Ultima actualizare: azi, 20:58
Pizzerie Ali Baba
Gastro

Ali Baba – pizzerie cu aspect de han, la preţuri acceptabile

Pizzerie Ali Baba

Pizzerie Ali Baba

Pizzeria Ali-Baba & Grill a fost testată pentru acest episod „Unde mâncăm?”. În timp ce ne gândim dacă să mai continuăm rubrica sau nu, în trecere prin pasajul Coposu, ne dăm seama că ne este cam foame. Aşa că am intrat în această pizzerie cu denumire orientală.
 
 

Înăuntru, mese din lemn masiv, la fel şi scaunele, care erau acoperite cu bucăţi de blană, probabil sintetică, legături de cepe şi ardei capia atârnate pe pereţi, o fântână decorativă (în care erau aruncaţi câțiva bănuţi), iar pe pereţi sunt aplicate pietre. Imaginea interioară te duce cu gândul la un han, însă fără mâncăruri specifice. Aici se oferă doar pizza şi câteva specialităţi tip fast food.
 

Observăm meniul şi vrem să vedem ce specialităţi sunt. Meniul, la fel ca cele mai multe obiecte, era format din două tăbliţe de lemn. Comandăm un platou Gyros şi specialitatea casei, Fantezia Ali Baba. De băut cerem o limonadă şi o apă minerală. Sperăm să nu fim nevoiţi să aşteptăm prea mult până ce vine mâncarea. Localul era aproape plin, atât înăuntru, cât şi pe terasă. De fapt, am observat de fiecare dată când treceam prin zonă, că sunt mulţi oameni la mese, aşadar trebuie să fie un local bun. Doar că pe terasă eşti în văzul tuturor trecătorilor, dar ştim că sunt destui sătmăreni cărora le place să se afişeze. Noi ne-am aşezat fix la ultima masă.
 

Se pare că sfeşnicul, un cuţit înfipt într-o bucată de lemn, atrage interesul unor persoane din local, o mamă cu un copil pozându-se cu acest obiect. Ne așteptam ca mâncarea să ne fie servită după ceva vreme, din cauza clienților numeroși, dar în 15 minute comanda ne apare pe masă.
 

Primim felurile comandate. Mâncarea, deşi nu e cea mai sănătoasă, avea un gust foarte bun, de fapt acesta este secretul mâncărurilor tip fast food. Platoul gyros: cartofi prăjiţi, carne gyros, mozzarella, salată de varză, roşii, morcovi şi sos tartar. Gustoase, nimic de reproşat.
Fantezie Ali Baba: cartofi pai, carne gyros, ciuperci şi mozzarella, făcute la cuptor.
 

Atmosfera din local a fost una relaxantă, chelnerul şi-a făcut bine treaba, mâncarea a fost bună, nu prea avem ce să comentăm din aceste puncte de vedere.

Singura senzaţie de disconfort a fost muzica. Mergea KISS FM, care se auzea cam tare, reclamele nu se mai terminau iar la un moment dat cineva transmitea în direct de la mare. Recunoaştem că nu ne-a interesat ce spunea tipul din Costineşti, dar nu puteai vorbi la telefon.
 

Designul interior ni s-a părut a fi un pic kitschos. Seamănă cu un han, sunt şi ulcele româneşti pe pereţi, iar mâncarea nu e specifică design-ului. Adică se serveşte pizza.
 

Oricum trecând peste toate, merită să gustaţi ceva aici iar preţurile nu sunt aşa de mari.
 

Nota finală a fost 33 lei: o apă minerală -3 lei, o limonadă – 4 lei, un platou gyros – 14 lei, fantezie Ali Baba – 12 lei.

Un comentariu

  1. Dan Răspunde

    Intrebarea mea e simpla. Vreau sa aflu numele unui tip care lucreaza acolo(e chelner). Site cineva ceva (orice) in legatura cu chestiunea asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Gastro
local, La Cismea
(Localul poliţiştilor de frontieră), La Cişmea – comanzi ce vrea chelneriţa!

A mai trecut o săptămână, și avem un nou episod al rubricii ”Unde mâncăm”. De data asta ne-am hotărât să...

Închide