Săptămâna Educației Globale marcată la Satu Mare

20 noiembrie 2014 | 0 comentarii

DSCF2210Săptămâna Educației Globale se desfășoară în perioada 17-21 noiembrie  și în acest an are tema Securitatea alimentației – risipa, sănătatea hranei, responsabilitatea socială (sărăcie, zone dezavantajate), conservarea hranei, protecția consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului, a mediului.

Elevii clasei a XI-a D de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, coordonați de prof. dr. Prodan Adriana, și elevii clasei a XI-a D de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, coordonați de prof. ing. Nește Sanda, au prezentat ieri două proiecte și un film documentar pe tema Eco-alimentația, ce se încadrează în tema generală a Săptămânii Educației Globale.Acțiunea s-a desfășurat la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

La sfârșitul prezentării s-a distribuit un chestionar ce a solicitat din partea elevilor cunoștințe generale în ceea ce privește o alimentație sănătoasă. Prin răspunsurile date elevii au dovedit că au fost bine documentați, ceea ce a reprezentat un feedbak pozitiv.

Această acțiune are ca scop principal implicarea elevilor, a cadrelor didactice în propagarea principiilor unei alimentații sănătoase prin realizarea unor deprinderi pozitive în acest sens. Un alt scop al întâlnirii de ieri, care îl complementează pe cel principal, este crearea unor oportunități de colaborare, de muncă în echipă și de împărtășire a informațiilor între elevii și cadrele didactice dintre cele două școli Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest