Ultima actualizare: azi, 00:44
valer marian
Locale

Senatorul Valer Marian cere destituirea mai multor directori

valer marian

Valer Marian

Preşedintele PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, i-a solicitat public primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, să-i demită pe mai mulţi directori din subordinea Primăriei, spunând că îi va prezenta suficiente motive pentru care aceştia nu ar mai trebui păstraţi în funcţii.

Liderul social democrat a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că se impune demiterea de urgenţă a directorilor Apaserv, Transurban, Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale şi Administrarea Domeniului Public.

„Fac un apel către toţi primarii şi consilierii PSD şi USL, să încheiem cu festivismul, cu triumfalismul, cu petrecerile. Să trecem la treabă. să ne îndreptăm spre oameni, să încercăm să le rezolvăm problemele. În acest sens solicit de urgenţă primarului municipiului Satu Mare să demită de urgenţă, pentru management defectuos sau pentru fraude până la ordinul a zeci de miliarde, conducerile actuale ale SC  Apaserv SA Satu Mare, SC Transurban SA, Administraţia Domeniului Publice şi Direcţiei Finanţelor Locale. Dacă nu au dovezi suficiente, le stau oricând la dispoziţie atât cu aspecte de ordin managerial cât şi cu aspecte de ordin penal”, a declarat Valer Marian.

Totodată, senatorul sătmărean a cerut demisia mai multor şefi de instituţii deconcentrate pentru management defectuos şi alte nereguli. Printre aceştia se află Constantin Taloş – şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Gheorghe Avram – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Vasile Maxim – Şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Viorel Pintea – directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Corneliu Ceică – directorul Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Ioan Sabou – directorul Direcţiei Judeţene de Operaţiuni Vamale, Mihai Chiş – şeful Vămii Halmeu, Viorel Pribilean – Directorul Electrica Satu Mare, dar şi şefilor Serviciilor de Paşapoarte, Permise şi Antidrog.

Întrebat cum va reacţiona dacă primarul Dorel Coica nu va demite directorii amintiţi, acesta a răspuns: „Sunt convins că vor fi demişi mai repede decât vă imaginaţi. Până joi când mă întorc de la Bucureşti se va acţiona în acest sens”.

30 comentarii

 1. Maria Răspunde

  Peste tot sa fie oamenii lui Valer Marian, Coica, Stef, Govor si va fi totul pe maini bune, de profesionisti, de lichele de prima clasa.

 2. voda Răspunde

  ala de la ADP e liberal. de ce e si el pe lista senatorului?

 3. Leo Răspunde

  Se pare ca liberalul Voda Bozai a fost confundat cu ceva pedelist,fiind si in guvernarea Boc in fruntea ADP.
  Acest director este un om deosebit, discret, bine pregatit! Merita sa ramana director!
  Spre deosebire de directorul Bozai,city-managerul liberal,Babut Domuta Dan,un protejat de-al lui Stef,un amarat de vanzator de carpete si mochete este un neavenit in politica, face de rusinePNL Satu Mare, e arogant, nepregatit, un individ ce nu-si merita scaunul,domnule senator!

 4. Liberal Răspunde

  “Guvernarea” la nivel local a fost udemeristo-penelista, nu pedelista. Ceea ce nu are legatura cu profesionalismul lui Bozai. E un om deosebit care merita sa fie in administratie indiferent de cine guverneaza. Bravo lui.

 5. Leo Răspunde

  Cristi Voda Bozai e un jurist foarte bun, potrivit pentru aceasta functie.

 6. Horea Răspunde

  Nu va ajung functiile! Dati afara oameni competenti numai asa ca sa puneti oamenii vostri. Nu ajunge ca ati politizat tot! Cu ce-o gresit liberalul Bozai de-l vreti out,domnule senator?

 7. Observator Răspunde

  Mey postacii lui Bozai… Mai rasfirati , baieti, mai rasfirati… Omul e incompetent si slab pentru ca a participat la tot ce se intampla in piete (care arata ca acum 20 de ani).
  Poate a fost bun sa mearga la lipt afise, cu masina institutiei, nu?

 8. anonim Răspunde

  d-nule senator valer marian \sy.k,jgbvfc

 9. anonim Răspunde

  d-nule senator valer marian, cand doriti sa faceti ordine,, fa ordine primadata in ograda ta,, la aproxima ocazie cand esti in flacari, iti recomand sati faci cumparaturi din acel magazin special de pe str. CORVINILOR, unde se pot achizitiona diferite instrumente(scule) cu care isi poate satisface poftele fiecare cetatean aflat in flacari.CU STIMA SI RESPECT CETATENI CARE NU SE AFLA IN FLACARI.

 10. cetateanu de rand Răspunde

  cu ce drept cere demisia cuiva d-nul din imagine, el ii mai deosebit de acele persoane la care ii cere demisia.

 11. valorica Răspunde

  Sunteti complet dezinformat domnule senator! Domnul Bozai chiar s-a straduit sa faca multe si a si facut.Daca unii functionari publici (cu functii) ar fii pe jumatate cit domnul Bozai, sunt convins ca admijnistratia locala ar functiona mai bine si mai corect!Poate a-ti vrut sa va legati de un lingau apropiat unor pesedisti fostul director de la parcari!!!Neacsu, suna cunoscut?!?!?

 12. Satmarean Răspunde

  D-le senator, ]nainte de a-i cere d-lui Coica sa demita directorii din deconcentrate, cereti-i sa-si faca intai ordine si curatenie in ograda proprie mai apropiata, in aparatul propriu unde are o duzina de sefi de directii, servicii si birouri, care freaca menta pe floaster, baruri si cluburi, la intalniri de taina si de “afaceri” cu diferiti oameni de afaceri, eminente cenusii gen tov. Molnar,amanti, amante, pe salarii superumflate fata de salariile omologilor din tara, de doua decenii de pe vremea primului mandat a lui Anderco (printre cei amintiti este si el). Rezultatele activitatii acestor birocrati se poate vedea de-a lungul si de-a latul acestui oras, de pe dr. Careiului pana in Bercu Rosu, de pe Baritiu pana la aeroport:mizerie, strazi in stare jalnica, haos in urbanizarea orasului, zeci (poate sute) de constructii ilegale ridicate fara noima cu “acceptul” si cu protectia persoanelor care raspund de acest sector, trotuare si strazi in cartiere ca si in Stana, etc, etc, etc.

 13. anonim Răspunde

  Neacsu ii PSD-ist si vrea sa o traga la Bozai,ii cere ajutorul d-nului senatorul Valer Marian, pentru ca nu mai poate sa vanda tichete de parcare la negru cu 150 Ron bucata.Nu mai au toti sefuti de la PSD tichete de parcare ca pe vremea lui Neacsu.
  Neacsule esti ca Vasilica Danilet, ai fost revocat atunci dispari.

 14. cetateanu de rand Răspunde

  Le stau oricând la dispoziţie atât cu aspecte de ordin managerial cât şi cu aspecte de ordin penal”, a declarat Valer Marian. Marele ex procuror devenit la noapte Manager.

 15. sinner Răspunde

  valorică, nici mie nu-mi place ,,de che guevarra cu gușă,,dar bozai nue chiar ușă de biserică

 16. cetateanu de rand Răspunde

  sinner, tu vei fi noul director la ADP, si esti facut din usa de biserica.

 17. Agent Răspunde

  Cei care spun ca Neacsu vindea abonamente sunt penibli. Adevaratele motive pentru care a trebuit sa plece de la parcari se cunosc si se vor afla… Macar el nu a plecat capul si nu a lipit afise. Si daca dupa atata vreme il pomeniti ceva nu e in regula. Oare de ce?

 18. valorica Răspunde

  Domnul Neacsu nu vindea abonamente, doar le “coordona” distribuirea eficace!Dar domnule pacatos (sinner) nu doar atit a obladuit!!! Probabil cunoasteti mai multe detalii, fara a dori sa le spuneti! In rest a avut noroc sa se salveze de “expulzare”, dar cine stie…

 19. Agent Răspunde

  @valorica
  Vezi ca esti in sfera penalului. De IP tracking ai auzit? Banuielile sunt indreptate in alta parte. Cine stie, cunoaste…

 20. poica Răspunde

  pe talos sa-l lasati in functie pana pleaca gasca care a spart zeci de locuinte pe raza judetului fara sa-i p[rinda politia.oare de ce?nu stie nenea talos.da poate stie cum e cu tigarile de contrabanda si cu popa din micula.sau nu stie?hai ca poate-i spunem noi.

 21. ion roata Răspunde

  Am aflat deja că anul 2013 este un an al scumpirilor. În ce măsură va fi afectat fiecare cetățean?

  · Gazele pentru consumatorii casnici se vor scumpi în anul 2013 cu 10%.
  · Prețul la energia electrică a crescut deja de la 1 ianuarie cu 10%.
  · Accizele cresc, pentru că vor fi recalculate la un curs de schimb cu 5,2% mai mare față de anul 2012. Românii vor plăti mai mult pentru țigări, cafea și produsele alcoolice precum berea, vinurile, băuturile fermentate, produsele intermediare sau alcoolul etilic.
  · Accizele la motorină au crescut cu 4,55% începând cu 1 ianuarie 2013, de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă.
  · Acciza totală la țigarete va crește cu 3,27%, de la 79,19 euro la 81,78 euro/1.000 țigarete.
  · Nivelului accizelor pentru bere crește cu 10%, de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato.
  · Nivelul accizelor pentru berea realizată de micii producători creşte tot cu 10%, de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato.

  Este cert că majorările de prețuri la gaze, energie electrică, combustibili vor determina scumpiri în lanț pe întreaga piață. Pe lângă asta, la toate creșterile de prețuri de menționate anterior se adaugă alte majorări anunțate de guvernul Ponta, care împovărează cea mai mare parte dintre români:
  · Creșterea cu 16% a taxelor și impozitelor locale, ceea ce înseamnă mai mulți bani plătiți pentru clădiri, terenuri, mașini sau amenzi. Nu multe localități vor scăpa de aceste creșteri de taxe.
  · Noi taxe asupra companiilor din sectorul energetic: taxe speciale pentru distribuitorii și transportatorii de gaze, pentru exploatarea resurselor naturale și peveniturile suplimentare rezultate din dereglementarea preţului gazelor naturale.
  · Coplata în sănătate: pacienţii vor plăti la externarea din spital între 5 şi 10 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă.
  · Timbrul de mediu și creșterea tarifelor la RCA.

  Creșterile de prețuri vor fi dublate de impozite noi sau mărite:
  · A devenit obligatorie plata impozitului de 3% pe venit pentru micro-întreprinderi. Înseamnă că orice micro-întreprindere cu o rată a profitului mai mică de 18,75% are de plătit un impozit mai mare la stat. De pildă, dacă are o cifră de afaceri de 10.000 euro pe an și rata profitului menționată mai sus, nu îl afectează dacă plătește impozit pe profit sau pe venit, pentru că scoate din buzunar, în ambele cazuri, 300 de euro. Însă dacă rata profitului este mai mică, de 10% de exemplu, în loc să plătească impozitul pe profit de 160 de euro, cum ar fi putut să facă înainte, acum va avea de achitat tot 300 de euro.
  · Un crescător de animale va plăti anul acesta impozitul de 16%, pe care nu îl datora în 2012. În plus, va avea de achitat și contibuția de asigurări sociale de sănătate. La fel se întâmplă și în cazul silvicultorilor sau al piscicultorilor.
  · Se aplică impozit pe venit și CAS la diurnele încasate de toși angajații, pentru partea care depăşeşte limita a de 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.
  · Veniturilor considerate dividende sunt impozitate cu 16%.
  · Se aplică o cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii.

  Iar lista nu se sfârșește aici. USL a anunțat că are de gând să continue să aplice impozite:
  o Va impozita suplimentar bugetarii cu venituri de peste 4.500 lei pe lună.
  o Va crește impozitele pentru persoanele fizice care utilizează imobilele din proprietate pentru activităţi comerciale, revizuind modul de calcul al impozitelor pe proprietate.

  Anul trecut pe vremea aceasta guvernul Ponta se declara împotriva oricăror creșteri de taxe și impozite, atacând guvernarea PDL de atunci de „abuzuri” împotriva populației. Astăzi, propune românilor un buget care trage după el 20 de taxe și impozite noi sau majorate – depășind orice performanță de acest gen din oricare din anii din timpul crizei.

 22. agent secret :) Răspunde

  Agentii secreti care arunca cu cuvinte asa de usor ca “IP tracking” … astea is prostii. Iar de intrebat nu IP-ul trebuie intrebat ci oamenii care au implicati sau nu!!! ce tot fugim dupa Ip-uri?!?!?Ca doar este pe cine intreba… 😉
  In primul rind domnul senator trebuie sa ne explice public care sunt motivele pentru care solicita demiteri. pe ce baza, cu ce drept, ca aia e groasa, nu ca isi da cu parerea un anonim pe bloguri sau site-uri! E important ce se spune public de catre un senator al puterii!!!!!Agentule…

 23. agent secret :) Răspunde

  iar daca tot aveti treaba cu penalul, daca cititi mai atent modul de exprimare si punctuatia… nu are nici o treaba…

 24. astax Răspunde

  la noi e la moda , Hotu striga Hotu !
  Valery e de 25 de ani in conducerea judetului !
  Dati demisia odata !!! lasa-ne , lasa-ne !!!!

 25. Lia Răspunde

  Nu se satura de functii “ciuma rosie”? Ce imbatranita era ex-deputata Mihaela Rusu la 24.01.2013!

 26. Lia Răspunde

  intrebari pentru valer marian:
  1 ce s-a intamplat cu cele 500 miliarde datorii la buget ale amicului govor?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

  asta nu este tot.

 27. Anonim Răspunde

  Domnule senator, sunteti de rasul curcilor. Mai intai cereti unor institutii sa actioneze intr-o directie. Apoi le cereti capul conducatorilor. Apoi vreti sa faceti interpelari. Am uitat eu sau partidul pe care il reprezentati (fara onoare) in teritoriu este la putere. Actionati de parca ati fi in opozitie. Probabil nu va mai baga nimeni in seama. Scrisoarea adresata domnului Prim ministru al Romaniei care este de altfel un om deosebit a constituit taierea cracanului pe care va leganati de multa vreme ca un saltimbac ce sunteti. Va vad deja in cazanul cu zmoala cum incercati sa va ridicati orecaind de dreptatea santajista pe care o fluturati ca un prezervativ gaurit. Pe cine trebuie sa recompensati pentru informatiile primite din interiorul institutiilor vizate ? Pe unul cu nume de domnitor ? Pe un altul al carui nume suna precum vechiul vecin de la resarit. Domnule senator, cu dreptatea in gura gata sa o vomitati si cu sabia santajului in mana dreapta ciunga precum mintea scurta. Sunteti un rau imens pentru judetul Satu Mare. Nu meritati un aseemenea partid precum Partidul Social Democrat. Il intintai doar. Apucaturile dumneavoastra sunt mai degraba basesciene. Sunteti un Ceghevara ipocrit si perfid. RUSINE !!! Imi pare rau ca v-am votat !!

 28. Rusu Vlad Răspunde

  Domnule senator,sunteti de rasul curcilor. Mai intai cereti unor institutii sa actioneze intr-o directie. Apoi le cereti capul conducatorilor. Apoi vreti sa faceti interpelari. Am uitat eu sau partidul pe care il reprezentati (fara onoare) in teritoriu este la putere. Actionati de parca ati fi in opozitie. Probabil nu va mai baga nimeni in seama. Scrisoarea adresata domnului Prim ministru al Romaniei care este de altfel un om deosebit a constituit taierea cracanului pe care va leganati de multa vreme ca un saltimbac ce sunteti. Va vad deja in cazanul cu zmoala cum incercati sa va ridicati orecaind de dreptatea santajista pe care o fluturati ca un prezervativ gaurit. Pe cine trebuie sa recompensati pentru informatiile primite din interiorul institutiilor vizate ? Pe unul cu nume de domnitor ? Pe un altul al carui nume suna precum vechiul vecin de la resarit. Domnule senator, cu dreptatea in gura gata sa o vomitati si cu sabia santajului in mana dreapta ciunga precum mintea scurta. Sunteti un rau imens pentru judetul Satu Mare. Nu meritati un aseemenea partid precum Partidul Social Democrat. Il intintai doar. Apucaturile dumneavoastra sunt mai degraba basesciene. Sunteti un Ceghevara ipocrit si perfid. RUSINE !!! Imi pare rau ca v-am votat !!

 29. un fost coleg Răspunde

  bozai voda(in loboda)a terminat un liceu de la coada vacii,dar si-a facut licenta cu plasele carate de tac-su din rpu la 2 ani dupa terminarea cur surilor de noapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.