Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Sătmărenii au donat din inimă pentru salvarea lui Dragoș. Câți bani au adunat părinții acestuia pentru operație

dragos2Părinții lui Dragoș, micuțul de numai 8 luni care suferă de o boală cumplită și căruia este nevoie să i se facă o intervenție chirurgicală complicată și costisitoare în străinătate, au făcut azi public, pe un site de socializare, suma adunată până în prezent prin diferitele campanii caritabile.

Potrivit mamei copilului, Raluca Sabou, până în prezent s-a ajuns la jumătatea sumei necesare pentru intervenția chirurgicală. Cu alte cuvinte, până acum s-au adunat circa 20.200 de euro din cei 40.000 de euro necesari pentru operația care-i va salva viața lui Dragoș.

Astfel, din diferite donații a fost adunată suma de 41.000 de lei și 3.700 de euro. În contul familiei s-au adunat 8.000 de lei. De asemenea, mai sunt încă 12.000 de lei de la Fundația Hans Lindner, în timp ce o altă fundație, ”Salvează o inimă”, a donat petru inima lui Dragoș suma de 3.000 de euro. La un calcul aproximativ, se ajunge la 20.200 de euro.

Campania pentru strângerea sumei necesare nu se oprește aici.

”Mii de mulțumiri tuturor. Haideti sa nu ne oprim, putem ajuta în continuare. Nu uitați că intervenția chirurgicală este doar vârful aisbergului. Vor urma o mulțime de cheltuieli cu tratamente, transport, îngrijire și tot ceea ce mai este nevoie ca micuțul sa fie în afara oricărui pericol și sa aibă parte de o viață normală! Trebuie sa continuăm”, se arată într-un mesaj mobilizator postat de o sătmăreancă pe Facebook.

Nici artiștii sătmăreni nu au rămas insensibil la tragedia familiei Sabou. Astfel, la mobilizarea directorului Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, marți, la Filarmonica ”Dinu Lipatti” va avea loc un concert caritabil care va avea scop strângerea de fonduri pentru salvarea lui Dragoș care se va intitula ”Din inimă pentru inima lui Dragoș”. Își vor da concursul Trupa XXL, Petrică Mureșan, Ghiță Muntreanu, Formația Clasic, Rareș Juncan, Raluca Dumitru, Loga Dance, Passion for Salsa, Black and White Angels și Passion Mom.

Nu vor fi vândute bilete pentru acest concert, însă la intrare va exista o urnă în care fiecare sătmărean va putea depune orice sumă dorește pentru salvarea lui Dragoș.

Demn de remarcat este și faptul că patronul SC Unicarm Satu mare, Vasile Lucuț, a declarat că, după ce se vor încheia acțiunile caritabile, va dona restul de bani necesari pentru operația lui Dragoș.

Micuțul Dragoș a fost diagnosticat cu o boală de inimă, adică are o hemoragie internă severă. A suferit o intervenție chirugicală la Târgu Mureș, însă mai are nevoie de încă una, care nu poate fi realizată în România decât în străinătate. Costurile unei astfel de operații se ridică la 30-40 de mii de euro. Părinții micuțului, Octavian și Raluca Sabou, au nevoie de ajutorul sătmărenilor pentru a-l salva pe Dragoș.

Cei care doresc să ajute familia pusă la grea încercare pot face donaţii, atât în lei, cât şi în valută, în conturile deschise pe numele mamei şi al tatălui.

BANCA TRANSILVANIA:

RO09BTRL03101201N23121xx Sabou Raluca Mariana – cont în lei

RO62BTRLRONCRT0205814402 Sabou Octavian Petruţ – cont în lei

RO81BTRL03104201N23121XX Swift:BTRL RO 22 SMA Sabou Raluca Mariana-cont în euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.