Maria Bereczi spune:

  Köszönettel!!!! Nagyszeruuuuu!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest