Partidele din Satu Mare au pierdut mii de alegători. Comparație cu alegerile din 2012

6 iunie 2016 | 21 comentarii

kereskenyi, coicaMii de sătmăreni au decis duminică să nu se ducă la vot, chiar dacă au făcut-o în urmă cu patru ani. Dacă la alegerile locale din 2012, în municipiul Satu Mare s-a prezentat la urne 51,85% din electorat, adic 55.086 de alegători, la cele din 2016, desfășurate duminică, prezența la vot a fost cu 10% mai mică, adică doar 41, 4%. Cu alte cuvinte, au votat doar 42,292 de sătmăreni, din aproape 600 de buletine de vot au fost anulate, rămânând doar 41.701 voturi valabil exprimate. Adică aproape 13.000 dintre cei care au votat în 2012, nu au mai votat și în 2016.

Marele perdant este Dorel Coica. El a obţinut acum, susţinut doar de PSD, 11.873 de voturi, faţă de 26.660 câte a obţinut în anul 2012 când era susţinut de USL (PSD-PNL). Candidatul PSD a pierdut, în cei patru ani, 14.727 de voturi. Dacă s-ar adăuga voturile obţinute acum de Adrian Ştef, adică 4.037, diferenţa nu ar fi atât de mare.

Kereskenyi a adunat acum 17.522 de voturi, faţă de 20.624 câte a obţinut candidatul UDMR din 2012, Iuliu Ilyes. Cifrele absolute arată că Kereskenyi a devenit acum primar obţinând cu 9.000 de voturi mai puţine decât a avut Dorel Coica în 2012, dar şi cu 3.100 mai puţine de numărul de voturi cu care a pierdut Iuliu Ilyes în același an.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (21)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. o natie de romani proasta de da in gropi asta sunt satmarenii.Au pretentii dar nu se duc la vot,mai bine a castigat un … imputit si betiv ordinar.ACUMA SA VA VAD PROSTILOR DE ROMANI!!!

  • Bálint spune:

   Ma Cata daca te prind undeva te omor sovinule, ma duc cu Jobbik la tine si de bat pana la Oltenia sobolanul ce esti. … esti tu dracule

  • carcotas spune:

   Greaţă mi-a fost de Coica,un arogant şi mincinos(de la declaraţiile lui de avere la procentele lui Csongor,10% zicea el),veşnic pus să acuze pe toată lumea incepând din prima zi de mandat când îi pomenea pe PDLei la fiecare ocazie deşi bătălia electorala se incheiase.A continuat cu UDMR-iştii dând chiar anunţ la ziar cu numele celor care nu-s de acord cu marea investiţie McDonald’s.A refuzat intotdeauna să patrticipe la dezbateri cu adversarii incomozi.Ducă-se cu partidul lui cu tot,care a impus şi prostia asta cu un singur tur,s-au crezut veşnici.

  • Romanca spune:

   Eu sunt romanca 100% si am votat cu Kereskenyi!!!! Nu poti sa-i numesti “Prosti” pe romani doar de aia ca nu a iesit primar cine ai fi vrut tu sa iasa! Fiecare voteaza dupa cum considera ca e mai bine!!!!

 2. Prima oara invata ce inseamna cuvantul … cretinule apoi in al doilea rand nu merg oamenii la vot deoarece oricine iese primar fura la fel de mult cretinule

 3. Mi-e scarba de ei… !!

 4. escape spune:

  ” Candidatul PSD a pierdut, în cei patru ani, 14.727 de voturi. Dacă s-ar adăuga voturile obţinute acum de Adrian Ştef, adică 4.037, diferenţa nu ar fi atât de mare.”

  Deci si daca se scad voturile lui Stef, ramane ca Coica a pierdut increderea a 10690 de oameni, UDMR a pierdut 3102 alegatori…. Totusi e o diferenta!!! E de gandit, bineinteles cine are cu ce sa se gandeasca :)

 5. Ce pula mea sa dovedească?Cat de mult poate dura?Dar nu o fost 8 ani viceprimar langa sugaciu de iles?O furat cat nu le-o fost rusine.Tot centru vechi ii proprietatea ….Si asta datorită proștilor de români.In curand vor anexa ardealul la ungaria si apoi sa vedeti voi fraierilor.

  • M spune:

   mai dobitocule, tu chiar crezi ca Ungaria are nevoie de fraieri ca tine? iti garantez ca NU!!!

  • Norick spune:

   Un Admin nu este pe aici ? Un profesor sau astro-fizician inteligent a sarit peste gard ,sau cineva a uitat usa deschisa…:-) :-D :-P
   P.S. cred ca este nevoie si de o internare la detox. Vorbeste alan-dalan / össze-vissza… :-D

   • Bálint spune:

    Norik: Admin nu e aici ci am un prieten foarte bun care poate sa uite dupa comentariile IP a lui calculator. Stai linistit o sa bag numele reale a lui postasi lui psd care vine cu cuvintele …, pentru ca nu are 8 clase nici macar 4 dar numai stie literele….

  • radu spune:

   Sa enexeze Ardealul, asa o sa avem si noi infrastructura.

  • Bálint spune:

   Ma Diana tu din Bucuresti de ce bagi ce se intample in SM? Asteapta pe DNA vine imediat si baga si tie in catuse!!

 6. Goga Marius spune:

  Eu personal am votat pe Gabor. Tanar, invatat, diplomat, m-a ajutat cand nu mai aveam speranta in altcineva.

 7. Antihornar spune:

  Dute in Alexandria acolo nu sunt “…”,

 8. satmarean nu oltean spune:

  CUIE MOICA!

 9. laurentiu spune:

  O sa vedem ce face betivul de keserkeni! Chiar sunt curios! Balint draga eu iti las daca vrei nr meu de telefon sa ne intalnim fata in fata daca tot esti mare sarpe! TE ASTEPT, DACA NU ACCEPTI UESTI DOAR UN SUGACI LAS !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest