Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

Rezultate alegeri locale Satu Mare. AUR întră în Consiliul Judeţean; PSD depăşeşte PNL

Rezultate alegeri locale Satu Mare. Rezultate parţiale după numărarea voturilor din circa 98% din secţii, arată că UDMR obţine la Consiliul Judeţean peste 40%, iar AUR reuşeşte să treacă de pragul de 5% şi să intre în Consiliul Judeţean, în vreme ce Forţa Dreptei ratează intrarea.

Atenţie! Datele sunt parţiale şi pot suferi modificări procenturale!

În total, la ora 13,00 au fost centralizare 143.636 voturi valabil exprimate în 335 din cele 340 secţii de votare, adică aproximativ 98% din secţiile de votare.

Clasamentul este următorul:

UDMR: 57.779 voturi – 40,22%

PSD: 30.897 voturi – 21,51%

PNL: 29.123 – 20,27%

AUR: 11.324 – 7,88%

Alianţa Dreapta Unită: 7.180 – 4,99%

Forţa Dreptei – 3097  – 2,15%

SOS – 2449 – 1,70%

Pro România – 1787 – 1.24%

21 comentarii

  1. c-block Răspunde

    No Adiță amu’ ce va fi? Că acu’ patru ani avusei 37000 de voturi și aproape dublu față de ce luase PSD! Unde-s ăia 34% fluturați în ultimele zile că ești peste Pataki la sondaje??? De autocarele fantomă care aduc votanți imaginarii din vecini să nici nu mai pomenim. Se poate să minți în halul ăsta? Și oricum o întorc la socoteală iese mai puțin cu – 10000 de voturi!!!! Am zis că urmăresc rezultatul. Că tare liniște e prin zonă acolo la tine. 😲🤔🤔🤔🤔 Vezi că s-a dus pe pluă și Suceava. S-au pierdut la greu fiefuri: Prahova, Caraș-Severin, Vâlcea, Vrancea, trei orașe și 8 comune în Alba etc. E bine nu???? 🤮 Dacă ești mulțumit te amăgești singur. Vezi că v-o săltat Acâșul UDMR-ul, de Călinești-Oaș să nici nu povestim.

    • Lotika Răspunde

      Cozma s-a bazat pe sondajele grupului facebook = SMnonstop: antiPSD, antiungur, antiUE cu circa 300mii de membrii, cu o activitate zilnica de 3-4 insi, care isi dau like-uri intre ei.

      • @Lotika Răspunde

        SMantistrop???? No bine atuncea, sunt lămurit. Și acuma după ce a agitat apele degeaba și a inflamat spiritele acuma stă printre pereți o lună până se calmează oamenii? Sau umblă cu bodyguarzi???

    • Adi Răspunde

      DEMISIA ADRIAN COSMA ai făcu de rușine PNL Satu Mare și pe noi românii adevărați !!

  2. Ghiuri Răspunde

    No asta da rusine, Adrian. Rusinea asta n-o poti spala de pe tine veci pururi!

  3. c-block Răspunde

    Păi dacă tu ai cu puțin peste contracandidat când îți sondezi selectiv pe cei din familie sau care stau cu tine în sufragerie atunci e ceva bai la etaj dacă mai insiști să mai și candidezi. Cel veșnic pe locul doi a evoluat că acum e pe locul trei! Felicitări. Și atunci pentru ce s-a făcut atâta gălăgie și jigniri în spațiul public????

  4. andrei Răspunde

    Adita ,la Turt ai facut-o de oaie cu Beseni SI Kira ,asa ceva nu s-a mai intalnit,sa ai candidat PNL si voi sa sustineti un candidat usr aur.Rusine tradatorilor

    • x Răspunde

      Ce s-a intamplat acolo? Au tradat partidul Beseni, Kira si Adita? :))))

      • c-block Răspunde

        Nimic neobișnuit. De aia s-a și zis că cineva nu e frecventabil că nu te poți baza pe cuvântul lui. Cum poți să te organizezi și se faci proiecte dacă cineva care teoretic ar trebui să te susțină dacă asta îi dictează interesele meschine te luxează oricând???? Asta trebuie să se termine odată.

  5. Ghita Răspunde

    Băi Mircea, nu ți-e greu oarecum să-ți vezi județul colorat în verde, singurul în partea asta de țară luat de unguri?
    Ție-ți putem mulțumi, n-ai avea tihnă!!!!

  6. Calin Culcean Răspunde

    Părinții abonați la contracte publice
    Ca orice familie de membru PNL care se respectă munca cu statul e prioritară la famiglia Cozma. Firma Adi&Cris SRL unde asociați cu părți egale sunt părinții lui Adrian are mai multe contracte cu CSM, club sportiv care funcționează pe lângă Primăria Satu Mare și are primar UDMR și conducător susținut de același partid, a avut în total contracte privind transportul de pasageri ocazional în sumă de 35.000 lei. În 21.06.2023 a avut o achiziție pe SEAP, inițiată de Primăria Beltiug în valoare de 9386+TVA, în 15.06.2023 cu Primăria Păulești în valoare de 15.000 + TVA. La câte firme de transport sunt în acest județ, primarii PNL subalternii feciorului Adrian Cozma numai cu firma părinților puteau să își facă transportul desigur!
    Aceeași firmă umflă banii și de la Academia de fotbal Partium, finanțată de către statul maghiar și încasează 100.000 lei undeva în jur de 20.000 euro.
    Mama junelui PNL-ist mai deține firma Baxivil DDD SRL , companie care are sediu la aceeași locație cu Adi&Cris SRL, în localitatea Satu Mare , dar care are ca obiect de activitate alte activități de curățenie care are nu mai puțin de 22 achiziții inițiate de instituțiile publice ale statului român prin SEAP, printre acestea Spitalul Municipal E.P.N. Popovici Beiuș, Spitalul psihiatrie Gătaia, Școala Gimnazială “Stroe Belloescu”, Sat Grivița , Spitalul Orășenesc Jibou Dr. Traian Herta, Centrul Medical de Evaluare ,Terapie, Educație Medicală și Recuperare pentru Copii și Tineri Cristian Șerban Buziaș, Club Sportiv Chitila, ADP Satu Mare care are 6 achiziții, Comuna Viile Satu Mare, Liceul Ortodox Nicolae Steinhardt, Școala Gimnazială Cărășeu.
    Culmea cu 3 angajați această companie a reușit o cifră de afaceri de 2.354.072 în 2022 și 1.735.200 în 2023.
    E bine să fii mamă de președinte de partid! Contractele zboară pentru mama Cozma.

    • Amanta lui Govor Răspunde

      Dar despre Spitalul Judetean unde Amanta lui Govor sta la conducere de 11 ani nu vrei sa povestesti nimic si ca maine o sa mori si Tu si Pataki si Cozma pe acolo prin Spitalul acela nu te intereseaza sa povestesti ?

  7. Calin Culcean Răspunde

    L-a batut Govor pe Cozma ? PSD e peste PNL?

    • c-block Răspunde

      Ca și voturi PSD este peste PNL atât la județ cât și la municipiu. Ca să nu mai povesti că mulțumită campaniei idioate a lui Cozma fără de rost Pataki are cu peste 10000 de voturi mai multe decât acum 4 ani. Și Kereskenyi la Satu Mare. Bine, ambii au avut și ce arăta că ce au făcut în 4 ani. Campanie mai idioată nici nu se putea concepe. Plus a inflamat gratuit spiritele. Să vedem ce zice acum capitala, că am înțeles sunt 10 șefi de județ pe lista neagră. Eu aș face curățenie.

  8. K Răspunde

    Bravo ba verzilor ca luarati mai multe procente decat sunteti ca numar in judet! Un exemplu de mobilizare a electoratului propriu care vine si taras la vot! Din aceasta perspectiva jos palaria! In rest, mereti unde-o mers Attila!

    • satmarean Răspunde

      Eu ma bucur sa citesc astfel de comentarii șovine căci tocmai această atitudine garantează pe termen lung ca UDMR-ul să-și păstreze puterea pe termen lung.

      Peneliștii aurii, în frunte cu Cozma, n-au înțeles, spre fericire, că sătmărenilor, indiferent de naționalitate, nu le place nici șovinismul, nici populismul ieftin și nici campaniile negative (fără progrem și fără realizări precedente).

      Nu e de mirat faptul că Kereskenyi a primit 65% în oprașul unde maghiarii sunt în 35% (adică exact opusul față de ponderea minorității maghiare!)

      A câștigat cu voturi românești și a celor cu identitate mixtă/dublă. De ce? Pentru că tocmai PNL-ul și AUR-ul vroia să fie o alegere bazată exclusiv pe voturi etnice. Iar UDMR-ul a făcut o mare deschidere față de comunitatea română și a prezentat foarte conștient în limba română toate realizările benefice întregii comunități sătmărene, indiferent de naționalitate!

      Reabilitarea centrului vechi din Satu Mare e un lucru bun și pentru români, pe noul pod o să circulă români și maghiari, precum nici pe podul pietonal nu au prioritate maghiarii față de românii!

      Am ajuns în situația sibiului, unde românii au votat-o pe săsoaica Aristide Fodor (nemții nici n-ar putea să voteze pe nimeni, nici măcar pragul de 5% nu ar atinge, având o pondere de 2-3% din populația totală!)…

      PSD-ul tocmai de aia a ajuns al doilea partid (atât la municipiu cât și pe plan județean) pentru că a renunțat ferm la retorica șovină și a făcut o campanie pozitivă, bazată pe programe și argumente.

      Într-un ținut ca Sătmarul, unde sunt poate cele mai multe familii mixte din țară, nu poți să câștigi cu șovinism. Aici nu poți câștiga decât cu multiculturalism și o campanie pozitivă, deschisă, bazată pe realizări și un program bun.

      UDMR-ul a făcut bine că le-a oferit partidelor românești ambele posturi de vicepreședinte CJ și ambele pozturi de viceprimari!

      Cozma a fost idiot când le-a schimbat pe viceprimarii și vicepreședinții și le-au dat afară din PNL doar ca să facă politică radicală antimaghiară (în mod destul de ridicol tocmai el, care e 50% ungur).

  9. BB Răspunde

    Rezultatatele alegerilor în municipiul și județul Satu Mare erau foarte previzibile. Singurele surprize sunt la cele câteva comune din județ. Eu ca și votant de dreapta, am observat că PNL a pierdut două dintre cele mai mari comune din județ, respectiv Bixad și Turț ( + Țarna M). La Țarna Mare fostul și actualul primar, d-na Sobius M, a virat din nevoie spre PSD, la Turț fostul primar a fost sabotat de către propriul partid. Beniamin Kira, membru marcant al BPJ PNL, de aproximativ doi ani de zile a pregătit pe față răsturnarea primarului și al viceprimarului PNL, făcând acest lucru cu știrea și în văzul membrilor de partid fără să fie oprit sau sancționat (dat afară sau ,,tras” pe linie moartă. La Bixad lumea s-a săturat de toată famiglia arabului, de toate furăciunile, matrapazlâcurile și șpăgile luate, șpăgi cu care au ajuns milionari în euro, asta pe față și fără să dea socoteală în fața partidului sau a legii. Mai continuăm?

  10. Noric Răspunde

    Givor multam nu ti-ar muri multi inainte!

  11. Mihaila Răspunde

    Felicitari grupul Puscas_ Cozma _Aur . Si regulati si cu banii luati.

  12. c-block Răspunde

    “… De asemenea, nu se vor impune sancțiuni pentru cei doi prim-vicepreședinți ai PNL care au pierdut, Iulian Dumitrescu (CJ Prahova) și Gheorghe Flutur (Suceava).
    Conform surselor noastre, cei de la PNL vor face o analiză amplă și eventuale schimbări abia după alegerile parlamentare, care vor avea loc la finalul anului 2024….” – de pe stirpesurse este.
    E clar atunci. În pânzele albe până distrugem tot. Bravos. Brătienii se răsucesc în mormintele lor.

  13. Nori Răspunde

    @Ghita la porku de Govor tremurici nu-i este rusine de nimeni nu i-ar muri multi inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.