Ultima actualizare: ieri, 22:40
Adapost caini Free Life Satu Mare
Locale

Elevi din şapte ţări în vizită la adăpostul de câini din Satu Mare

adapost caini Freelifee, copii Comenius (176)Adăpostul de câini Free Life Satu Mare a primit în vizită, astăzi, elevi din şapte ţări, Polonia, Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Turcia şi România, prezenţi în Satu Mare în cadrul unui proiect “Comenius – Take nothing than photos, leave nothing than footprints, kill nothing than time” – “Ia doar fotografiile, lasă doar urme de paşi, ucide doar timpul”.

Copiii însoţiţi de profesorii lor au intrat pe poarta adăpostului, moment în care cei 200 de câini, s-au urcat pe cuşti şi garduri, surprinşi şi curioşi de o vizită atât de numeroasă. Grupul a fost întâmpinat de voluntarii Free Life care le-au pregătit tuturor oaspeţilor câte un cadou. În punguţa fiecărui copil se găsea mâncare uscată pentru câini, pentru a fi oferită animalelor de la adăpost. Entuziasmaţi, copiii şi profesorii au năvălit spre cuşti, clipe în care voluntarii Free Life au spus povestea fiecărui câine ajuns în adăpost. Majoritatea câinilor au fost culeşi de pe străzile oraşului, abandonaţi de oameni. Voluntarii le-au explicat copiilor programul de sterilizare a câinilor, crotalierea lor, fapt ce va duce la împuţinarea acestora pe străzile oraşului.

Emoţionant a fost momentul în care o fetiţă din grupul elevilor din Satu Mare şi-a reîntâlnit câinele pe care îl pierduse. Fetiţa încântată de reîntâlnire, şi-a sunat mama care i-a dat aprobarea de a aduce câinele acasă.

După vizita la toate cuştile din adăpost, copiii au avut parte de o surpriză. Au fost pregătiţi câţiva puiuţi de câine, cu eşarfe la gât care aşteptau să fie botezaţi de copii. Grupul de copii s-a împărţit pe ţări şi fiecare şi-a ales câte un căţeluş pe care l-au botezat şi au spus câte o poveste imaginară despre ce va ajunge micul animal. Ţara, numele câinelui, un desen şi povestea lor au fost afişate pe un panou, pe care l-au prezentat voluntarilor de la Free Life.

Echipa de copii din România a botezat-o pe micuţa căţeluşă Sasha, despre care a scris: „Sasha – de la micuţa înfometată la marea eroină. Un om pe munte, Sasha intervine, un om în primejdie, Sasha sare-n ajutor, o pisică pierdută, Sasha o îndrumă”.

Copiii din Germania şi-au botezat căţelul Karl, cei din Italia, Sweety, elevii din Polonia l-au denumit pe micuţ, Hope, cei din Turcia, Karabos şi copiii din Bulgaria l-au numit Valentin. După botez, a fost votat câinele grupului, micuţa Sasha luând cele mai multe voturi de la copii. La final, au făcut o întrecere între micii căţeluşi, competiţie la care a câştigat tot căţeluşa Sasha, demonstrându-le copiilor fericiţi de acest moment că merită să fie aleasă câinele grupului.

Atmosfera de încântare, entuziasmul copiilor, relaţia caldă dintre om şi câine au demonstrat că acţiunea a avut succes în rândul copiilor, profesorii mulţumind voluntarilor de la Free Life Satu Mare pentru surprizele făcute.

22 comentarii

 1. Inezz Gaspar Răspunde

  🙂

 2. Inezz Gaspar Răspunde

  🙂

 3. Lantoș Daniel Răspunde

  🙂 Frumos adăpost aveți 🙂

 4. Lantoș Daniel Răspunde

  🙂 Frumos adăpost aveți 🙂

  • Ursu George Răspunde

   Domnule Lanțos, sper din tot sufletul să nu îți greșesc numele deși poate meriți acest lucru…am ajuns din hazard pe acest profil fals de frustrat involuat… Te rog să îți dai foc și dacă tot ai un plan de discreditare a românilor te rog din suflet să o faci cu stil… respectând normele de formulare și respect(discreditarea e reusita atunci cand stii cum sa o faci)… în rest sunt sigur că dacă se schimbă percepția socială în România nu vei face nimic cu viața ta, deci îți urez viata plină în nimicnicie plăcută și să fii sănătos^ă

 5. Iank Marta Răspunde

  300 de caini avem…dar nu conteaza… 😀 Bine ca am reusit sa facem pe copii (si pe caini) fericiti! Felicitari echipa Free Life!!!!!!

 6. Nicoleta Lontos Răspunde

  ….plang de fericire, pentru fericirea catelasilor minunati ..:)

 7. Nicoleta Lontos Răspunde

  ….plang de fericire, pentru fericirea catelasilor minunati ..:)

 8. Iank Marta Răspunde

  Pe langa mancare in pungi, mai era un CD cu pozele cainilor din adapost si un pliant in limba engleza.

 9. Iank Marta Răspunde

  Felicitari pentru articol!

 10. Marti Răspunde

  Pe langa mancare, in pungi mai era un CD cu pozele cainilor din adapost si un pliant in limba engleza.

  Felicitari pentru articol!!!

 11. daniel Răspunde

  Ce va mai laudati?!Altceva inafara de poze si laude stiti sa faceti?Ca de cate ori v-am sunat la telefon nu araspuns nimeni.

  • iank Marta Răspunde

   Da pe cine ati sunat? ca din pacate nu tote lumea raspunde…..prin mail pot sa va trimit nr-e de telefon…..

 12. rosacanina Răspunde

  Da’bani ati strans?Sau se ocupa alti voluntari de asta?

 13. Simona Răspunde

  S-a vazut ca satmarenii sint iubitori de animale.

 14. profesorul Răspunde

  Felicitari cadrelor didactice si voluntarilor Free Life care au organizat acest eveniment.E o mandrie pentru orasul nostru asa o actiune.

 15. un parinte Răspunde

  Copilul meu a povestit cu mult entuziasm ce a vazut la acest adapost.S-a jucat cu cainii,a participat la concurs,a cantat,s-a simtit foarte [email protected] cei care pocnesc o fac din rautate asa ca nu-i nicio paguba.Mii de multumiri doamnei prof.Sorana Bojuc si doamnei inv. Rodica Corondan pentru aceasta frumoasa activitate.Copii va iubesc !!! ( programul cu cainii si discoteca le-au placut cel mai mult:) )

  • rosacanina Răspunde

   Draga”parinte”,aici nu e vorba de profesorii si elevii care au fost la adapost,ci de cu totul si cu totul altceva.Profesorii si elevii au toata stima mea!

 16. Alexandra Szabo Răspunde

  buna eu sunt o fetita de 12 ani sin satu mare.ma cheama pietrar alexandra locuiesc pe strada petru bran nr 21.problema mea este ca sunt foarte nefericita ca nu am un catelus.vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu problema asta.puteti sa ma sunati la nr de telefon 0787804103.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Lumea animalelor
APM Satu Mare demarează o nouă campanie de combatere a ambrosiei

Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare începe sâmbătă, 8 iunie, o nouă acţiune pentru combaterea ambrosiei, o plantă  invazivă ce...

Închide