Incendiu la o casă din Sătmărel

12 ianuarie 2015 | 0 comentarii

incendiu Moftinu MicÎn ziua de 11.01.2015, la orele 19.47, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anuntat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit, din localitatea Satu Mare, cartierul Sătmărel.
La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au  intervenit cu trei autospeciale.
Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 20.00 şi au  constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 20.51.

             Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum şi tavanul din material lemnos, pe o suprafaţă aproximativă de 7m2.

   S-au degradat: un perete, în proporţie de  aproximativ 30%  şi tencuiala dintr-o cameră.

   Cauza incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

             Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn,ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

-        verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;

-     verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Sursa: ISU Satu Mare

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest