Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Satu Mare City Report. Aplicația unde veți putea semnala problemele

aplicatieNoul consilier al primarului Kereskenyi Gabor, Butka Gergo, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că primul pas pe care îl va face în acest an va fi dezvoltarea aplicaţiei Satu Mare City Report, după modelul celei din Oradea care are peste 10.000 de utilizatori. Practic prin această aplicaţie, care va putea fi descărcată pe Android sau iOS, se vor putea semnala foarte multe probleme din oraş, cu ar fi gropile din carosabil sau probleme de salubrizare.

“Primul pas pe care îl vom implementa în 2017 va fi acea aplicaţie Satu Mare City Report. Practic cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să trimită cerere scrisă, și să se deplaseze la Primărie, ci vor putea face acest lucru de pe telefonul mobil. Este o aplicaţie pe iOS şi Android prin care cetăţenii pot raporta diferite probleme, de la gropi, la probleme de infrastructură, ordine publică, transportul local, probleme cu salubrizarea”, a spus Butka.

Cei care raportează probleme vor putea vedea şi care este starea acesteia, adică dacă este în curs de rezolvare sau rezolvată şi vor putea vedea răspunsurile instituţiilor implicate.

Deocamdată nu se ştie data la care va fi lansată aplicaţia.

Butka Gergo şi-a mai propus să implemenze în primăriei sistemul GSuits de la google, astfel încât să nu se mai plimbe hârtiile în primărie, ici să se poată face ttul online. El a explicat că astfel de sisteme funcţionează foarte bine în Canada, City of Boston sau statul Colorado.

 

7 comentarii

  1. cicănfrais Răspunde

    avioane! la cate reclamatii o sa fie (doar vorbim de o buda de oras) o sa se blocheze aplicatia si la ce foloseste ca si asa chiar daca faci in scris iti raspund intr-o doara ,ineptii,nu e de competenta lor,nu e cuprins in nustiu ce,inca nu s-a facut alt nu stiu ce ,deci nu se rezolva nimic ori cum ai trimite.iar vrajeala cu Boston poate o merge la ei ,noua ne place sa taiem padurea,ne place format A4 ,dosaru cu sina ,in cat mai multe exemplare.

    • Mari Răspunde

      Exact la asta mă gândeam și eu…Cred că 23 de ore și 50 de minute cel puțin pe zi aplicația va fi blocată…Asta daca s-ar apuca doar cei din Carpați 2 sa semnaleze tot ce-i doare. Colorado, Boston? Întâi sa ajungem la minima infrastructura de acolo….Dar no, e mai greu că asta e cu munca și efort si costuri …Și e făcută pentru binele cetățenilor orasului. Daca e doar o aplicație, care poate aduce bani frumoși cuiva e mai importantă nu? Ce contează că nu e utila deloc. Doar sunt e-mailurile, au pagina de FB…Dar astea sunt gratuite …. Nu câștigă cineva niste zeci de mii de euro dintr-un sut! Aplicații on line pentru sesizări trebuie, nu contează că ne rupem picioarele pe trotuare, pardon…ulițe e mult spus, că ne distrugem mașinile în cratere, că ne innecam vara in praf și în rest in apa din jurul blocurilor și a caselor de pe multe străzi din municipiu, că ne plimbam in cizme de cauciuc, că ne asigurăm că la ieșirea din casa cu copiii avem cu noi cel puțin un obiect de autoapărare împotriva câinilor ce ne sfâșie, că ne trezim cu hoții in casa pentru că știu că nu îi stingherește nimeni în munca prestata….Și lista poate continua!

  2. cicănfrais Răspunde

    HIHIHI! Da pesimist mai esti ametitule!

  3. lucian Răspunde

    Foarte bună inițiativă. Important este ca problemele semnalate să fie și rezolvate!

  4. Satmareanul Răspunde

    Sunt curios cat costa aceasta aplicatie … valoarea reala ca valoarea declarata o sa fie un pic mai mare cu 2000% … bravo initiativa este bine ca mai exista bani de furat … bravo

  5. Norick Răspunde

    Eu, personal m-as duce cu pasi mai mici pana la Boston. Prima data sa atingem un nivel de Fehergyarmat… 😛 Sirul este foarte lung pana peste ocean… 🙂 😀

  6. Supărat Răspunde

    astfel de sisteme funcţionează foarte bine în Canada, City of Boston sau statul Colorado.
    acholo undhe caștravethle ește mai muare djecâth la nhoi…… se v-a arde programul la câte sesizări se pot face în Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.