Kereskenyi Gabor şi-a prezentat programul pentru Primăria Satu Mare

3 mai 2016 | 69 comentarii

udmr satu mare, kereskenyi gaborCandidatul UDMR, Kereskenyi Gabor, şi-a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, alături de cei mai importanţi consilieri, programul de dezvoltare al municipiului Satu Mare, pentru care cere votul sătmărenilor.

În programul său, Kereskenyi a subliniat că lucrurile merg într-o direcție greșită în municipiul Satu Mare.

“Serviciile publice sunt scumpe și de o calitate slabă, circulația este haotică, siguranța publică se degradează, este periculos să circuli noaptea prin Satu Mare. Primarul actual nu a avut grijă nici de moștenirea lăsată de predecesori, nu a creat valoare în municipiu”, a declarat Kereskenyi.

Programul este structurat pe 10 mari capitole:

1. Dezvoltarea infrastructurii şi dezvoltarea urbană: reînnoirea centrului istoric, achiziţionarea şi renovarea hotelului Dacia, reînnoirea centrului nou, accesarea de fonduri europene pentru construcţia unei săli polivalente, a unui bazin de înot, garantarea calităţii lucrărilor de construcţii şi reparaţii de drumuri.

2. Relansarea economică: acordarea de scutiri şi facilităţi investitorilor, formarea forţei de muncă, reabilitarea zonelor industriale, înfiinţarea unui centru logistic, extinderea parcului industrial, orientarea administraţiei către mediul de afaceri.

3. Siguranţa publică: sporirea eficienţei Poliţiei Locale, angajarea de tineri în Poliţia Locală, dezvoltarea sistemului de supraveghere stradală, montarea de interfoane la toate scările de blocuri, extinderea iluminatului public, reînfiinţarea Poliţiei Ecologice.

4.Reconfigurarea circulaţiei rutiere: realizarea unei parcări supraetajate în centrul istoric, amenajarea de parcări noi în cartiere, reînnoirea parcului Transurban, dezvoltarea infrastructurii pentru biciclişti.

5. Servicii publice: creşterea eficienţei administraţiei, transparenţă în cheltuirea banilor publici, amenajarea de ghişee unice pentru plata facturilor şi depunerea reclamaţiilor în Micro 16 şi Micro17/Carpaţi, prelungirea programului de lucru cu publicul până la ora 18:00.

6. Sătmarul Verde: reabilitarea spaţiilor verzi, construirea de locuri de joacă ecologice, reabilitarea malurilor Someşului, îmbunătăţirea salubrizării.

7. Locuinţe: oferirea de teren pentru tinerii căsătoriţi în vederea ridicării unor locuinţe, termoizolarea blocurilor,

8. Sănătate, protecţie socială: programe de screening, sprijinirea sistemului de sănătate.

9. Educaţie, cultură, timp liber, sport: dezvoltarea infrastructurii şcolilor, a învăţământului dual, sprijinirea sportului de masă şi a celui de performanţă.

10. Tineretul: acordarea de burse tinerilor care se întorc în oraş, crearea unui centru pentru tineret în clădirea fostului cinematorgraf Victoria, sprijinirea organizaţiilor de tineret.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (69)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. costica spune:

  Ai fost 4 ani viceprimar sub papucul lui ylies si n ai demonstrat nimic, nu i mai poti prostii pe satmareni cu nimic,astea s vrajeli ce prezinti tu, ca oricum nu le respecti in cazul in care din greseala ai ajunge primar

  • cineva spune:

   Ba boule, in acei patru ani ce o fost? A fost o criza economica severa! Daca era atuncea chelu de oltean primar numai praf era din Satu Mare.

   • costica spune:

    Ba magarule pe mine nu ma intereseaza criza economica ca noi cetatenii am platit taxe si impozite si nu au facut nimic in afara de o groapa unde misuna sobolani asa ca voi care il sustineti pe sovinu de kereskeny in lagar cu voi!

    • costica spune:

     Acum mai mult ii criza de idei si nu de bani! Da tot ii bine, toata lumea va lucra la Cabinetele Coica! Si o so vina $$$-i

   • Razvan spune:

    Bai tembelule, in ultimii 4 ani ce-o fost ? Parlamentar. Unul de caca. Ce realizari notabile are ca parlamentar ? Sifonator de bani publici, atat. A incasat lunar si n-a facut nimic. Era vazut mai mult la bistro Ciocarlia din SM decat in parlament. Papagal violat ce esti.

  • kulcsar istvan spune:

   Cu mai si tu…te-ai tradat!Esti un incult!

   • costica spune:

    Lasa ca esti tu cult … ca habar nu stiti sa vorbiti corect lb romana, in ungaria cu voi si taiati iarba la caini acolo nu sa mulgeti banul romanesc

   • Nicu spune:

    Am si eu o intrebare pt dl catindatȘ de3 unde bani? dacia costa vreo 10 milioane de euro cu reabilitare cu tot. Parcarea supraterana inca cel putin 10 milioane. Reinoirea centrului vechi, cu multe case vecehi, cateva zeci de milioane de euro. sala polivalenta, bazine de inot, etc,inca o gramada de euro. De unde??? ca in 2004-2012 cat ati condus Satmarul, ati fost si in coalitia de guvernare si n-ati adus aproape nici un ban de la Bucuresti ca ai vostri se bat pentru secuime nu pentru Satmar unde e populatie majoritar romaneasca. Da ceva baze de tratament cu apa termala si turism balnear nu? Nici o vorba? Sau aici nu ne bagam sa nu ne sabotam neamul, sa nu facem concurenta statiunilor din Ungaria.
    O sa puneti interfoane la blocurile anvelopate de Coica, asta e realizabila. dar pentruasta va trebui sa si castigati…

  • iulius spune:

   Astea le-am auzit la fiecare candidat udmrist..Terminati ma jegosilor cu aberatiile astea!

  • Alina spune:

   Daca s-ar uita mai bine prin oras acest om ar vedea ca aproape tot ceea ce a prezentat el sunt chestii incepute si unele chiar realizate de Coica…

   • Alina spune:

    Ma refer ca vroia si Coica multe, dar a reusit sa mai distruga o portiune de biciclete, niste garaje etc,etc

  • Teofil spune:

   Nimic concret…Promisiuni aberatii si maruntisuri mincioase specifice udmr-ului.

   • Alina spune:

    Asteptam programul psd-ului, cu cele 3.000 de blocuri izolate, cu inca trei poduri pe langa acela pe care la construit recent :)))

  • Carla spune:

   Lasanee lasaneee! Suntem satui de voi si de mafia voastra ungureasca! Acest sovin ar merita expulzat din oras!

  • Dani spune:

   Daca iese acest kereskeny s-a zis cu romanii! Nu vrem aceasta schimbare…il preferam pe Coica!!!

   • Mama lu' Dani spune:

    Da fiule de cate ori sa-ti mai spus sa nu-l mai lingi in cur pe asta ca deja nu mai are rost

  • Janosz spune:

   Nu ne spuneti nimic domnule Gabor! Urez succes primarului actual in alegeri si tot din postura de primal sa il vedem si dupa ele

  • Ulici spune:

   O echipa de mafioti si spagari! Atentie satmareni ce votati! Sifonarea banului public si dezbinarea orasului e pe cale sa inceapa! Succes Coica!

   • Lincoln Lawyer spune:

    Domnul Primar pacat ca nu ati putut organiza deschiderea teatrului, cu acel minifestival de trei zile care nu avea costuri mari, numai de circa 1,5 miliarde lei noi.

  • Andrei spune:

   De ce ai vrea achizitionezi ceva ce chiar tu ai vandut? A vandut dacia sa il poate pune pe programul pt primarie? Fiti serios!…

  • Florin spune:

   Cine-i curios de programul lui kereskeni? oricum candideaza stiind ca nu are nici o sansa sa il bata pe Coica..vrea doar scandal!

  • Tudor spune:

   Satmareni unitiva!!! Altfel vom asista la masacrul numit kereskeny!

  • MIHAIL spune:

   daaa! acum români, unguri etc. mi se par rezonabile intențiile :) așa că puteți comenta la comandă orice. Și acum MĂĂ-TA !!!

 2. Pop spune:

  Bla bla Bla ai fost viceprimar ce ai realizat din minciunile astea ca doar voi a ți vândut Dacia.

 3. broscoiul kermit spune:

  generalitati,prostii si aberatii!ce din atributiile politiei florisal nu exista deja in atributiile politiei locale sau garzii de mediu?din ce bani sa cumpere Dacia?nu avem nevoie de investitori care sa se comporte cu satmarenii ca si cu scavii pe plantatie,vezi ultimul scandal Drex,avem nevoie de investitori care sa produca plus valoare mare si locuri de munca cu inalta calificare,astfel tinerii si cei bine pregatiti vor veni in oras iar salariile o sa fie mari,deci mai multi bani in satmar.nici un pulifrici de politician nu are viziune toti canta aceiasi placa la alegeri si apoi uita tot!

 4. ninu spune:

  Dumneata chiar crezi ca satmarenii sunt interesati de acest program pe care il prezinti?Deja stim ce va poate capul!

  • tudor spune:

   Normal! Toata ziua numai impotriva tuturor proiectelor si apoi sa mai fii interesat de ce spun sau fac?Clar ca nu merita primaria!

 5. Istvan Csipo spune:

  Apoi nu prea vad ceva nou! Termoizolarea blocurilor inceput de Coica, spatii verzi inceput de Coica,o gramada de puncte incepute de Coica.Asa ca nu ne laudam cu ce au inceput altii!

  • cineva spune:

   care spatii verzi? distruse de coica

  • Bovine spune:

   Mai se vede ca esti un postac mincinos al olteanului jegos. Termoizolarile chiar au fost incepute de ILLES IULIU!!!!! Voi PSD-istilor n-aveti nici un Dumnezeu cand e vb de minciuni :)

 6. Dan spune:

  Minciuni.Ilyes ce a facut 8 ani de zile? Drumurile care le-a facut prin bani europeni, de nu le facea el le face Coica, deci drumurile tot veneau facute(nu toate).IN rest si-a construit case. De minciuni toata lumea e satula.Daca era asa cum zice acolo, unele lucruri le facea UDMR-istul vostru care a fost primar, iar Kereskeni vice, atunci dc nu s-au fazut astea?

 7. viruta spune:

  Cum adica prelungirea programului de lucru cu publicul pana la ora 18? Adica o sa stau si mai mult la lucru ca asa vrei dumneata? Apoi asta chiar nu cred ca o sa le convine celor care lucreaza cu publicul! Asa ceva numai mintea voastra putea debita!

  • dumitru spune:

   Domnului Gabor ,bag de seama , ca asa ii place ,numai la program prelungit! Dar altii vor sa ajunga si acasa la familie .Ce aberatii scoate!

  • Lincoln Lawyer spune:

   Viruta draga, probabil dumneata esti cea mai amabila doamna din oras cine lucreaza cu publicul.

 8. lotica spune:

  Un program plin cu capitole mincinoase la fel ca el!

  • larisa pop spune:

   Cica un ,,program de dezvoltare pentru care cere votul satmarenilor”.Da chiar crede ca o sa -l voteze satmarenii? Eu una sigur nu votez cu el!

 9. Mia spune:

  Sa ne fereasca cel de sus de asa primar! Oricum nu a facut nimic nici cand a fost vice.Atunci a fost si mai rau asa ca nu vrem sa ne intoarcem iar de unde am pornit!

  • carcotas spune:

   Miuta,merita sa te intorci de unde ai pornit fie si numai sa n-o mai iei pe acelasi drum cu Coica.Bine…ai pierde al treilea pod,sala polivalenta,cele 1000 de locuinte sociale si vesnicul scandal cu consilierii.Dar nu exista castig fara pierdere(in cazul asta mica de tot).

 10. Dani spune:

  Foarte bun programul… ne mai trebuie încă 10 bazine de înot, wtf. Avem 2 ștranduri…sau vreți să le închideți și pe alea?
  Mai retrocedati si palatul administrativ și trageți linia hotarelor în afara județului.

 11. daniel i. spune:

  Eu chiar nu mai inteleg de ce si-a depus candidatura si acest domn Kereskeny cand se stie clar ca nu poate avea sanse de izbanda. Nu mai pot prosti electoratul satmarean mai ales dupa cate au facut in ultima vreme . Nici macar nu au putut sa vina cu un program serios!

 12. cineva spune:

  a sosit postacul de serviciu a lui coica. :D oare sunteti doi sau numai unu?

 13. Marius spune:

  Du-te invartindu-te Kereskeny!!! De 25 de ani in Satu Mare numa UDMR a condus, ca n u il mai punem pe Anderco, ca ala numa el stiu ce a facut. Si acuma dupa 4 ani de PSD de Coica, zicem ca ce a facut Coica? Pai Coica trebuia sa vina sa reabiliteze pietele, asta a facut, ca voi si de centru v-ati batut joc, ca ne rupem picioarele in scandurile alea aduse de Ilyes, asa ca hai sa fim seriosi, ati avut timp sa demonstrati, insa ati fost preocupati sa va impartiti functiile pe la Apaserv etc. Cat despre chestia aia cu interfoane la toate blocurile, nu zau, deci face Primaria asa cave ala un bloc care e proprietatea unei asociatii? Pe principiul asta de ce nu face ceva Primaria si la casa aia cu scanduri, ca tot asa se zice ca nu se face ca nu e a lor…

 14. X spune:

  Punctul 10:
  Cand o sa vina tinerii la Primaria Satu Mare sa solicite bursa asta in ce limba va trebui sa se adreseze?
  Sunt roman si vreau sa spun ca gloata asta de asa zisi reprezentanti ai cetatenilor Maghiari In Romania isi urmaresc numai si numai interesele lor….interese de partid.Oamenii care ii voteaza ce primesc?Nimic…promisiuni si atat… Ei traiesc bine,se fac cat porcii….uite la asta ce fata de drojdier are…exemplu
  Eu in calitate de cetatean platitor de taxe al orasului Satu Mare Roman sau Maghiar nu contraza cum sa accept eu ca asta o sa fie primar??

 15. Fara Cap spune:

  “Sprijinirea sportului de masă” aicea cred ca intra pensionari ce stau si joaca table in parcu din fata intrati la UPU.
  “Reabilitarea malurilor Someşului”. Ii penibil ca in 2016 sa cultivi cartofi si castraveti de la Podul de Fier pana in capatul lui 17. Coica pe aia nu ia vazut numai pe cei cu parcarile.
  Pe aia din anumite zone ale Bercu Rosu fara autorizatii de constructie tot nu ia vazut. Ii mai chior ca Marinaru de Besescu.

 16. Baba Novac spune:

  CEA MAI BUNA ECHIPA! PROGRAM VIABIL! AVETI VOTUL MEU!

 17. Shaorma spune:

  Cu de toate…Prosteală si iar prosteală! Si Chelu asta transpirat daca nu a mai făcut la contracte si nu a mai promis câte vrei si nu vrei! Si ce a realizat? zero!încă mai vroia sa si defriseze grădina romei. Așa si gaozaru asta care mai este si sovin pedeasupra ,o sa facă un cacat ! O sa suplimenteze bugetul la ziua gulașului familial si la Partium ,o sa mai boteze niște străzi cu nume de șovini criminali de război si eventual mai face vreo statuie sau placa comemorativa sa fie mai multe “urme” ungurești in satmar.Politicienii sunt niște cacanari,nu ai pe cine vota,pana nu o sa iasă un om gospodar ,un vizionar ,un adevărat lider, cinstit si pus pe munca nu pe furat si împărțit funcții,stam acasă sa se voteze între ei!

 18. vasile spune:

  ne place sau nu dar Kereskenyi va castiga alegerile.

 19. stefan spune:

  dragi mei prieteni din fostul USL
  E bai mare
  Kereskenyi va câştiga alegerile, nu pentru că este cel mai bun ci pentru că noi suntem slabi, nu suntem uniţi.

 20. laurentiu spune:

  KESERKENI NUMAI BLA-BLA-URI DACA NU ERAI OCUPAT CU FRANAREA ORASULUI OBSERVAI CA MULTE DIN PROGRAMUL TAU AU FOST INCEPUTE DEJA DE COICA!!!

 21. Gica spune:

  Se vede ca Coica si-a pus lingaii sa bage comentarii la greu :))) e o gluma ce faceti…da si mai mult voi in totalitate sunteti o gluma, dar din pacate nu rade nimeni…

 22. Ion spune:

  Mai oameni buni,ce conteaza cai roman sau ungur, sa-si vada de treaba, doar asta conteaza. Se vede ca are o viziune si o echipa puternica. Eu ii dau o sansa!

 23. mirela spune:

  KERESKENI VORBESTE DE DACIA??? PAI EI AU VANDUT-O SI TOT EI II TIN APARAREA LUI TANTAS( MAI NOU CU STRANDUL)!!! RUSINE!

 24. marius spune:

  Kereskeny gabor sa ne zica de ce udmr-istul stefan szabo i-a dat dacia lui tantas, de ce cand kelemen hunor era ministrul culturii, udmr nu a intervenit ca sa se achizitioneze hotelul si sa se faca ceva centru cultural. Restul sunt basme, dacia nu va fi cumparata in veci numa daca nu vine vreun bogatas sa il ia, dar slabe sanse, sau cu bani de la guvern. Ar fi o varianta ca primaria si cons jud sa cumpere, insa nu au bani. Cat despre fostul cinema victoria, ce vreti sa faceti centru de tineret cand cladirea e a unei firme private. Sau o cumparati si pe asta? Da de cladirea florisal de ce nu ziceti nimica, aia de langa piata, daca nu e in centru inseamna ca trebuie sa ramana asa? Sau santierul de la pod decebal groapa inceputa de ilyes, care a facut din centru orasului scanduri ca nici la tara podetele nu sunt asa.

 25. aldo spune:

  ar fi bine ales un primar care va avea “pile” si la viitorul premier-guvern. Defapt de Bucuresti depindem.
  Dar aici ma contrazic fiindca USL, amu a 4 ani a castigat la alegeri pe nivel judetean-oras si guvernul a fost format tot USL majoritar. Minim doua piloni de pod, sa fi fost turnate , macar, asa la misto.

 26. Maria spune:

  Serviciile publice sunt dezastruoase, nu de mult mi-am schimbat buletinul 2 zile tot am umblat dupa ea. Va sustinem, si speram ca veti putea aduce o schimbare in bine a orasului!

 27. Maria Ioana spune:

  Nu umblati cu ochi inchisi, macar dl. Kereskenyi nu vine cu promisiuni nerealizabile, stie ce vrea sa faca, are un program si obiectiv concret, realizabil, are initiativa si are o echipa faina, eu mam saturat de sarmalele de un leu si de pungutele cu “surpriza”.Eu il suport pe Kereskenyi, vad putinta si dorul de a face ceva in el si in echipa lui!

 28. EDDA spune:

  Dintre toate punctele, cel mai mult apreciez punctul referitor la Cinematograful Victoria. Un centru educational pentru copii, ar fi un lucru perfect, mai ales in acea locatie. Pentru asta merita felicitari.

 29. Petofi -Balcescu spune:

  Rascumpararea Hotelului Dacia este deasemeni o initiativa ce merita atentie fiindca reintroduce in circuitul orasului o cladire de valoare inestimabila atat pentru unguri cat si pentru romani. Inestimabil e cuvantul potrivit si un efort financiar , oricare ar fi el, in acest caz se sustine prin valoarea patrimoniala a obiectivului.

 30. Orban spune:

  Cu siguranta mostenirea lasata de predecesori satmarenilor isi va gasi plusvaloare prin programul propus, care, denota o cunoastere profunda a problemelor cu care ne confruntam acum.

 31. CAS spune:

  George, nu te doare mana de la atatea comentarii scrise ?

 32. maria spune:

  Am citit majoritatea comentariilor haideti sa va spun ce stiu eu:
  -Pe Kereskenyi Gabor l-am vazut cand a fost arestat , si spunea ,,STITI CINE SUNT EU ,CUM VA PERMITETI…
  -Domnul Coica ,pe langa parcarile facute pentru cabinetele lui ,si salvarile particulare pe care le are ,cabinete in fiecare comuna si sat , nu mai am ce comenta ,daca-lmai alegeti 4 ani va circula cu avionul din Las Vegas….
  -Domnul Stef Adrian de cand a ajuns in scaunul de Presedinte de Consiliu , are TELEVIZIUNEA TV1, FIRMA DE PAZA FOLDA SECURITI, SI FOARTE MULTE SPATII COMERCIALE…..,de restul ce mai are dumnezeu le stie cat a mai furat…
  -Domnul Cosma Adrian -baietel dragut cu Dosar Penal pentru Trafic de TIGARI ,halal Primar va fi si asta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest