Ultima actualizare: azi, 12:55

Sport

Emanuel Gyenes va participa la Dakar 2015

Autonet, Many Gyenes (10)Motociclistul sătmărean Emanuel Gyenes, cel mai bine clasat pilot român la concursul Dakar, va participa la ediţia din 2015 a raliului care va avea loc în America de Sud, reuşind să obţină sprijinul firmei de import piese auto la care este angajat.

Directorul de marketing al Autonet Satu Mare, Ilonczai Tamas, şi Emanuel Gyenes au afirmat astăzi într-o conferinţă de presă că participarea este sigură, fiind achitată deja prima rată din taxa de înscriere, valoarea acesteia fiind de 14.800 de euro.

Motociclistul a participat până acum la patru ediţii ale acestui raliu şi acum va fi prima dată când va concura din partea unei echipe cu sediul în Satu Mare. El mai trebuie să-și aleagă echipa de asistență, care probabil va fi din Brașov, având în vedere că va concura și Marcel Butuza.

Pentru sprijin financiar, Emanuel Gyenes a apelat la Consiliul Județean și Primăria Satu Mare, dar până acum a primit răspuns pozitiv doar de la Consiliul Județean.

Voi participa cu motocicleta cu care am fost şi în 2012, un KTM 450 cmc, care va fi pregătită, piesele vor fi schimbate. Nu am considerat că ar trebui schimbată pentru că nu am toţi banii. Dacă ajung la finish, pentru 2016 sigur voi avea nevoie de o motocicletă nouă. Nu ştiu la ce să mă aştept pentru că am lipsit doi ani, dar mă aştept la un 15 general“, a mărturisit Emanuel Gyenes.

Pregătirea o va face mai mult în țară, însă va participa și la un antrenament în Tunisia. Mani a recunoscut că ar mai fi necesare pregătiri în deșert dar că din cauza costurilor foarte ridicate nu-și permite acest lucru.

Dakar 2015 va avea loc în perioada 4-17 ianuarie în America de Sud, cu pornire din Buenos Aires, un traseu de 9.000 de km prin Chile şi cu întoarcere tot în Buenos Aires.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.