Ultima actualizare: ieri, 19:59
Andreea Paul, deputat PDL
Locale

Andreea PAUL: PDL a semănat, USL vrea să culeagă! Investițiile Draxlmaier în Satu Mare sunt transformate în dividende politice de către USL

Andreea Paul, deputat PDLPentru a-și masca incompetența, reprezentanții USL înceacă încă o dată să-și însușească fraudulos meritele guvernelor anterioare. Rușinos! Investițiile anunțate de Draxlmaier în Satu Mare reprezintă rezultatul negocierilor directe purtate de Guvernul PDL cu compania germană pentru acordarea unui ajutor de stat de peste 10 milioane euro.

Marele producător de componente auto va investi circa 30 de milioane de euro la Satu Mare pentru fabricarea unor componente Mercedes-Benz. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, încearcă să își asume meritele pentru această investiție spunând că primăria municipiului Satu Mare a sprijinit compania germană pentru a deschide noua unitate de producție. Nimic mai fals! Tot ce a făcut primăria a fost reconstrucția drumului de acces către uzina companiei din Satu Mare, proiect finanțat din sursele FNDR.

Decizia Draxlmaier de a investi în Satu Mare a fost luată ca urmare a negocierilor directe purtate de companie cu Guvernul Boc în data de 3 noiembrie 2011 și cu Guvernul Ungureanu în data de 21 martie 2012. Am participat, în calitate de consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru, la toate discuțiile cu reprezentanții companiei germane. În urma acelor întâlniri s-a stabilit ca Draxlmaier să beneficieze de „Schema de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile”, tocmai în scopul sporirii investițiilor străine făcute în România pentru creșterea capacităților de producție și majorarea numărului de angajați. Acordul de finanțare a fost emis în data de 5 aprilie 2012, în timpul guvernării PDL, iar valoarea ajutorului de stat aprobat a fost de 10,22 mil. euro.

Obligația celor de la Draxlmaier pentru a primi această finanțare era o investiție de 31,7 mil. euro pentru crearea a 989 noi locuri de muncă. Adică exact ceea ce se întâmplă acum. Acesta este adevărul! PDL a semănat, USL vrea să culeagă!

În timpul anilor grei de criză economică, Guvernul PDL a sprijinit 22 de proiecte mari de investiții și crearea a peste 6.000 de noi locuri de muncă acordând ajutoare de stat de peste 270 milioane euro din 2009 până în luna mai 2012. Este vorba de: Delphi Diesel Systems, Automobile DACIA, Premium Aerotec, LUFKIN Industries, REMAR, Toro, Rombat, Styria Arcuri, Gral Medical, Honeywell, Altius International, Cord Romania, IPORO, Contitech, Aplast Glass, Romcab, Makita EU, Clinica Polisano, Bosch Rexroth, Draxlmaier și My Plast Investments.

 Câte investiții mari a atras USL de când e la guvernare în România?

 

Andreea Paul

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

5 comentarii

 1. bixad 2 Răspunde

  Moima asta sa mearga in Bobota

  • KJ89 Răspunde

   Ar trebui sa mergi tu la osenii tai din Franta si Anglia sa stati capra strainilor. Prostimea si mandria e mare in Tara Oasului, nu va duce capul sa nu votati comunistii din USL! Voi sunteti cu o treapta mai jos decat restul satmarenilor romani si a maghiarilor!

 2. nimicul USL-ist Răspunde

  macar PDL a facut ceva pt Satu Mare. astia de acum nu fac absolut nimic…

 3. Andrei Răspunde

  Doamna are perfecta dreptate si argumentele sunt intemeiate: USL nu are nici un rezultat notabil din Iunie 2012. Nici in oraș, nici in județ in afara miliardelor pentru distracție.

 4. Liliana Răspunde

  Tanara si acra! Pacat! Ar trebui sa faca altfel de politica dar nu poate! Nu numai ea, ci intreaga clasa politica in frunte cu mult asteptatul “tineret”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
permis libera trecere
Privilegii pentru consilierii judeţeni, de Ziua Judeţului Satu Mare

Privilegii pentru consilierii judeţeni. Conducerea Consiliului Judeţean le-a oferit astăzi consilierilor judeţeni permise de liberă trecere VIP, pentru a avea...

Închide