Ultima actualizare: azi, 16:14
Locale

Tehnic Asist modernizează 10 km din DJ194, pentru 16 milioane lei

asfaltare-drumuriSocietatea Tehnic Asist din Botoşani va efectua lucrarea de modernizare a DJ 194 Moftinu Mare-Ghilvaci-Terebeşti, pe o porţiune de 10 km, ce va facilita accesul spre depozitul ecologic de deşeuri, valoarea contractului fiind de 16.431.778 lei.

Obiectul contractului “Modernizare drum ocolire zona de sud DJ194 Satu Mare” este următorul: „Se vor realiza lucrările de modernizare a drumului de acces DJ194, pe o lungime totală de 10,4 km prin ranfosarea sistemului rutier existent pentru 2 benzi de circulaţie, asigurarea unui sistem eficient de colectare şi evacuare a apelor, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de siguranţa circulaţiei în zonele care prezintă risc în desfăşurarea traficului prin montarea de parapeţi şi indicatoare rutiere”.

La licitaţia organizată au depus oferte cinci societăţi, fiind desemnată câştigătoare firma Tehnic Asist care a depus „oferta cea mai avantajoasă d.p.d.v. economic”.

Contractul a fost semnat recent de către preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, termenul de realizare fiind de 10 luni.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional şi a fost câştigat de Consiliul Judeţean la începutul anului 2011.

8 comentarii

 1. haha Răspunde

  A-ti vazut domn primar, ca se poate? De ce Cj poate sa atraga fonduri europene, iar Primaria nu?
  Alocarea fondurilor necesare repararii drumului spre Satmarel a fost respinsa de catre consiliul local, cu toate ca cei 10 km ar fi costat 8 mil lei(cu tot cu spagile adiacente), de catre udmerei si restul ipocritilor.
  Iar acum, acest drum spre groapa de gunoi costa dublu, doar sunt fonduri europene. Unde esti tu Maskulic Csaba,catelus turbat, sa respingi proiectul cum ai facut cu celelalte “neprioritare“

 2. griga Răspunde

  10% la govor

 3. p.s.d Răspunde

  EXCLUSIV Mircică-gură-spartă l-a dat în gât pe Dragnea-mână-lungă Featured

  EXCLUSIV Mircică-gură-spartă l-a dat în gât pe Dragnea-mână-lungă

  Senatorul Valer Marian a formulat un autodenunţ penal către Direcţia Naţională Anticorupţie referitor la implicarea infracţională a vicepremierului Liviu Dragnea (actualmente preşedinte executiv al PSD, anul trecut secretar general al acestui partid) în organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iunie 2012. Autodenunţul de bazează în parte pe informaţii furnizate în gura mare de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, precum şi de preşedintele CJ Adrian Ştef. Redăm conţinutul integral al autodenunţului.

  “Subsemnatul Marian Valer, cu domiciliul în Satu Mare, str. Mircea cel Bătrân, bl.C96, ap.19, CNP 1600802124052, senator ales în circumscripţia electorală nr.32, Satu Mare, Colegiul nr.1, telefon 0734339104, în temeiul dispoziţiilor art.223 din Codul de Procedură Penală, depun prezentul

  (AUTO)DENUNŢ PENAL

  referitor la implicarea numitului Dragnea Liviu Vasile, preşedintele executiv al PSD şi vicepremier al Guvernului României, în organizarea şi desfaşurarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 29 iulie 2012, sub aspectul infracţiunilor de instigare la fals intelectual şi uz de fals, prev. şi ped. de art. 25 rap. la art. 290 şi la art. 291 din Codul Penal, cu aplic. art. 33 lit. a din Codul Penal, pentru următoarele motive:

  Întâlnire secretoasă la Oradea

  În data de 22 iulie 2012, zi de duminică, între orele 9-10, am fost sunat pe telefonul mobil de către numitul Dragnea Liviu Vasile, pe atunci secretar general al PSD, care mi-a transmis să mă prezint, în calitate de preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD, în ziua respectivă, orele 14, la o întâlnire la hotelul Dacia Continental din Oradea, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Govor Mircea Vasile, şi cu primarul municipiului Satu Mare, Coica Dorel Costel. Mi s-a precizat doar că întalnirea priveşte organizarea referendumului din 29 iulie şi că la aceasta vor participa liderii PSD din zona de Vest a României. Întrucât primarul Coica Dorel Costel nu se afla în localitate, am plecat la Oradea împreună cu vicepreşedintele Govor Mircea Vasile.

  Fraudare pusă la cale lângă toaletă

  Secretarul general Dragnea Liviu a sosit la Oradea cu un elicopter, iar întâlnirea a avut loc într-o sală de protocol a restaurantului hotelului Dacia Continental. La această întâlnire, alături de subsemnatul şi numitul Govor Mircea Vasile, au fost prezenţi preşedinţii organizaţiilor judeţene PSD Bihor (Mang Ioan), Arad (Căprar Dorel) şi Timiş (Bojin Titu), care erau însoţiţi de 1-2 reprezentanţi ai organizaţiilor respective. Participanţii am servit masa în sala de protocol, unde s-au purtat discuţii de ordin general, iar la un moment dat secretarul general Dragnea ne-a spus să lăsăm telefoanele în sala respectivă şi am ieşit pe un hol, lângă o toaletă, unde susnumitul ne-a spus că, pentru a realiza în duminica urmatoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus 1, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală. Secretarul general Dragnea ne-a precizat că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar trebuie îndeplinite condiţiile formale, în primul rând cvorumul de participare la referendum. Am înteles că secretarul general Dragnea a mai avut în ziua respectivă astfel de întâlniri la Cluj-Napoca şi la Sibiu.

  Liberalii dublează potul

  În ziua următoare am aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef Mihai Adrian, vicepreşedinte judeţean al PNL, că şi liderii judeţeni ai PNL din zonă au avut o întâlnire la Cluj-Napoca, la care a participat secretarul general al PNL, Stroe Radu, care le-a solicitat ca, pentu realizarea cvorumului de participare la referendum, să aranjeze cu presedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală, la orele stabilite. Conştientizînd, pe de o parte, că dacă se urmează asemenea directive se intră sub incidenţa legii penale, iar pe de altă parte, că organizarea este haotică şi contradictorie, având în vedere cifrele diferite de raportare anunţate de PSD şi PNL, am decis să nu mă implic într-o astfel de operaţiune frauduloasă, consultîndu-mă în acest sens şi cu alţi reprezentanţi judeţeni ai PSD, care mi-au împărtăşit punctul de vedere.

  Sponsorizare la negru de două miliarde

  Numitul Govor Mircea Vasile, care se afla în relaţii mai apropiate cu secretarul general Dragnea, a fost însă de acord cu directiva acestuia şi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştef Mihai Adrian, şi cu cumnatul acestuia Silaghi Ovidiu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL şi ministrul Transporturilor în perioada respectivă, au căutat să transpună în practică directiva USL. Ulterior, numitul Govor Mircea Vasile a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (două miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judeţean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi.

  Deturnare de pe Aeroportul Baia Mare pe Aeroportul Satu Mare

  Mentionez că în perioada respectivă secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numiţii Silaghi Ovidiu, Ştef Mihai Adrian şi Govor Mircea Vasile să fie transferată, prin hotărâre de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocată pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmând ca lucrările aferente să fie atribuite unor firme clientelare.

  Trafic de influenţă pentru apă şi canalizare

  În acelaşi registru, arăt că în a doua parte a anului trecut, secretarul general Dragnea a exercitat, în mod direct sau prin intermediul numitului Govor Mircea Vasile, presiuni asupra primarului municipiului Satu Mare, Coica Dorel Costel, pentru a atribui firmei 3T Construct Piatra Neamţ, cu punct de lucru în Alexandria, controlată de un om de casă a lui Dragnea (pe atunci şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman) o lucrare în valoare de 7 milioane euro din cadrul Programului ISPA pentru apă şi canalizare în municipiul Satu Mare, în valoare totală de 108 milioane de euro. Primarul Coica nu s-a conformat, licitaţia fiind câstigată de o altă firmă, dar SC 3T Construct a formulat contestaţie, care a fost admisă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Numitul Govor Mircea Vasile a afirmat că soluţionarea favorabilă a contestaţiei ar fi fost aranjată de către Dragnea la CNSC. Primăria municipiului Satu Mare a atacat însă la Curtea de Apel Oradea decizia CNSC. Pentru acest “afront”, secretarul general Dragnea l-a ameninţat pe primarul Coica cu ocazia unei vizite efectuate la Satu Mare în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi a refuzat să-l primească în audienţă, în calitate de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, la începutul lunii februarie 2013, respectiv a doua zi după aniversarea a doi ani de la înfiinţarea USL.

  Răsplată pentru Govor

  Volubil şi lăudăros din fire, vicepreşedintele Govor Mircea Vasile a afirmat că s-a întâlnit de mai multe ori cu omul de casă al lui Dragnea la Satu Mare, atât pentru a rezolva câştigarea licitaţiei pentru lucrarea de apă şi canalizare de către SC 3T Construct, cât şi pentru a pune la cale alte afaceri, respectiv efectuarea unor lucrări de asfaltare în ţară de către SC Tehnic Asist SRL Botoşani, împreună cu SC Teldrum SRL Alexandria (constituită în urma privatizării societăţii de construcţii-drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman), despre care se ştie că este controlată şi favorizată de Dragnea Liviu. Pentru obedienţa manifestată, Dragnea l-a promovat pe numitul Govor Mircea Vasile în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD.

  Motivarea morală a autodenunţului

  PS: La întrunirea USL de la Murighiol (judeţul Tulcea) din septembrie 2012, preşedintele PSD, Victor Ponta, ne-a solicitat preşedinţilor de organizaţii judeţene PSD să ne solidarizăm cu secretarul general Liviu Dragnea şi să completăm fiecare un (auto)denunţ către DNA, fiindu-ne înmanat un formular tipizat în acest sens. Subsemnatul nu am completat formularul întrucat nu am putut să mă asociez cu fărădelegea. Dupa un an de guvernare USL, am constatat ca Liviu Dragnea se încadrează în arhetipul de politician demagog, rapace, corupt, nefast şi demonic, pe care l-a întruchipat cu succes preşedintele Traian Băsescu, cu care are, de altfel, aceleaşi rădăcini politice în PD. Pentru aceste motive, consider că am datoria morală să formulez prezentul (auto)denunţ. Trăiesc speranţa că se vor solidariza cu acest (auto)denunţ şi alţi lideri naţionali şi judeţeni ai PSD”.

 4. Vasile Răspunde

  Marele homosexual valerica puta mica si-a facut autodenunt,dar homosexual fara coloana si excroc,cand iti faci autodenunt ptr banii luati de la directorii de deconcentrate si ptr apartamentul pe care ti lai insusit pe sestache,atunci mai stam de vorba si sa nu uiti de banii luati de la Mihai Crisan (Mihaiu Salvinii) si Lescaci si altii,dar vom reveni cu multe si cornute cum iti place sa scrii.Daca vrei dreptate pana la capat sa fii si drept pana la capat.In momentul in care vei recunoaste toti banii primiti o sa dai dovada ca esti cum pretinzi adica corect,dar pana atunci ramai o scursura a satmarului si un homosexual ratat.
  Fara respect fata de tine Vasile Ghertan

  • nutu Răspunde

   Pulica franaru,asta mic cu aia mica, cum ziceti voi ,v-a tras-o!Toate televiziunile nationale ridica imnuri de slava administratiei satmarene.
   Ati cautat ,ati gasit.Dar va scoate G.N.V din rahat!
   Sincere pareri de rau pentru unii membri ai p.s.d care continua sa creada in partid.
   Ati avut ocazia sa va curatati,de pacatosi.Ati ales ce v-a fost impus!Firesc asteptati cresterea numarului de membride partid.Poate dupa trecerea D.N.A prin zona.

 5. Works for me Răspunde

  Si uite asa incet,incet o sa va duceti dracu cu totii Valericii,Govoreii si restu cacanarilor.

 6. Fidelia Răspunde

  BRAVO VALER MARIAN! In curand va suna ceasul MAFIEI Govor-Dragnea-etc!

 7. ionel Răspunde

  Bravo marian valer simti mirosul de boscheti si acum dai din copite ca si un cal muribund….:))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tinerii liberali au organizat un simpozion despre arta discursului

Miercuri, 10 iulie la muzeul de Artă din Satu Mare a avut loc simpozionul „Discursul politic între pragmatism şi forţă...

Închide