Ultima actualizare: azi, 09:20

Locale

FOTO. Drumeții cu probleme. Turiști răniți în județul Satu Mare, au intervenit salvamontiștii

Drumeții cu probleme. Mai mulți turiști au fost răniți în județul Satu Mare și a fost nevoie de intervenția salvamontiștilor. În urma problemelor întâmpinate de turiști, reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare vin cu o serie de recomandări.

Din cauza condițiilor meteo cu zile însorite, dar fără temperaturi mari, sezonul drumețiilor a luat amploare pe toate traseele turistice montane din județ, afluxul de turiști fiind unul considerabil. Astfel, au fost înregistrate și trei solicitări de asistență medicală Salvamont, pentru cazuri constând în leziuni ale articulațiilor membrelor inferioare și superioare.

După acordarea primului ajutor, persoanele în cauză au fost evacuate în siguranță, un caz fiind predat către ambulanța SAJ în vederea acordării de de asistență medicală de specialitate. În urma celor întâmplate, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare, recomandă următoarele:

  • pe cât posibil, atingerea unor obiective montane să se facă prin utilizarea traseelor turistice omologate;
  • echipamentul să corespundă dificultăților traseului;
  • purtarea bocancilor de munte este un element de siguranță pentru montaniarzi, un aspect de care trebuie obligatoriu ținut cont;
  • la fel, bețele de trecking sunt un accesoriu indispensabil, mai ales în cazul persoanelor cu afecțiuni articulare, aici putând menționa și ortezele, în cazurile mai severe;
  • disciplina deplasării, mai ales în cazul copiilor, este un element care poate prevenii accidentările (evitarea coborârilor pronunțate prin alergare);
  • acordarea unei atenții sporite la final de zi/tură, deoarece din cauza oboselii nivelul de concentrare la deplasarea în teren accidentat fiind mai redus, poate cauza incidente neplăcute.

,,Avem convingerea că dacă aceste câteva recomandări minimale sunt respectate, muntele ne va oferi tot ce are el mai frumos”, spun cei de la Salvamont Satu Mare.

Un comentariu

  1. ecologist Răspunde

    Acum asta e deja penibil. Adică tu știi că pleci în excursie și nu ai la tine puțin spirt sau ceva pansamente și chemi pentru o julitură la cot Salvamontul. Oare educatoarele la grădiniță cum se descurcă cu copiii și fără SMURD după ele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.