Liviu Iuliu Dragoș, fost deputat PNL de Satu Mare, a trecut în neființă

17 iulie 2016 | 18 comentarii

Liviu Dragos 2Liviu Iuliu Dragoș, fost deputat PNL de Satu Mare, a trecut în neființă. Plecarea lui dintre noi, după o teribilă și nedreaptă suferință, nu numai că lasă un gol imens în sufletele fiecăruia dintre cei care l-au cunoscut, apreciat și iubit, ci ne readuce brutal aminte cât de cinică și profund neadevărată este prejudecata conform căreia nimeni nu este de neînlocuit. Om cu înalte și ferme valori morale, idealist incurabil, animat mereu de un optimism și altruism sufletesc fără limite, mentor spiritual al tuturor celor fascinați de căldura sufletească a inteligenței și discursului său – fie că era vorba de politică sau de fapte de viață pur și simplu – Liviu Dragoș a trăit agitându-se realmente în fiecare clipă pentru  a ajuta pe absolut oricine, cunoscut sau necunoscut. El a fost unul dintre medicii sătmăreni cu vocație, care și-a făcut din această profesie un adevărat crez de viață pe care l-a urmat neabătut până în ultima clipă în care a putut. În plus, Liviu Dragoș a fost un familist convins, un părinte de o rară dăruire pentru cei doi copii și un bărbat pentru care prietenia adevărată era ceva sacru – și oare câți dintre noi putem spune asta despre noi înșine cu mâna pe inimă?

După absolvirea Institutului de Medicină din Cluj Napoca, Liviu Dragoș a început prin a fi medic stagiar la Turț, apoi a fost ani de zile medic de urgență la Spitalul Județean Satu Mare. Convins că numai printr-o implicare politică activă și onestă se pot determina schimbările în bine ale unei întregi societăți românești abia ieșite din comunism, el a fost unul dintre fondatorii organizației județene a Partidului Național Liberal, a cărei conducere a deținut-o din 1993 până în 2002. Între anii 1996-2000 și 2000-2004, Liviu Dragoș a fost deputat liberal de Satu Mare și, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de sănătate și familie, a fost unul dintre cei puțini care au gândit, inițiat și susținut Legea asigurărilor de sănătate care reglementează și astăzi acest domeniu. După renunțarea la activitatea parlamentară, Liviu Dragoș a îndeplinit funcția de director al Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare în perioada 2005-2009, iar apoi s-a întors, discret și pasionat, acolo unde îi plăcea cel mai mult, adică printre oamenii simpli și pentru ei, în calitate de medic de famile.

După ce o viață întreagă s-a luptat cu îndârjire pentru a îngriji și a trata mii de oameni de bolile care sufereau, nemaigăsind răgazul necesar pentru a nu se neglija pe sine, Liviu Dragoș a fost învins de o maladie crudă, agresivă și neiertătoare care, fiind mereu ocupat să-i vindece pe mulți alții, i-a fost descoperită mult prea târziu pentru a se mai putea face ceva. Și-a păstrat zâmbetul și ghidușia afectuoasă din priviri până și în timpul suferințelor atroce provocate de boala care i-a cotropit organismul, încercând până în ultima clipă să-și încurajeze apropiații – tocmai el, cel aflat pe patul de spital – să nu-și piardă optimismul. Iar asta spune multe despre caracterul și sufletul unui om.

Priveghiul va avea loc, luni, 18 iulie, de la ora 19:00, la capela cimitirului greco-catolic de lângă gară iar înmormântarea se va desfășura marți, 19 iulie, ora 12:00 în același cimitir.

Dumnezeu să-l odihnească! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (18)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Emil spune:

  Dumnezeu să-l odihnească!
  Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

 2. C H I O R A N E U G E N spune:

  Dumnezeu sa-l odihnesca.Exprimam intreaga noastra compasiune familiei!

 3. Vasile Lucut spune:

  Dumnezeu sa-l odihnească in pace!

 4. Ica Donca spune:

  Nu pot exprim in cuvinte tristetea care m-a cuprins la aflarea acestei vesti ! Sincere condoleanțe familiei . Sa va dea D-zeu putere sa puteți trece peste acest trist si de neimaginat eveniment , Puiu a fost ceea ce poti exprima print-un singur cuvânt OM .

 5. Dumnezeu sa-l odihnească in pace!

 6. Alice Nadăş spune:

  Dumnezeu sa aiba grija de sufletul sau bun. Cu adevarat o mare pierdere. Un om cu un mare caracter.Odihneste-te in pace. Sicere condoleata familiei indoliate.

 7. Brătianu spune:

  S-a dus un adevărat liberal. Toți cei rămași in urma lui, luați la un loc, nu vom putea egala valoarea acestui OM. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 8. Elisabeta Nan spune:

  A plecat mult prea devreme. Dumnezeu sa-l odihneasca, iar familiei sa-i dea putere sa treaca peste aceasta mare suparare.

 9. Rusu Grigore spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! A fost un om extraordinar ,sa-i fie tarana usoara !

 10. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE. DRAGA PRIETENE.

 11. Grigore spune:

  Dumneeu sal Odihneasca si sal
  Aseze in mijlocul celor drepti

 12. Nelu Sabau spune:

  Bunul Dumnezeu sa-l aseze la Dreapta Sa.
  Sincere condoleante familiei dreu incercate.

 13. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE !

 14. Varga Ovidiu Inocentiu spune:

  A-i plecat.Da,lasa ca ne intilnim noi acolo…sus.

 15. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE.

 16. Lucian Rus spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest