Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

”Târgul educației” de Grand Mall s-a bucurat de succes în rândul elevilor

targul educatiei (25)Sute de elevi au fost prezenți la ”Târgul educației”, desfășurat astăzi la Grand Mall pentru a se familiariza cu ofertele liceelor și școlilor profesionale din județ. La deschidere au fost prezenți subprefectul Cristian Sasu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Marcel Marușca, inspectorul școlar general, Mariana Roman, etc.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar al Județului Satu Mare, pentru a oferi unităților școlare de nivel liceal din județ, oportunitatea prezentării ofertei educaționale pentru anul școlar 2013-2014, elevilor claselor a VIII-a și a IX-a, părinților acestora, precum și cadrelor didactice implicate în orientarea și consilierea elevilor în vederea continuării studiilor în învățământul liceal sau profesional.

”Târgul educației” face parte din campania de orientare vocaţională a elevilor “Îmi construiesc viitorul!”, care se desfășoară în perioada 8-31 mai 2013, fiind programată o serie de activităţi specifice pentru elevii claselor V-XII.

Inspectorul școlar general, Marian Roman, a declarat că la acest târg sunt 30 de standuri, fiind prezente toate liceele și școlile profesionale din județ. Elevii prezenți la eveniment au avut astfel șansa să cunoască oferta educațională direct de la reprezentanții unităților de învățământ.

Roman a precizat că oferta educațională pentru anul școlar 2013-2014 cuprinde 118 clase de a IX-a, la nivelul județului, fiind cuprinși 3304 elevi.

Subprefectul Cristian Sasu a declarat că este nevoie de o apropiere a relației dintre școală, profesori, elevi, aceștia din urmă având nevoie de o consiliere în alegerea unui liceu și profil potrivite pentru fiecare.

”Târgul educației” este deschis astăzi între orele 11:00-19:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.