Ultima actualizare: azi, 18:05
Locale

Tinerii liberali au organizat un simpozion despre arta discursului

seminar pnl(2)Miercuri, 10 iulie la muzeul de Artă din Satu Mare a avut loc simpozionul „Discursul politic între pragmatism şi forţă de expresie” organizat de Organizaţia Municipală de Tineret a PNL Satu Mare în colaborare cu Clubul Studenţesc Liberal.

Au conferenţiat: Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Acad. dr. Virgil Enătescu, dr. Claudiu Porumbăceanu, drd. Felician Pop.

Tema simpozionului a fost extrem de incitantă, iar vorbitorii au împărtăşit din experienţele lor directe privind tehnicile discursive subliniind necesitatea reconsiderării poziţiei politicianului din lumea de astăzi precum şi flexibilitatea şi adecvarea de care trebuie să dea dovadă în permanenţă acesta.

Preşedintele Adrian Ştef a subliniat importanţa sincerităţii discursului. Pentru a avea succes un politician trebuie să spună în permanenţă adevărul, să nu facă promisiuni fără acoperire, să aibă o adresare clară şi naturală.

Felician Pop a prezentat câteva din regulile de bază ale discursului, dar şi a prezenţei politicianului a modului de abordare a problematicii, dar şi cea a vestimentaţiei.

Dr. Claudiu Porumbăceanu a vorbit despre necesitatea educării unei noi clase politice care să fie mai fidelă unei linii doctrinare şi care să aibă capacitatea de a oferi soluţii viabile la problemele societăţii.

Acad. dr. Virfil Enătescu a ţinut la rândul său un expozeu strălucit privind evoluţia discursului de-a lungul vremii. Subliniind importanţa unei culturi temeinice în construirea unui discurs eficient.

seminar pnl(1)

Iniţiatorul şi moderatorul acestui eveniment a fost Robert Laszlo, preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret a PNL Satu Mare cu sprijinul lui George Negrea preşedintele Clubului Studenţesc Satu Mare.

Manifestarea s-a bucurat de o largă audienţă, precum şi de un interes maxim din partea celor prezenţi.

Pe viitor cele două organizaţii de tineret liberale îşi propun să organizeze şi alte manifestări de acest gen pe diferite teme de interes politic general. 

 

20 comentarii

 1. Cititor Răspunde

  Felicitari! tinerilor liberali!

  • Satmarean Răspunde

   Sunt extraordinari tinereii liberali satmareni! Cat de cuminti au stat! Ce multi au fost! Cata frunza si iarba!
   Stef, cand n-are cui vorbi, face oatare reuniune,sa-si etaleze veleitatile de orator,dorind, astfel, sa infirme faptul ca este in fruntea judetului pe merit, fara ajutorul cumnatului, recomandat de studiile profunde, de Educatie,Fizica si Sport.

 2. satmarean Răspunde

  Cum? Sa spuna adevarul? Sa nu faca promisiuni fara acoperire? :)))

 3. Vasile Răspunde

  Felicitari initiatorului actiunii, dar mai ales sprijinitorului,tanarului imberb,ce e mare ziarist,pus chiar director la un ziar,chiar daca nu stie nici macar sa scrie,in schimb,canta,probabil,si la ziar face acelasi lucru,Georgel,prieten cu cine trebuie… Fara sprijinul sprijinitorului,presedinte CSL Satu Mare,Negrea George,la fel de intelectual ca mentorul de la judet, Riscau, aceasta actiune despre arta discursului ramanea fara substanta cantabila!

  • catalina Răspunde

   Macar canta frumos, si isi petrece timpul cu lucruri mai interesante decat 99% din tineri.

 4. Buda V. Răspunde

  Impresionant ce adunare selecta!Toata crema liberala de ieri si de azi prezenta.Printre prezenti, ca sa nu vorbeasca salii goale, prezenti si tineri liberali, de vreo 50 de ani, angajati de liberali sefi pe la muzeu…Radu+Octavian+Ardelean,distins director la institutia gazda,…

 5. Stefaneala Răspunde

  Cea mai tare fraza „Au conferentiat:Adrian Stef presedintele…..”.Pacat ca nu l-au invitat si pe Govor sa conferentieze.

  • dana Răspunde

   Dragi mei ! nu fiti rai…ca doar trebuie si sa-si justifice cu ceva „fontia” daca nu sunt investitii nu se mai taie palglica…asa ca…facem ce putem”

 6. Satmarean Răspunde

  Conferentierea lui Stef s-a bazat pe mijloace irefutabile. Prezentarea sa a fost exhaustiva, centrandu-se pe lirism mefistofelic cu reminiscente enatesciano-popistice. Ca orice luminat,argumentele au fost plina de savoare platoniciana, lasand asistenta abisal uluita de esteticul slovelor presedintelui Stef. La sfarsit,ca la inceput, aplauzele au fost furtunoase,iar rumoarea se citea pe ochii larg intradeschisi a selectei asistente!!! Nici daca era academician, doctor sau doctorand nu impresiona pana la lacrimi pe cei prezenti, dovedind o capacitate comprehesiva indubitabila, valente ale unui om de stiinta, specialist in comunicare, o adevarata enciclopedie, esenta a artei de a tine un discurs plin de savoare,care pe unii dintre cei prezenti i-a adormit, insa doi dintre ei, ilustri liberali, unul cam de sorginte taranista, celalalt de obarsie blegatorista,au stat langa perete,sprijiniti, ca sa nu atipeasca, furati de peisajul selenar al vocabularului extrem de bogat al ilustrului penelist.

  • matroz Răspunde

   Muicaaaaaa,spune pe romaneste!Filozofii astia in arta comunicarii au inteles ca deja istoria universala i-a integrat definitiv,fara intoarcere si fara a fi intelesi.

 7. Cicero Răspunde

  Despre arta discursului nu poate vorbi oricine.

 8. Traian Răspunde

  Cum sa duca cu zaharelul electoratul asta e arta discursului penelist satmarean!

 9. horea Răspunde

  Lipseste Brigitta?! Ea nu are nevoie de arta discursului. Ea stapaneste alta arta…

 10. Anca Răspunde

  Babut,intelectualul lui peste,nu e prezent?

 11. Dinu Răspunde

  Papagalii nu pot fi buni oratori. De cite ori i-am auzit pe Babut cu expresia „ne focusam pe…”sau pe directorul DJTS,Ardelean, cu expresia „saracii puscariasi,…” sint argumente solide ce arata valoarea intelectuala penelista satmareana. Oameni ce nu emit nimic,comozi din cale afara, buni doar sa ridice in slavi familia conducatoare, pupincuristi desavirsiti.

 12. capra di pi dhial:))))) Răspunde

  @vasile… detin detalii extra despre marele shef di post di la jhesemeu aka dede jeorjica. nu esti singurul care nu se poate dumniri oare ia ce muma pasulii cata jorje sus pa dhialu jesemeului frate… shi amuia tare rau ma manca intre cornitze sa le zic daaaar naaaah …

 13. capra di pi dhial:))))) Răspunde

  @vasile… detin detalii extra despre marele shef di post di la jhesemeu aka dede jeorjica. nu esti singurul care nu se poate dumniri oare ia ce muma pasulii cata jorje sus pa dhialu jesemeului frate… shi amuia tare rau ma manca intre cornitze sa le zic daaaar naaaah …

 14. Ţapu' di pă vale Răspunde

  Auzi tu capra, ( @capra di pi dhial ) daca tot te ţii mare cornuta. Dezvaluie! Vad ca mai nou esti roscata, dar privirea spune totul. Ti-ai luat medicamentele???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Elevii sătmăreni, pe podium la etapa naţională a concursului rutier

Elevii sătmăreni au participat la începutul acestei săptămâni, în perioada 08 - 10 iulie,  la etapa naţională a concursului pe...

Închide