Ultima actualizare: azi, 22:25

local, La Cismea
Gastro

(Localul poliţiştilor de frontieră), La Cişmea – comanzi ce vrea chelneriţa!

local, La Cismea

La Cismea

A mai trecut o săptămână, și avem un nou episod al rubricii ”Unde mâncăm”. De data asta ne-am hotărât să luăm masa la restaurantul poliţiştilor de frontieră, ”La cișmea”.

E după-amiază, trecut de ora 17,00, iar afară e plăcut. Însorit, dar nu cald. Ajungem în fața restaurantului și descoperim că are și o mică terasă. La cât de bună era vremea, preferăm să stăm afară, la aer. Nici nu ne așezăm bine la masă că ne și loveşte o stare de nesiguranţă, deoarece umbrela de deasupra noastră se mișca îngrozitor. Vântul mai sufla şi tot aşteptam să ne cadă umbrela în cap. (La cât şi-o doresc unii „patroni” s-o păţim… ne aşteptăm şi la asta).

Observăm că umbrela stătea proptită între clădire și gard. Terasa e mică, 4 mese lungi de lemn. Ne uităm mai atenți și ne dăm seama că suntem parcă într-un fost garaj, acum fără acoperiş. Din cele patru mese, una singură era ocupată de un domn ce lucra la un laptop.

După ce investigăm cu privirea mica terasă/garaj, apare o chelneriță care ne întreabă cu ce ne poate servi. Cu toții am presupus că meniul zilei (care de obicei costă 10,99 lei) nu-l mai au, așa că o întrebăm pe ea ce ne poate aduce de mâncare, mai ales că nu are de gând să ne ofere un meniu. Răspunsul este scurt, ne poate da pizza și mici. Doar atât? Chiar nu au nimic altceva de mâncare, nu ne poate pregăti orice altceva? Răspunsul ei este nu. Ba mai este o variantă: mici şi pizza. Spunem că am prefera altceva, şi după ce refuzăm a treia oară oferta ei parcă am mai avea şanse să şi primim.

Chelnerița se duce către domnul din spatele nostru (deducem că e proprietarul sau vreun şef), întrebându-l dacă poate servi altceva. Discuția dintre cei doi nu am auzit-o, dar la câteva minute, chelnerița reapare cu două meniuri. Unul îl ţine strâns la piept, iar din celălalt spicuieşte. Începe să citească ce ne poate pregăti. Cotlet la grătar, piept de pui la grătar, aripi, cașcaval pane, toate cu cartofi pai, cartofi steak. (De data aceasta am interzis caşcavaul pane, ca să nu fim acuzaţi de lispă de fantezie).

Meniurile nu le vedem, așa că suntem nevoiți să alegem ceva ce nici măcar nu știm cât costă. Începem să ne amuzăm, nu contează cât costă, că măcar avem ce scrie 🙂

Brusc, ne piere pofta de mâncare. Nu atât din cauza locației, cât a aspectului neîngrijit al chelneriței. Și chiar nu vrem să fim răutăcioși, dar unghiile erau rupte, una mai mică, alta mai mare, relativ murdare, iar tenul ne oferea o priveliște acneică supurând. Încercăm să nu o privim, dar imaginea ”craterelor” infectate nu ne iese din minte. Ori de câte ori spunea ceva, noi ne uitam în altă parte. Nu avem nimic de comentat față de comportament, doamna era promptă, amabilă, dar cu toate că ne concentrăm privirile pe masă, urechile pe detaliile ei din meniu, tot nu reușim să ne decidem la ceva din meniul ”vorbit”. Alegem în viteză totuși, nu de alta, dar riscăm să mai stăm mult și bine în compania chelneriței.

Așadar comanda: piept de pui la grătar cu legume, piept de pui la grătar cu cartofi steak, aripi de pui la grătar cu cartofi steak, trei salate asortate, două ape minerale și un nectar de pere. Rămânem singuri, iar colegul nostru speră, că poate nu ea ne gătește. Am comandat aripioare, dar nu ne-a zis cum vor fi: pane, la grătar, fierte? Vom vedea.

Terasa se umple de câțiva polițiști de frontieră, veniți și ei să mănânce ceva. Același meniu. De pe terasă auzim bătăile cărnii pentru grătar. Se lovea nu glumă.

Stăm cât stăm şi apare mâncarea: trei porţii frumoase de piept de pui la grătar. Îndrăznesc să o întreb pe doamnă dacă nu cumva am comandat aripioare. Se uită urât la mine şi spune că nu. Ce să mai zic? Mă bucur că mi-a adus altceva decât pizza şi mici.

 

Trecând peste toate celelalte aspecte, mâncarea a fost ok. Dar totuşi, vom ţine minte experienţa noastră acolo şi nicidecum gustul mâncării.
Pieptul a fost… la grătar. Cartofii erau cam expandaţi, dacă îi împungeai cu furculiţa se dezumflau.


Nota de plată:
3 porţii de piept de pui – 3×8 lei – 24 lei, 2 porţii cartofi steak 2×4 lei – 8 lei, o porţie de legume asortate – 5 lei, 2 sticle de apă plată – 2×2,5 – 5 lei şi un Prigat – 4 lei.

Total: 46 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.