Start-up pe piața muncii prin firma de exercițiu

30 octombrie 2015 | 0 comentarii

proiectVineri, 30 octombrie 2015, începând cu ora 1200, a avut loc evenimentul de lansare aferent Regiunii Nord-Vest pentru proiectul „Start-up pe piața muncii prin firma de exercițiu” ID 151841. Evenimentul a avut caracter public și s-a desfășurat la Motel Select situat pe str. Făgărașului, nr. F3/5 din Satu Mare. Au participat reprezentanți ai Solicitantului, ai Partenerilor și invitați interesați de impactul proiectului asupra comunității locale și regionale. S-au prezentat: obiectivul general și obiectivele specifice ale proiectului, grupul țintă și activitățile proiectului, indicatorii și rezultatele urmărite.

Proiectul multi-regional „Start-up pe piața muncii prin firma de exercițiu” se derulează în cadrul unui parteneriat între:

  • Colegiul Economic „Hermes” Petroșani, (Solicitant) și
  • Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare (Partener 1) alături de
  • SC Danyna Style SRL Deva (Partener 2)

în regiunea Vest (județele Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Arad) și

în regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj).

Obiectivul general al proiectului urmărește îmbunătățirea perspectivelor de inserție pe piața muncii pentru 600 de elevi din unitățile de învățământ secundar din regiunile Vest și Nord-Vest prin optimizarea serviciilor de consiliere și orientare profesională și prin utilizarea metodelor inovative de tip firme de exercițiu. Dezvoltarea competențelor grupului țintă pentru integrarea durabilă pe piața muncii se realizează prin promovarea învățării pe parcursul întregii vieți și dezvoltarea sistemelor de educație și formare, de asigurare a competentelor profesionale și a corelării acestora cu cerințele pieței muncii, de creștere a oportunităților de ocupare prin promovarea culturii antreprenoriale, prin consilierea profesională și prin furnizarea de activități inovatoare. Proiectul propune un set de activități integrate care vizează consilierea și orientarea privind cariera, dezvoltarea și furnizarea programelor de activități pe firmele de exercițiu și inovare, asistență și consiliere pentru intrarea pe piața muncii care au ca scop asigurarea tranziției de la scoală la viața activă.

Informații suplimentare:

SC Danyna Style SRL – Partener 2
Telefon: 0773 343 214, email: office@formaretransilvania.ro
Persoană de contact: CARMEN CĂDARIU – expert comunicare Regiunea NV
Website: http://www.firme-exercitiu.ro

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest