Ultima actualizare: azi, 15:55

pacanele
Locale

Poliţiştii au controlat peste 250 de firme de jocuri de noroc din Satu Mare

pacaneleLa nivel naţional se desfăşoară, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, o amplă acţiune de identificare şi sancţionare a ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc.

Şi la Satu Mare poliţiştii sunt implicaţi în aceste acţiuni, până în prezent fiind verificate peste 260 de societăţi comerciale sau puncte de lucru în care se organizau jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 64 de aparate.

Poliţiştii au constatat comiterea a 10 infracţiuni şi a 23 de contravenţii în acest domeniu.

La acţiunea de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, participă peste 100 de poliţişti sătmăreni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului de Investigaţii Criminale. De asemenea, pentru coordonarea activităţilor s-au deplasat, la inspectoratele judeţene de poliţie, ofiţeri din cadrul I.G.P.R..

Acţiunea urmăreşte identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip “slot machine”, identificarea şi verificarea tuturor agenţilor economici neautorizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor/spaţiilor în care aceştia desfăşoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comerciale respectă prevederile legale referitoare la condiţiile de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi cele privind mărcile.

Până în prezent, poliţiştii au verificat 262 de săli/spaţii în care se desfăşoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 64 de aparate de jocuri în vederea efectuării cercetărilor şi prezentării documentelor justificative. De asemenea, au fost constatate 23 de contravenţii prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat comiterea a 10 infracţiuni, fapte  prevăzute de O.U.G. nr. 77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi de Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. În spaţiile verificate de poliţişti au fost găsite aparate de joc tip “slot machine”, fără serii de identificare, pentru care nu au putut fi prezentate autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc, în consecinţă, pe numele administratorilor societăţilor comerciale fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Asemenea acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc vor continua la Satu Mare.

 Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.