Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Patronatele şi-au spus problemele în Comisia de Dialog Social

comisia de dialog social (2)Reprezentanţii patronatelor din Satu Mare şi-au spus astăzi problemele în cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituţiei Prefectului, şedinţă la care pe lângă prefectul Radu Bud au mai participat liderii sindicaliştilor.

În cadrul întâlnirii, preşedintele filialei judeţene a Patronatului Naţional Român, Ciprian Costea, şi directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Satu Mare, Daniela Culic au explicat greutăţile cu care se confruntă patronatele. În principal, aceştia au reclamat faptul că nu există suficientă forţă de muncă bine pregătită pe anumite domenii. Daniela Culic consideră că dacă lucrurile merg tot aşa, în scurtă vreme situaţia va deveni şi mai dificilă.

Ciprian Costea a spus că în general problemele de la nivel judeţ sunt şi cele naţionale.

Principala problemă cu care se confruntă mediul privat, şi implicit  posibilitatea dezvoltării unor investiţii atât române cât şi străine, în perioada următoare este legată de forţa de muncă şi de faptul că în momentul de faţă în România asistăm la o depopulare, care are la bază doi factori, dorinţa tinerilor de a pleca şi o îmbătrânire a populaţiei“, a spus Costea.

comisia de dialog social (14)

Prefectul Radu Bud a ţinut să sublineze că din această comisie fac parte şi reprezentanţii sindicatelor, iar rolul tuturor împreună este acela de a identifica soluţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.