Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

ALDE: Agricultura românească, un vector de creştere economică

alde-agriculturaChiar dacă, în ultimul deceniu, în agricultură lucrurile au evoluat mai rapid decât în alte sectoare, o dezvoltare a agriculturii româneşti se poate accelera prin legea irigaţiilor şi cea a cooperativelor.  Ambele legi,  au fost inițiate și susținute de către ALDE. Motiv pentru care,  ALDE dorește să continue pe acest drum care aduce dezvoltare și predictibilitate în agricultură.

Legea cooperativelor

               Legea cooperativelor, inițiată de ALDE și adoptată anul acesta, aduce o revoluţie în agricultura românească. O lege inițiată și susținută de ALDE.  Legea este o victorie pentru agricultura românească, care va pune bazele unei reforme profunde în lanţul de valorificare a producţiei româneşti, în beneficiul producătorilor şi al consumatorilor.

               Această lege este unul dintre cele mai benefice lucruri pentru dezvoltarea producătorilor autohtoni şi pentru facilitarea accesului consumatorilor la produse mai bune şi mai ieftine,  precum şi un mod prin care producătorii individuali sunt stimulaţi pentru a se asocia în cooperative.

               Pe lângă măsurile şi beneficiile fiscale,  cum ar fi scutirea de impozit pe profit timp de 5 ani, până la scutirea impozitului pe venit pentru microîntreprinderile care se asociază la cooperative, legea facilitează, la costuri minime, accesul pentru comercializarea produselor în lanţurile mari de magazine, prin asociere.

Legea irigațiilor

               Legea irigaţiilor a fost aprobată în 2015. Specialiștii ALDE au identificat această nevoie pentru infrastructura principală care costă 1 miliard de euro pentru a fi reabilitată şi care va ajunge la 1,7 milioane hectare.

               Canalele principale de irigaţii reabilitate, schimbarea pompelor şi bazine de colectare care să deserveasca zone care nu sunt accesibile. Din 2016 până în 2020 se vor aloca 145 milioane euro care vor creşte cu 17% în fiecare an.

ALDE a contribuit la atragerea fondurilor europene în agricultură

               ALDE a contribuit, prin ministrul său Daniel Constantin, la atragerea  a circa 90% din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pe agricultură. Mult peste ce poate realiza așa-zisul guvern tehnocrat.

               Cu ajutorul fondurilor europene atrase prin Ministerul Agriculturii, condus ani la rând de către Daniel Constantin, în România mai există doar 2-300 de mii de hectare care nu sunt lucrate. În anii 2000 erau circa 4 milioane de hectare nelucrate. Acestea sunt date concrete, dragi români.

138 comentarii

  1. Pavel Răspunde

    Cu neispravitii de aldeisti, ajunge agricultura din Romania la sapa de lemn.

    • Elena Răspunde

      Numai propaganda ieftina! Nu votati ALDE!

      • Tudor Răspunde

        Lista penalilor din ALDE

        – Călin Popescu Tăriceanu (copreşedinte ALDE, preşedinte al Senatului României) – trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, audiat de DNA ca martor într-un dosar de corupţie.
        – Cătălin Harnagea (copreşedinte ALDE Sector 3, copreşedinte ALDE Vâlcea) – cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft.
        – Varujan Vosganian (senator ALDE) – scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.
        – Daniel Chiţoiu (deputat, fost Secretar General ALDE) – scutit prin votul parlamentarilor de urmărirea penală în dosarul „ASF.
        – Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) – urmărit penal în 5 dosare.
        – Eugen Durbacă (senator, vicepreşedinte ALDE, preşedinte ALDE Galaţi) – cercetat de procurori într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
        – Dorinel Ursărescu (deputat ALDE) – condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii şi cercetat de DNA într-un nou dosar.
        – Adrian Ştef (preşedinte CJ Satu Mare, preşedinte ALDE Satu Mare) – acuzat de ANI de conflict de interese penal.
        – Steluţa Cătăniciu (deputat ALDE, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) – acuzată de ANI de conflict de interese administrativ.
        – Cristian David (fost ministru al Internelor, responsabil cu organizarea evenimentelor în cadrul ALDE) – trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500.000 de euro.
        – Dian Popescu (senator ALDE) – condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
        – Christian Gigi Chiru (senator ALDE) – condamnat în primă instanță la șase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012 şi urmărit penal în alt dosar, pentru luare de mită (1,5 milioane de euro) şi spălare de bani.
        – Mircea Moloţ (preşedintele ALDE Hunedoara, fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara) – urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, folosirea influenţei, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
        – Ion Ariton (senator ALDE, preşedintele ALDE Sibiu, fost ministru al economiei) – cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Gala Bute”, cercetat în 2002 pentru neglijenţă în serviciu şi fals intelectual.
        – Aristotel Căncescu (preşedinte ALDE Braşov, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov) – trimis în judecată pentru de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu.
        – Octavian Marius Popa (deputat ALDE, vicepreşedinte al Biroului Politic Central al ALDE) – „coleg de dosar” cu preşedintele Tăriceanu, audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator, Bogdan Olteanu.
        – Scarlat Iriza (deputat ALDE) – personaj controversat, pe care presa îl descrie ca fiind plin de bani şi de dosare penale întocmite în urma implicării în mai multe privatizări frauduloase.
        – Andrei Voloşevici (senator ALDE, fost primar al Ploieştiului) – trimis în judecată pentru abuz în serviciu și două fapte de trafic de influență.
        – Tudor Pendiuc (fost primar al Piteştiului, anunţat ca şi candidat ALDE la Senat) – trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
        – Mihăiţă Calimente (deputat ALDE, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE) – acuzat de ANI de conflict de interese.
        – Ioan Lazăr (preşedinte ALDE Alba) – cercetat penal pentru implicare în activităţi de trafic de persoane în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”.
        – Ionică Anuţoiu (lider ALDE Braşov, vicepreşedinte naţional ALDE) – condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte, cercetat, în prezent, pentru fraude bancare

        • Alina Răspunde

          Nu votati ALDE! Nu votati sa-i oferiti imunitate lui Ovidiu Silaghi! ALDE sa nu intre in Parlament…

          • Mirela

            Asa este.ALDE nu trebuie votat! Votand ALDE, sunteti pentru a-l feri pe Silaghi de justitie.

          • Helga

            După minciuni fără număr, cu podul peste Someş, cine vă mai crede, aldeiştilor?

        • Florin Răspunde

          ALDE este un partid de balama al PSD. O știe toată lumea. Membrii pleacă de la unul la altul fara nici o problema ,oameni cu moralitate ZERO.

          • Bogdan

            Cei din Alde stiu doar sa faca promisiuni. Mi-e scarba de acest stil de a face politica!

          • Regulator

            Cati dintre voi sunt contra unor idei noi si bune. Sunt sigur ca vor face treaba buna cei din ALDE mai ales Adrian Stef. Daca stau bine sa ma gandesc a facut multe pt judetul nostru.

        • Radu Răspunde

          ALDE a ajuns groparul Justitiei. Nu voi vota niciodata asemenea partid.

          • Sătmărean

            Dragi sătmăreni, să redăm România românilor, nevotând ALDE, un partid călăuzit de maladia urii faţă de Justiţie!

          • Tomita

            cata rautate. Sper sa castige ALDE. Sunt cei mai buno

        • Moliceanu Răspunde

          Prin campania sa anti-justiţie, în care a folosit în mod fals ca pretext drepturile fundamentale ale cetăţenilor, domnul Tăriceanu nu va putea aduce ALDE decât exclusiv voturile celor certaţi cu legea.

        • Mirela Răspunde

          În ALDE trebuie aplicate măsuri interne de renunţare la balastul reprezentat de politicienii penali, astfel încât partidul să aducă în politică propriul exemplu de urmat spre a oferi României un parlament curat, format din oameni care nu urmăresc accederea într-o funcţie de senator sau deputat pentru a beneficia de imunitatea parlamentară atât de necesară punerii la adăpost de justiţie.

        • Bogdan Răspunde

          ALDE, un partid cu cei mai multi candidati penali.

          • Felician

            alde are o echipa foarte bine structurata, cu oameni alesi care au demonstrat ca pot face ceva in orasul asta!

        • Mama Omida Răspunde

          ALDE nu trebuie sa intre in Parlament!!!! Votati si pe Mama Omida, dar nu ALDE!

          • Casian

            Cine nu vrea ca ALDE să intre în parlament să facă bine să iasă la vot. Și să mai scoată câțiva cu el. Indiferent cu cine votează (evident nu ALDE) șansele ca ALDE să facă pragul electoral devin tot mai mici.

        • Mihai Răspunde

          ALDE vin cu solutii. Cititi mai intai si apoi comentati.

          • Florin

            Astea le-a spus Constantin si-n 2012 si n-o facut nimic, chiar daca o fost ministru.

        • CC Răspunde

          Setios? Pe cine intereseaza? Tu esti vreun sfant/a sau mai bn zis partidul tau?

        • cc Răspunde

          serios pe cine intereseaza? tu esti vreun sfant/a sau partidul tau?

        • Patric Răspunde

          Am sa votez cu ALDE pt ca au programe foarte bune…altii nu stiu numai sa fure

      • Andi Răspunde

        Vai de capul lo! Acum aldeistii se pricep si la agricultura.

      • ALDE Răspunde

        ALDE va aduce cinstea acestei tari care are nevoie de oameni competenti. Succes!!!!!!!

    • Nistor Răspunde

      Imaginea de azi a ALDE reprezintă desăvârşirea operei preşedintelui Tăriceanu – un partid al penalilor, grupare privită cu reticenţă de opinia publică, aflată la periferia scenei politice şi care are ca unică platformă – program pentru România lupta împotriva justiţiei şi statului de drept.

    • Laura Răspunde

      Aldeiştii sunt disperaţi. Nu mai ştiu ce să promită.

    • Istvan Răspunde

      Eu am sa votez ALDE. Vin cu idei faine si au facut ceva pemtru oras.

    • Cornel Răspunde

      Nu pot avea incredere in indivizi precum Silaghi si Stef. Va recomand nu votati ALDE!

    • Mari Răspunde

      Eu am sa votez ALDE.

    • Mama Omida Răspunde

      Rezultat alegeri parlamentare: ALDE-4,99%

    • Prunila Răspunde

      Aei mai buni sunt cei din ALDE!!!!

    • Teofil Răspunde

      Astia din ALDE vad agricultura ca printr-o sita deasa.

    • Mihai Răspunde

      Succes ALDE. Euu voi vota ALDE.

    • satmarean Răspunde

      Constantin , copresedintele ALDE, fost conservator, omul lui Voiculescu, a fost ministru agriculturii. Cine l-a oprit sa aplice programul pentru dezvoltarea agriculturii?

    • Simi Răspunde

      Alde e singura varianta viabila pt satmareni. singura varianta ca Satmarul sa aiba ministri in viitorul cabinet.

  2. Niculae Răspunde

    Sl la agricultura va pricepeti? Nu-l puneti pe karatist ministru la agricultura, fiind calificat la Educatie-Fizica si Sport.

  3. Ion Răspunde

    Mai aldeistilor, n-ati inventat voi coada la pruna?

  4. Maria Răspunde

    De cand piticu Constantin s-o aliat cu voi, va pricepeti si la agricultura.

  5. Teofil Răspunde

    Iar umblati cu minciuni? Cine va mai crede?

  6. Lupu Răspunde

    ALDE este un partid de penali , nu au ce caută la guvernare . Defapt nici nu intra in parlament .

  7. Vasile Răspunde

    Prea multi rautaciosi pe aici. Dar stiu de ce, pt ca ALDE este un partid care va scoate un scor frumos. Bafta ALDE!

    • Altul Răspunde

      Fii realist, Vasile! Alde va scoate un scor frumos, cand mi-oi vedea ceafa in oglinda.

      • Pop Răspunde

        Alde nu au nicio sansa . Uitati-va cum sta in sondaje . Ciolos va fi in continuare daca castiga PNL deci votez ccu PNL

  8. Sima Răspunde

    bafta ALDE si mult succes in alegeri. sunteti cei mai buni

  9. Ioan Răspunde

    voi vota ALDE pentru ca vad ca se implica si au idei constructive. bineinteles si o echipa pe masura

  10. Nicu Răspunde

    foarte bine punctat domnilor de la ALDE, agricultura este foarte importanta, trebuie adusa la ceea ce a fost pe timpul lui ‘nea Nicu. nu se mai poate continua asa. felicit initiativa voastra

    • Viorel Răspunde

      Din cate observ, ALDE nu se pricepe nici la agricultura, chiar daca unul dintre copresedinti a fost ministru de resort.

      • Cosmin Răspunde

        Macar a incercat sa faca ceva, dar tu..,cu ce drept te afli sa comentezi?

        • Viorel Răspunde

          Fiindca am o opinie, fiindca exista libertate, fiindca am ceva de spus, fiindca detest minciuna si propaganda, de aceea comentez,Cosmine! Tu chiar ai probleme de pui asemenea intrebari puerile?

  11. OPINIE Răspunde

    Multele comentarii scot in evidenta interesul crescand pentru A L D E .

  12. pro ALDE Răspunde

    Alde vin cu solutii , ceilalti vin fara vreo ideea. ALDE vor sa construiasca, ceilalti dupa cum se vede si aici vor doar sa darame si sa critice ce fac altii.

    • Finutu Răspunde

      Numai gogosi electorali. Asta vindeti romanilor! Prea multa ipocrizie din parte ALDE!!!!!!!!!!

  13. proCiolos Răspunde

    Ciolos a facut in cateva luni ce nu au facut toti politicienii la un loc in ultimii 25 de ani.

  14. Timea Răspunde

    la satu mare pnl va fi in topul alegatorilor. veti vedea.

  15. Timea Răspunde

    la satu mare alde va fi in topul alegatorilor. veti vedea. am gresit mai sus

    • Radu Răspunde

      Timea, prima oara ai scris corect, cum ti-a dictat inima, iar a doua oara cum ti-a dictat mintea infofolita in indoctrinari aldeiste.

  16. Cosmin Răspunde

    important este ca LE PASA si ca vor sa faca ceva, privesc spre viitor. Succes Alede!!!

    • Viorel Răspunde

      Habar n-ai pe ce lume traiesti! Nici numele partidului nu-l stii, tinere! Revoltator sa comentezi, pentru a te afla in treaba!

    • Ionica Răspunde

      Le pasa doar de interesul propriu, de restul nici vorba. Ii foloseau in campanie, apoi.. De aceea au si plecat multi activisti din ALDE …

    • Cristiiii Răspunde

      Succes la ciordeală din buget te referi ? Asta au făcut pana acum . Dupa Tariceanu prim ministru țara a ramas cu un deficit de 6% din PIB . Înțelegi ? Fuck Off ALDE !!

  17. Florin Răspunde

    Ceea ce o prezentat arata ca ALDE nici macar la agricultura nu se pricepe.

  18. Tudor Răspunde

    In afara de strategie pentru ingenuncherea justitiei, mai aveti ceva strategie?

    • Sorin Răspunde

      Silaghi, Stef, Papici, Daliana sunt cea mai tare echipa de politicieni satmareni de la revolutie incoace. Nu e de mirare ca atrag comentarii, celolrlalti le este frica de scorul pe care il vor scoate in alegeri. Asa si trebuie. ALDE vor fi pe primul loc la Satu Mare in ntre partidele romanesti.

      • satmarean Răspunde

        Sorin, oda conducatorilor iubiti…Asa v-ati laudat si la locale si ati obtinut un fas. Rusine ALDE, pentru stilul de a insela opinia publica! Asteptam fapte, nu vorbe goale!

  19. Camelia Răspunde

    Vorbe, vorbe goale, fapte-ZERO. ALDE nu merita sa ajunga in Parlament.

  20. Sanyi Răspunde

    ALDE pentru agricultura, ALDE pentru Romania si pentru romani. mult succes si bafta in alegeri

  21. Mioara Răspunde

    Ciolos si PNL vin cu solutii, cu oameni alesi cumsecade modesti si cum ar trebui sa fie toti politicienii.

  22. Ion Răspunde

    Cand era ministru Dan Constantin nu era in ALDE, ci in USL, asa ca incetati sa puneti in carca ALDE ce-a facut Constantin cand era conservator, omul lui Felix.

  23. Mona Răspunde

    Romania este tara cu cea mai mare crestere economica din UE. Motiv sa il lasam pe Ciolos sa continue reformele.

  24. Oana Răspunde

    PNL Satu Mare este cu 3 clase peste oricare alt partid local.

  25. Simi Răspunde

    eu votez PNL. au oameni buni. cu optiuni pentru orice loc. dintre satmarenii de rand.

  26. lazslo Răspunde

    Felicitari ALDE pentru programul de campanie. Am vazut ca aveti solutii pentru toate problemele impotante pentru jduetul nostru.

    • Unul Răspunde

      Ti-ai scris gresit numele. Cred ca ai vrut sa scrii, Laszlo. Probabil, din cauza minciunilor ce trebuie sa le propagi.Rusine!!!!

    • Gina Răspunde

      Ia spune doua realizări ALDE pentru Satu Mare . Ale lui Silaghi sau Ștef

  27. Andrei Răspunde

    In primul rand, ALDE este un partid european, cu solutii pentru viitor, asa ca degeaba comentati fara sens in speranta ca o sa prostiti satmarenii, care stiu cine le reprezinta cel mai bine interesele.

    • Tavi Răspunde

      Asta e un partidulet fara orizont. Nu demult a aparut. Strategia ALDE se rezuma la inselarea romanilor, pentru a obtine votul lor.

    • Octavian Răspunde

      Iarasi nu stii ce scrii. ALDE e o familie europeana, iar struto-camila ALDE de la noi o fantoma.

    • Gina Răspunde

      Zi doua soluții Alde pentru Satu Mare . Nu promisiuni , soluții

  28. Pop Gheorghe Răspunde

    ALDE e a cincea roata la caruta PSD, nimic altceva.

  29. Darius Răspunde

    ALDE e un partid fara viitor. Cand a ales cartea distrugerii justitiei, a ales sa se autodistruga. ALDE NU TREBUIE SA AJUNGA IN PARLAMENT!

  30. Vasi Răspunde

    ALDE va castiga alegerile pentru ca au echipa buna. Sunt organizati, au solutii, au cu cine. Felicitari!

    • Bogdan Răspunde

      Faci confuzii majore.Esti inconstient. ALDE are o echipa subtiata de plecari. ALDE e un partid fara viitor.ALDE are solutii doar pentru apararea penalilor.

  31. Meme Răspunde

    Vor castiga si vot scoate un scor bun spre surpriderea multora. O sa vedeti. Ii sustin o gramada de oameni.

    • Ion Răspunde

      Esti in alta lume. Indoctrinarea te-a imbolnavit. ALDE, un partid cu penali, nu va trece pragul electoral.

    • Maria Răspunde

      Meme, scrii doar bazaconii. Poate ca-i sprijina o gramada de proptele, dar cine se gandeste la viitorul tarii nu sustine ALDE.

  32. Silu Răspunde

    Cine spune ca ALDE nu are sanse nu stie ce vorbeste. E clar ca vor castiga alegerile astea. Sunt cei mai potriviti.

  33. Sandu Răspunde

    ALDE m-a convins si o sa votez cu ei. Bafta in batalie

  34. Sisi Răspunde

    ALDE, o alegere inteleapta pentru Romania. o solutie potrivita in aceste vremuri

    • Maria Răspunde

      Vrei sa spui, probabil, lipsita de intelepciune. ALDE e un proiect politic esuat. Lupta impotriva justitiei si multitudinea penalilor il descalifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.