Prefectul cere primarilor să controleze coșurile de fum din gospodării

11 februarie 2014 | 2 comentarii

cosurilor_de_fumPrefectul Eugeniu Avram a avut astăzi o întâlnire de lucru în care a fost informat că din statistica evenimentelor rezultă creşterea numărului de incendii produse la gospodăriile populaţiei ca urmare a neîntreţinerii corespunzătoare a coşurilor de fum.

Pentru prevenirea unor asemenea evenimente, prefectul a subliniat necesitatea acordării unei atenţii deosebite verificării mijloacelor locale de încălzire – sobe cu sau fără acumulare de căldură, precum şi verificării, reparării şi curăţării coşurilor de evacuare a gazelor de ardere, eliminarea improvizaţiilor sau dezafectarea coşurilor de fum care nu respectă condiţiile tehnice.

Având în vedere cauzele enumerate, prefectul Eugeniu Avram  a precizat că se impune ca la nivelul primăriilor şi a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să se stabilească de îndată măsuri care să limiteze numărul evenimentelor, evitarea pierderii de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Prefectul solicită primarilor să dispună organizarea şi executarea prin serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, controlul respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile populaţiei. Totodată, a solicitat ca acolo unde nu există servicii de coşerit să se treacă  la organizarea acestuia sau să se încheie contracte cu firme autorizate, inclusiv cu sprijin financiar din partea administraţiei locale pentru familiile nevoiaşe.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. unul spune:

    “Le cere primarilor sa verifice cosurile”. Si cum sa faca ? Oare cate primarii,inclusiv SM au contract cu firme de coserit? Acestia stiu ce control sa faca nu primarii. Da ,in mod normal primarii trebuiau sa contacteze astfel de firme care sa-si faca treaba.Daca o casa se aprinde si are asigurare ,degeaba daca nu ai un document de la firma de specialitate, acel proprietar nu v-a fi despagubit.Parca-l si vad pe coi-ca hornar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest