Unirea Principatelor la Satu Mare. Petrică Mureşan şi-a lansat o nouă piesă patriotică (FOTO& VIDEO)

24 ianuarie 2015 | 16 comentarii

Ziua Unirii Satu Mare (84)Câteva sute de sătmăreni au sărbătorit astăzi Mica Unire în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de lângă sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Interpretul de muzică populară Petrică Mureşan a cântat pentru prima dată o nouă piesă patriotică, fiind aplaudat de către cei prezenţi.

La fel ca în anii trecuţi, manifestarea a început cu salutul prefectului, după care Viorel Câmpean, angajat al Bibliotecii Judeţene, a vorbit despre importanţa Unirii Principatelor din 1859 şi rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza în istoria poporului român. Evenimentul a continuat cu depuneri de jerbe la bustul lui Cuza, pe lângă principalele instituţii aducând un semn de respect reprezentanţii partidelor politice, unele şcoli, dar şi asociaţii ale veteranilor, după care a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Momentele artistice a fost oferite de folkistul George Negrea care a cântat piesa “Ţara din noi”, cunoscută tot mai bine în rândul sătmărenilor, după care interpretul Petrică Mureşan a încântat publicul cu o nouă melodie patriotică, interpretată în primă audiție de Ziua Unirii la Satu Mare.
Ziua Unirii Principatelor Române a continuat cu Hora Unirii, toți cei prezenţi au jucat hora intonând melodia pe versurile lui Vasile Alecsandri.

Tot astăzi, la Monumentul Ostașului Român din municipiul Carei, au fost sărbătoriți 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Manifestările, organizate de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, au debutat cu intonarea Imnului Național, după care Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a municipiului Carei a evocat pe scurt semnificația „Micii Uniri”, preoții din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au oficiat un Te Deum, urmat de depuneri de coroane. La finalul evenimentului, Adrian Ștefănuți a recitat o poezie iar membri ai Ansamblului Ceatăra au cântat „Hora Unirii”, ocazie cu care, toți cei de față s-au prins în horă.

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (16)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Fan Gerodar spune:

  Bine, bine dar unde a fost Adrian Cozma, marele consilier judetean si tot in acelasi timp marele initiator de proiecte in Consiliul Judetean? Nu este patriot, sau?

 2. petra spune:

  Poporul prezent la ceremonii susotea ca Govorila a servit ultima ceremoinie oficiala din viata sa… HA HA , Ha … TIC TAC…!

 3. profesor spune:

  Frumos cîntec Petrică! Felicitări dlui Giurcă pentru sobrietate, căci Ștef și Govor nici măcar cînd au depus coroana n-au putut să fie sobri, au tot vorbit, Ștef rîdea cu Sulea, măcar de un moment de seriozitate și respect trebuiau să fie și ei capabili. Giurcă ar fi potrivit de președinte de consiliu județean, nu Ștef cu toate mîrșăviile lui.

  • Jokero spune:

   hai ca esti sobru tu :) Am trait sa o auzim si pe asta, ca Giurca buhaitul sa fie presedinte de Cj, pai pe vremea lui Ceasca` nu stia sa faca o factura unde lucra. Zdreanta de om, ni rusine ca ne-a fost prefect si ni rusine ca am fost cu totii in PDL.

  • matroz spune:

   @profesor:nu am fost batuti bugat de D-zeu?Numai varu Ghiurca ne mai poate salva!!!Ajunge profesor acum oricine,sau doar cei de pe portal?

 4. marin spune:

  Sunt satul de mascarada asta de ziua unirii si dansu horei e cireasa de pe tort.Cel putin jumatate din participani cind stai cu ei de vorba in particular se intreaba la rindul lor oare ce avem noi transilvanenii in comun cu aceasta unire.Dar pentru functii se penibilizeaza si danseaza.

 5. finu spune:

  Coica boratu

 6. finu spune:

  Coica boratu,paharnicul Roca si Papici vrajitoarea impreuna cu slugile danseaza hora saraciei.Avram boierul si Rentea nebunul curtii inregisreaza opinia muncitoarea ,in rest mate care chioraie si grohaie dupa functii si interese .
  Sa auzim de bine cu asa primar asa oras jegos si puturos.

 7. Sarpe vorace spune:

  Niste infumurati cate nu valoreaza cat o ceapa degerata si care chicotesc cand depun coroane: stef, lingaul sulea (nu stiu cum de nu se si..cide la ce fata borata are, is curios daca macar ii dotat). Oameni care vor face puscarie: govor, stef, sulea, coica etc. Singurii de Doamne ajuta sunt cateva doamne de la PNL!
  Traiasca Rromanika.

  • matroz spune:

   @sarpe si vorace:auzi drace;da sunt doamne ,a contestat cineva ca nu sunt femei de gen feminin?Dar poza e de tot haiul:vesnicul frate Giurca se uita la tenisii lui Duma si se intreaba de mai ajunge-n Ardud cu ei?Doamnele mai sus amintite una-si protejeaja pasarica -banuiesc de vesnicii alegatori-alta e stinghera si-si zice:dupa noi mai sunt fabrici de mobila?Si in sfarsit ostasul zice:fara voi ca mi-ati taiat salariul!!!!!

 8. Romica spune:

  Binele învinge.toate femeile din lume știe că binele învinge.

 9. Romica spune:

  Cel mai frumos si curat oraș din vestul Romaniei.

 10. Ambrozia spune:

  CE URAT II SULEA! SI CE NESIMTITI IS STEF + LINGA SULEA CA RAD!

 11. botulism spune:

  da ce aveti cu SULEA??? s-a dat la BRIGHI???

 12. matroz spune:

  @portal:felicitari-sa anunti sarbatoarea cu lansarea lui Petrica M,chiar e un titlu interesant!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest